احزاب متحد مسیحی و سوسیال دموکرات که اخیرا توانستند در مذاکرات مقدماتی به توافقی جهت تشکیل مجدد ائتلاف بزرگ در این کشور دست یابند می خواهند در صورت تشکیل چنین دولتی در آلمان صادرات تسلیحات به کشورهایی که در جنگ یمن مشارکت می کنند را متوقف کنند.
به نوشته این روزنامه آلمانی شاید این تصمیم احزاب، قابل توجه ترین نتیجه مذاکرات مقدماتی جهت تشکیل مجدد ائتلاف بزرگ در زمینه سیاست امنیتی و خارجی باشد.
در بخش صادرات اسلحه توافق اولیه احزاب آمده است که دولت آلمان هیچ گونه صادرات تسلیحات به کشورها را تا زمانی که در جنگ یمن مشارکت دارند تصویب نخواهد کرد. در این راستا بخصوص عربستان سعودی مد نظر آلمان است. این کشور سال هاست که از مهم ترین وارد کندگان تسلیحات آلمانی محسوب می شود. عربستان سعودی در راس ائتلاف کشورهایی در منطقه قرار دارد که از سال 2015 جنگ علیه یمن را آغاز کرده اند.
اخیرا بسیاری از اقشار و گروه ها در آلمان از جمله کلیساهای این کشور توقف صادرات تسلیحات به عربستان را درخواست کرده اند چرا که عربستان سعودی در حملات هوایی خود علیه یمن از تکنولوژی تسلیحاتی آلمان استفاده می کند. توافقی که بین احزاب متحد مسیحی و سوسیال دموکرات درباره توقف صادرات تسلیحات به کشورهای شرکت کننده در جنگ یمن انجام شده است شامل کشورهای مصر، کویت و امارات هم می شود. این کشورها نیز حجم بالایی از تسلیحات آلمانی را به کشور خود وارد می کنند.
در مجموع احزاب آلمانی توافق کردند که صادرات تسلیحات به آلمان را محدود کرده و دستورالعمل های صادراتی مربوط به سال 2000 را تشدید کنند.
ماراتون مذاکرات مقدماتی بین احزاب متحد مسیحی و سوسیال دموکرات بالاخره صبح روز گذشته و بعد از مذاکرات طولانی بین احزاب به نتیجه رسید.
حالا مقامات احزاب متحد مسیحی و سوسیال دموکرات می خواهند اعضای خود را برای پذیرش مذاکرات رسمی جهت تشکیل مجدد ائتلاف بزرگ متقاعد کنند.
بر اساس اطلاعات محافل شرکت کننده در مذاکرات، یک توافق نهایی در این باره به موافقت جدا گانه اعضای هر دو گروه احزاب در این باره بستگی دارد.
به گزارش نشریه دی سایت یک یادداشت تفاهم به عنوان نتیجه اولیه مذاکرات تنظیم شده است. به نوشته هفته نامه اشپیگل این برگه شامل 28 صفحه است. به نوشته آ ار دی آلمان حالا اتحادیه احزاب متحد مسیحی و حزب سوسیال دموکرات باید به صورت جداگانه درباره نتایج این مذاکرات مقدماتی مشورت کنند.
به نوشته روزنامه "تاگس اشپیگل"، شرکای مذاکر کننده در گفت و گوهای مقدماتی کم تر به مسائل مورد اختلاف در عرصه سیاست خارجی پرداختند و از هر گونه اظهار نظر درباره آینده مناسبات دو سوی آتلانتیک و همچنین مناسبات با روسیه خودداری کردند. بین اتحادیه احزاب متحد مسیحی و حزب سوسیال دموکرات در این زمینه اختلافات زیادی وجود دارد.
همچنین بحث درباره مسائل امنیتی و بودجه دفاعی که مورد اختلاف احزاب بود نیز انجام نشد.
در این شرایط آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان و رئیس حزب دموکرات مسیحی توافق اولیه به دست آمده بین احزاب جهت تشکیل مجدد ائتلااف بزرگ را تمجید کرده است.
مارتین شولتز، رئیس حزب سوسیال دموکرات هم از دستیابی به نتایج عالی در مذاکرت مقدماتی سخن گفت.
رئیس حزب سوسیال مسیحی نیز درباره نتیجه مذاکرات مقدماتی جهت تشکیل ائتلاف بزرگ ابراز رضایت کرد.
در صورت موافقت کنگره احزاب با شروع رسمی مذاکرات جهت تشکیل ائتلاف بزرگ این مذاکرات در 22 ژانویه ( دوم بهمن ماه) و حدود چهار ماه بعد از برگزاری انتخابات پارلمانی در این کشور آغاز می شود.
اتحادیه اروپا هم از دستیابی به توافق اولیه احزاب بزرگ آلمانی جهت تشکیل مجدد ائتلاف بزرگ در این کشور استقبال کرده و یان کلود یونکر، رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا نتایج این مذاکرات را مثبت، هدفمند و آینده گرا دانست.
به نوشته هفته نامه اشپیگل اتحادیه اروپا همچنان با حسرت در انتظار دولت جدید آلمان است؛ چرا که بدون آلمان اروپا نمی تواند اصلاحات ضروری خود را با سرعت پیش ببرد.