این تدابیر جدید در راستای خرید و فروش سلاحهایی مشابه آن چه که در ژانویه سال ۲۰۱۵ در حمله تروریستی مرگبار و مجله شارلی ابدو استفاده شده بود، است.
همچنین افراطگرایان نوامبر سال گذشته نیز با استفاده از این سلاحها باعث ۱۳۰ تن در پاریس شدند.
این طرح در سال ۲۰۱۵ پیشنهاد شد و مورد بحث و تبادل نظر ۲۸ عضو اتحادیه اروپا قرار گرفت.
براساس این پیشنهاد دسترسی به برخی از سلاحهای کالیبر بالا محبوبتر شده است. اما لابی تسلیحاتی اروپا از تصویب کامل این پیشنهاد جلوگیری کردند.
کمیسیون اروپا در نظر داشت که شهروندان اروپایی را از داشتن سلاحهایی مانند سلاح AK-۴۷ ساخت روسیه منع کنند اما این پیشنهاد با حمایت کافی از سوی اعضا برخوردار نشد.
در همین راستا، ژان کلود یونکر، رئیس کمیسیون اروپا در بیانیهای اعلام کرد: ما به دنبال یافتن توافقی در جهت کاهش خطر تیراندازیها در مدارس، کمپهای تابستانی و حملات تروریستی هستیم. ما باید اقدامات بیشتری در این باره انجام دهیم.
قانون کنترل سلاح در کشورهای مختلف اروپایی متفاوت است. در برخی کشورها معافیتهایی در راستای خرید و فروش سلاحهای نیمه اتوماتیک برای گروههایی ایجاد شده است.
فنلاند که بیش از ۱۳۰۰ کیلومتر مرز مشترک با روسیه دارد و خدمت سربازی برای مردم در این کشور اجباری است مخالف پیشنهاد اولیه کمیسیون اروپا بود و اعلام کرد این مساله میتواند به آموزش کلوبهای سربازان ذخیره داوطلب این کشور صدمه وارد کند.