"بیلد" آلمان "اوراسیا گروپ"، بزرگترین موسسه ارائه خدمات مشاوره در زمینه مخاطرات سیاسی گزارش رتبه بندی سالانه خود درباره خطرات امنیتی را به صورت یک بررسی به کنفرانس امنیتی مونیخ منتشر کرده است که در آن "دونالد ترامپ"، رئیس جمهور جدید آمریکا بزرگترین خطر امنیتی برای دنیا ارزیابی شده است.
بر اساس این بررسی ترامپ تقریبا قدرت خود را تنها برای این منظور مورد استفاده قرار می دهد که منافع آمریکا را پیش ببرد و اصلا به پیامدها و عواقب جهانی آن فکر نمی کند.
محققان این بررسی بر این باورند که ترامپ انزواطلب نبوده بلکه یک فرد یکجانبه گراست. ما انتظار یک سیاست خارجی تهاجمی و کم تر قابل پیش بینی را از آمریکا داریم.
کره شمالی در رتبه بندی خطرات امنیتی جهانی این مرکز آمریکایی در جایگاه نهم قرار دارد. بر این اساس به سختی قابل پیش بینی است این کشور چه موقع یک موشک هسته ای را در اختیار خواهد داشت که به منزله یک تهدید مستقیم برای ایالات متحده می باشد. بهاعتقاد محققان این بررسی واکنش سخت ترامپ می تواند تمام منطقه را آشفته کند.
در رتبه بندی خطرات امنیتی جهانی این مرکز آمریکایی، چین در رتبه دوم قرار گرفته است. دلیل آن این است که اگر جمهوری خلق چین به عنوان مثال به یک حمله ترامپ به متحد خود، کره شمالی واکنش سختی نشان دهد این می تواند شرایط را خطرناک کند.
بر اساس نتایج بررسی مرکز "اوراسیا گروپ"، تنش های بین آمریکا و چین می تواند 2017 را به سالی خطرناک تبدیل کند.
آنگلا مرکل در رتبه بندی خطرات جهانی این موسسه آمریکایی در رتبه سوم قرار گرفته است و دلیل آن این است که یک صدر اعظم قدرتمند در آلمان برای اروپا ضروری به نظر می رسد. اما موضع و قدرت مرکل بعد از یک نتیجه انتخاباتی بد می تواند تغییر کند. به گفته کارشناسان این تحقیق حتی اگر مرکل دوباره صدر اعظم آلمان شود در موضع و جایگاه ضعیف تری با توجه به نتیجه انتخابات قرار می گیرد.
اوراسیا گروپ در رتبه بندی عناصر خطر جهانی ترکیه را در جایگاه هشتم و آفریقای جنوبی را در جایگاه دهم قرار داده است.
به اعتقاد کارشناسان این بررسی آمریکایی اردوغان با سیاست های خود به سمت تنش های روزافزون با اروپا پیش می رود. در آفریقای جنوبی نیز مبارزه بر سر جانشینی رئیس جمهور منفور زوما می تواند منجر به این شود که این کشور دیگر نتواند نقش ایجاد ثبات خود در درگیری های آفریقا را مانند سابق انجام دهد.
بر اساس گزارش اوراسیا گروپ خطر پنجم، مسئله تنفر جهانی از در پیش گرفتن اصلاحات لازم است. انقلاب تکنولوژیک هم در رتبه پنجم رنکینگ خطرات امنیتی این موسسه آمریکایی قرار می گیرد.
همچنین کارشناسان این تحقیق اینکه بانک های مرکزی کشورها به صورت فزاینده به ابزار سیاست قدرت تبدیل شوند را به عنوان خطر شماره شش ارزیابی می کنند.
به عنوان هفتمین خطر امنیتی نیز اختلافات بین کاخ سفید و شرکت های کامپیوتری و اینترنتی عنوان شده است. ترامپ خواهان امنیت و کنترل است اما شرکت های تکنولوژیک خواهان آزادی و حفاظت از داده های مصرف کنندگان خود هستند.
کنفرانس امنیتی مونیخ از روز جمعه با حضور نمایندگان بلند پایه بسیاری کشورهای دنیا از جمله آمریکا آغاز می شود.