عصر جمعه (دیروز) مذاکرات «آستانه 6 » میان طرفهای سوری که شامل توافق بر انضمام استان ادلب به مناطق کاهش تنش در سوریه بود، تمام شد اما شرکتکنندگان در این نشست برای رسیدن به توافقی درباره مکانیسم توافق ناکام ماندند.
یک منبع وابسته به معارضان سوری به روزنامه «القدس العربی» گفت: در این نشست بر ایجاد منطقه چهارم کاهش تنش که شامل ادلب و بخشهایی از حلب، لاذقیه و حماه میشود، توافق شد اما طرفهای شرکتکننده نتوانستند به توافقی درباره آزادی بازداشتشدگان و گروگانها، روشن شدن سرنوشت مفقودان، تبادل اجساد برسند و این منجر به ناامیدی بسیار خصوصا میان معارضان و ترکیه شد.
این منبع در پاسخ به سوال القدسالعربی درباره مکانیسم مراقبت از مناطق کاهش تنش و حقیقت اظهارات روسیه مبنی بر استقرار 1500 نظامی روسی، ایرانی و ترکیهای در ادلب گفت: این موضوع صحت ندارد ، تمام نکاتی که درباره آن صحبت شد به ویژه مکانسیم مراقبت از توافق، همچنان مانند نقطه اختلاف باقی ماند به جز مناطق کاهش تنش.
وی سپس تصریح کرد توافق آستانه بر عدم حضور نیروهای دولت سوریه یا نیروهای وابسته به آن در هیچ بخشی از مناطق کاهش تنش تاکید میکند ؛ توافق آستانه درباره مناطق کاهش تنش (که 6 ماهه است) درسوریه موافقت کشورهای ضامن، به صورت خودکار تمدید خواهد شد.
این منبع آگاه در خصوص اظهارات رئیس هیأت روسی مبنی بر مبارزه با گروههایی که خواستار رفتن بشار اسد (رئیسجمهور سوریه) هستند-پس از خلاص شدن از گروهکهای افراطی- ، گفت هیأت روسی این اظهارات از سمت رئیسش را تکذیب کرده و گفته مشکل از ترجمه و نوع انتقال رسانهها بوده است.
«الکساندر لاورنتیف» نماینده هیأت روسیه در نشست آستانه در پایان این نشست اعلام کرد : از معارضان میخواهیم از مطالباتی که امکان اجرایی شدن ندارند، دست بردارند.
«استفان دیمیستورا» نماینده ویژه سازمان ملل در امور سوریه نیز تاکید کرد مسأله سوریه هیچ راهحل نظامی ندارد به همین دلیل باید از مذاکرات آستانه و امثال آن استفاده کرد.
«حسین جابری انصاری » معاون عربی و آفریقای وزارت خارجه ایران نیز تأکید کرد باید گروههای تروریستی از معارضان مسلح در سوریه جدا شوند.
با پایان مذاکرات آستانه6، چشمها به مذاکرات آستانه 7 دوخته شده که قرار است در پایان اکتبر برگزار شود و در آن درباره نیروهای حفاظت از مناطق کاهش تنش و سرنوشت بازداشت شدگان صحبت شود.
منبع : فارس