وبگاه تحلیلی «مینت پرس» که به طور معمول به انتقاد از سیاستهای دولت آمریکا میپردازد،در گزارشی نوشت: تلاشهای ایران در برخورداری از «تعیین حق سرنوشت و آزادی اراده» عمدهترین دلیل خصومت واشنگتن با این کشور است.
این وبگاه در آغاز این تحلیل نوشت: خصومت آمریکا با ایران به چهل سال قبل هنگامی که انقلابیهای این کشور «محمدرضا پهلوی» شاه تحت حمایت غرب را سرنگون کردند، برمیگردد.
بر این اساس، آمریکا همواره مدعی دخالت در امور ایران بوده و آنرا با بحران گروگانگیری در سال 79 میلادی آغاز کرده و تا امروز نیز بهدلیل برنامههای موشکی بالستیک و هستهای و نیز ادعای دخالت ایران در کشورهایی چون سوریه،لبنان و یمن (ادعاهایی غیر مستند) ادامه داده است.
در ادامه این تحلیل با اشاره به تبلیغات ضد ایرانی رسانههای غربی آمده است: آنچه رسانهها و دولتهای غربی بازگو نمیکنند، همانا مبانی اعتقادی ایران در مخالفت مستقیم با توسعه طلبی نظامی و اقتصادی آمریکا است. فعالیتهای ایران در مسیر حق تعیین سرنوشت در واقع تهدید عینی علیه سلطه واشنگتن در سراسر منطقه است. این در حالی است که بهتان و بدگویی از ایران در دستگاه نظامی، صنعتی پشت پرده حکومت آمریکا بسیار فعال بوده و آنها با موفقیت ایران را به عنوان نسخه شیعه عربستان سعودی به تصویر کشیدهاند.
با این حال، جمهوری اسلامی ایران شبیه عربستان نیست . با وجود نادیده گرفتن کودکانه رسانهها، تهران و ریاض به دلیل اختلافهای عقیدتی فراگیر تا موارد قومیتی ساده بین شیعه و سنی، با هم ستیز مستقیم دارند.
این وبگاه در ادامه با طرح سئوالی پیرامون دلیل دشمنی دیرینه آمریکا با ایران نوشت: «چرا ایران چون خاری در چشمان واشنگتن است و تنشها این روزها شدت یافته است؟»
مینت پرس نوشت: برای پاسخ به این سئوال درک اختلافهای مهم عقیدتی، تفکری بین ایران و آمریکا و اینکه چگونه این اختلافها در چشم انداز جغرافیایی، سیاسی نقش دارند، مهم است.
بر این اساس، رسانههای خبری مستقل اغلب در درک دلایل هدف گرفته شدن دائمی ایران از سوی واشنگتن عاجزند و به سادگی دلیل آنرا «موضع نفت و گاز» میدانند. در حالیکه سرقت منابع، عاملی مهم در پشت سیاست خارجی واشنگتن است، اما تنها انگیزه کافی برای پیشبرد «تغییر نظام ایران» از چهل سال قبل تاکنون نبوده بلکه ریشه واقعی ستیز بین تهران و واشنگتن ناشی از اختلاف عقیدتی (نه تفاوتهای مسحیت با اسلام) است. این ستیزی بین امپریالیسم و حق تعیین سرنوشت و آزادی اراده است.
این وبگاه با انتقاد از وضعیت آمریکا و بهرهبرداری و سوء استفاده از امور به نفع خود با کمک عملیات نظامی نوشت: آمریکا از امپریالیسم نظامی، سیاسی و اقتصادی برای احاطه بر مردم از خاورمیانه گرفته تا آمریکای لاتین استفاده میکند.
حتی جمعیت داخل امپراتوری آمریکا از این مسئله در امان نیستند به طوریکه شهروندان آمریکایی با خشونت پلیس، استثمار کارگری ، اخاذی مالیاتی برای سرمایه گذاری در امپراتوری خارج از کشور مواجه هستند.
در خاتمه این مطلب با اشاره به بندهای 6 مادههای 2 و 3 قانون اساسی ایران آمده است: سیاست خارجی ایران بر حمایت بی قید و شرط از مستضعفان و عدم پذیرش سلطه فرهنگی، اقتصادی و نظامی تمرکز دارد. این دقیقا دلیل حمایتهای بدون قید و شرط ایران از فلسطین علیه صهیونیسم و همچنین سایر کشورهای تحت سلطه و استبداد آمریکا است.