بثینه شعبان: اجازه حمله به حزب الله را نمی دهیم

 «بثینه شعبان» مشاور رئیس جمهور سوریه تأکید کرد که حضور نظامیان ترکیه در خاک سوریه غیرقانونی است و در فرصت مناسب دولت سوریه با این موضوع برخورد خواهد کرد.

شعبان ضمن تأکید بر اینکه تحولات اخیر عراق و بحران اقلیم کردستان باید درسی برای نیروهای کُرد دموکراتیک سوریه باشد، گفت: در سایه سکوت رسانه ها نیروهای ائتلاف آمریکایی ضد داعش شهر رقه را به صورت کامل ویران کرده اند.

وی همچنین در اشاره به تحولاتی که اخیرا در رابطه دمشق و امان رخ داده است گفت مذاکره با دولت اردن در خصوص گذرگاه مرزی «نصیب» ادامه دارد و سوریه اجازه نمی دهد هیچ  طرف دیگری (به غیر از دو کشور) بر این گذرگاه اشراف و نظارت داشته باشد.

مشاور رئیس جمهور سوریه گفت اسرائیل یکی از عاملان شکل گیری جنگ علیه سوریه در چند سال گذشته بوده و تلاش می کند از این بحران سوء استفاده کند. شعبان افزود: رژیم صهیونیستی اثبات کرده که نقش زیادی در جنگ علیه سوریه داشته و با این حال مطمئن شده ائتلافی که در مقابل جنگ علیه سوریه شکل گرفته است قوی تر می شود.

بثینه شعبان گفت که سوریه در دفاع از خود در مقابل جاه طلبی های رژیم صهیونیستی تردید نخواهد کرد. وی در خصوص حل سیاسی بحران سوریه هم گفت که دولت همواره از این رویکرد حمایت کرده و خواهد کرد و تأکید کرد که نمایندگان دولت سوریه آمادگی مشارکت در نشست سوچی روسیه را دارند.

او در واکنش به تحولات منطقه و استعفای نخست وزیر لبنان گفت که کناره گیری سعد الحریری از قدرت از کشوری دیگر اقدام شایسته ای نبوده است و امنیت لبنان و امنیت سوریه باهم در ارتباط است.

مشاور بشار اسد گفت که تهدید های عربستان مانند تهدیدهای اسرائیل است و ریاض نخواهد توانست امنیت لبنان را به خطر بیاندازد. وی افزود: اسرائیل هم به خوبی قدرت محور مقاومت را درک کرده و خطر یک جنگ دیگر را به جان نخواهد خرید.

شعبان گفت: از لحاظ جغرافیایی و تاریخی اثبات شده است که همکاری سوریه با حزب الله و ایران برای هر سه طرف از اهمیت بالایی برخوردار است و اجازه نخواهیم داد که حزب الله مورد هدف قرار بگیرد زیرا سرنوشت یکسانی داریم.

وی در خصوص آشکار شدن ارتباطات اخیر عربستان و رژیم صهیونیستی هم گفت که موسس دولت عربستان از سال 1945 در تأسیس رژیم اسرائیل با غربی ها همدستی کرده و کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس هیچگاه برای آزادی فلسطین تلاش کافی نکرده بودند.

به گفته او نقطه اختلاف اصلی در روابط عربستان و قطر ساز و کار از بین بردن پرونده فلسطین است. شعبان گفت که اعتراف قطر به دست داشتن دوحه در بحران سوریه مقدمه ای برای اعتراف دیگر کشورهای عربی به همین مسأله است.