روز گذشته تظاهرکنندگان در کارولینای شمالی در واکنش به خشونتهای اخیر شارلوتسویل در ایالت ویرجینیای آمریکا، یک مجسمه سرباز مربوط به دوران جنگ داخلی آمریکا را سرنگون کردند.
ویدئویی در این خصوص در توییتر منتشر شده است که در آن تظاهرکنندگان مجسمه را محاصره کردهاند و شعار میدهند: «ترامپ نه، نژادپرستی نه، فاشیست نه». در این فیلم تعدادی از تظاهرکنندگان با استفاده از یک طناب، مجسمهای که مربوط به جنگ داخلی آمریکاست را به پایین میکشند و آن را سرنگون میکنند.
این مجسمه در سال 1924 میلادی در شهر دورهام در کارولینای شمالی در مقابل یک ساختمان دولتی نصب شد و از آن زمان تاکنون به نماد برتری نژادی سفیدپوستان تبدیل شده بود.
یکی از سازماندهندگان این تظاهرات اعلام کرد: «تظاهرکنندگان در واکنش به خشونتهای موجود در شارلوتسویل بین فعالان ضدنژادپرستی و گروهکهای راست افراطی، اقدام به سرنگونی این مجسمه کردهاند. این مجسمه باید سرنگون می شد. همه مجسمههای مربوط به جنگ داخلی آمریکا در سراسر کشور باید سرنگون شوند.»
پیش از این و به دنبال ناآرامیهای شارلوتسویل، «جیم گری»، شهردار شهر لکسینگتون در ایالت کنتاکی خواستار برداشته شدن 2 مجسمه رهبران ایالات مؤتلفه آمریکا از مکان های عمومی شده بود. وی در بیانیهای اعلام کرد که قصد دارد از شورای شهر درخواست کند اجازه تغییر مکان این مجسمهها را صادر کند.
مجسمههای مذکور، مجسمههای افرادی هستند که در دوران جنگ داخلی آمریکا در حال خدمت به ایالات مؤتلفه آمریکا جان خود را از دست دادهاند. عنوان ایالات مؤتلفه آمریکا به اتحاد مجموعه ای از 11 ایالت جنوبی این کشور بین سالهای 1861 تا 1865 میلادی اطلاق می شود. جفرسون دیویس در طول جنگ داخلی آمریکا مقام ریاست جمهوری ایالات مؤتلفه را بر عهده داشت. دولت خودخوانده وی از سوی هیچ کشوری در جهان به رسمیت شناخته نشد و در نهایت با شکست ارتش جنوب در جنگ داخلی آمریکا، این ایالات شورشی به جمع ایالات متحده آمریکا بازگشتند.
روز شنبه درگیری های خشونتآمیزی میان فعالان ضدنژادپرستی و گروهکهای راست افراطی در شارلوتسویل رخ داد. در این درگیریها، یک خودرو تظاهرکنندگان را زیر گرفت. در این حادثه یک نفر کشته و 19 نفر مجروح شدند. نژادپرستان در شارلوتسویل به برداشته شدن مجسمه ژنرال رابرت ای لی، فرمانده دوران جنگ داخلی آمریکا اعتراض کرده بودند.