خبرگزاری بلومبرگ با اشاره به تغییرات دستوری و نمایشی اخیر خاندان سعودی نوشت: محمد بن سلمان شاهزاده جوان و بلندپرواز عربستان نمیتواند به سرعت و عجولانه تغییراتی در جامعه عربستان ایجاد کند.
بلومبرگ با برشماری برخی از تغییرات دستوری و ناگهانی اخیر در عربستان میافزاید که محمد بن سلمان شاهزاده بلندپرواز عربستان پس از کنارزدن رقیبهای خود و نزدیکشدن هر چه بیشتر به تاجوتخت سعودی و تصاحب ولیعهدی این کشور، میخواهد با بهرهگیری از هر فرصتی، تمام برنامههای خود در «چشمانداز ۲۰۳۰» را به سرعت در جامعه عربستان پیاده کند.
به نوشته بلومبرگ، افزون بر ایجاد تغییراتی در ساختار اجتماعی عربستان، از اهداف اصلی برنامه «چشمانداز 2030» کاهش وابستگی اقتصاد عربستان به درآمدهای نفتی از طریق توسعه صنایع جدید از قبیل گسترش صنعت گردشگری و صنعت سرگرمی است.
تحلیلگر بلومبرگ با اشاره به مخالفتهای شدید اجتماعی جامعه سنتی عربستان نسبت به دستور شاه سعودی برای اجازه رانندگی به زنان این کشور و دیگر فرمانهای سلطنتی در حوزه آزادیهای باصطلاح اجتماعی اعتقاد دارد که اگر شاهزاده جوان سعودی که عامل اصلی این تغییرات شتابزده است، با همین سرعت و عجله تصمیم به تغییرات اجتماعی داشته باشد، بخش عظیمی از ساختار سلطنتی و جامعه عربستان که هوادار آموزههای داعشی و افراطی هستند، مخالفتهای اجتماعی علیه وی شدت خواهد گرفت.
وی برای پشتیبانی از این نظر خود اشاره میکند که پس از صدور فرمان پادشاهی برای اجازه رانندگی زنان در عربستان، به سرعت هشتگ «علیه رانندگی زنان» کاربران اجتماعی این کشور به ترند جهانی تؤیتر تبدیل و از سویی دیگر در اتفاقی نادر چند نفر مسلح به «کاخ السلام» در جده حمله کردند و دو نفر از مأموران گارد محافظت از کاخ پادشاه سعودی را کشته و دو نفر دیگر نیز مجروح کردند.
نگارنده همچنین در خصوص شتاب شاهزاده جوان سعودی در ایجاد اصلاحات اقتصادی و واگذاری سرمایههای دولتی، بهویژه شرکتهای بزرگ دولتی نفتی به بخشهای خصوصی، مینویسد که هیچ تضمینی وجود ندارد که بخشهای خصوصی نوپای این کشور بتوانند موتور محرکه مطمئنی برای اقتصاد این کشور ایجاد کنند و بیشک اگر در این زمنیه احتیاط نشود، پیامدهای خطرناکی برای اقتصاد عربستان خواهد داشت.