در حالی که تحلیلگران معتقدند اوضاع و روند تحولات در یمن پس از حمله هوایی اخیر عربستان به یک مجلس عزاداری در جنوب صنعاء با پیش از آن متفاوت خواهد بود و به ارتباط بین این رخدادها با تحولات میدانی سوریه و مواضع کشورهای مرتبط با بحران این کشور تاکید دارند، آمریکا به طور مستقیم وارد جنگ علیه یمن شده و سه ایستگاه ردیابی هوایی این کشور را هدف حمله قرار داد.
بسیاری از رسانه های عربی از جمله روزنامههای الاهرام و رای الیوم و شبکه روسیا الیوم و المنار به این اقدام آمریکا پرداخته و اهداف و مقاصد واشنگتن در یمن را مورد بررسی قرار دادند.
الاهرام در شماره روز شنبه خود نوشت: آمریکا برای نخستین بار به طور مستقیم وارد نبرد علیه جنبش انصار الله شده است.
اما عبدالباری عطوان سردبیر روزنامه رای الیوم نیز در این باره گفت: آمریکا از همان روزهای نخست حمله به یمن از طرف های اصلی جنگ در این کشور بود و نه تنها سوخت جنگده های سعودی را تامین می کرد بلکه فرماندهان آمریکایی اهداف و اطلاعات عملیات نظامی را ارزیابی و مدیریت و نیز فرماندهی می کردند و در سال گذشته سلاح های پیشرفته به ارزش 20 میلیارد دلار در اختیار عربستان قرار داد حال آنکه این اقدامات حتی از درون آمریکا موجی از انتقاد را به دنبال داشته و برخی محافل و مراجع رسمی این کشور ممنوعیت فروش سلاح به عربستان را خواستار شدند.
این در حالی است که آمریکا ادعا می کند حمله به سه ایستگاه ردیابی در یمن در واکنش به حمله موشکی به ناوشکن آن در نزدیکی سواحل یمن رخ داد حال آنکه انصار الله هرگونه دخالت در این حملات را رد کرده است.
رای الیوم همچنین به تلاش انگلیس برای نجات عربستان از یمن اشاره کرده نوشت: انگلیس به تکاپوی برقراری آتش بس در یمن افتاد تا بتواند راه گریزی برای عربستان فراهم کند و هدف از ارائه پیش نویس قطعنامه آتش بس در یمن از سوی متیو رایکرافت، نماینده انگلیس در شورای امنیت بیرون کشیدن عربستان از باتلاق یمن بود.
به نوشته این روزنامه، انگلیس در بین غربی ها کاملا متقاعد شده است که ائتلاف عربستان و متحدانش علیه یمن و عملیات توفان قاطعیت حاصلی نداشته و به پیروزی ختم نمی شود.
مقدمه چینی آمریکا برای دخالت در باب المندب
پایگاه خبری روسیا الیوم حمله آمریکا به مواضع یمن در داخل خاک این کشور را مقدمه ای برای دخالت در باب المندب دانست .
المنار نیز در تحلیل حمله مستقیم آمریکا به یمن نوشت: این اقدام نشان می دهد باراک اوباما در نظر دارد پیش از ترک کاخ سفید به هم پیمان سعودی خود کمک کند حال آنکه پیش از این نیز سخت تلاش کرد از تصویب قانون جاستا علیه عربستان جلوگیری کند اما در نهایت این قانون به تصویب رسید و وتوی اوباما بی حاصل ماند.
اتهام زنی روزنامه سعودی علیه ایران
حمله اخیر عربستان به مجلس عزاداری در یمن که دست کم 700 کشته و مجرح برجا گذاشت، موجی از خشم محافل بین المللی و تظاهرات گسترده یمنی ها را به دنبال داشت.
در این میان روزنامه الحیات، ایران را به دخالت های سیاسی و نظامی در جنگ یمن متهم کرد و در شماره روز جمعه گذشته نوشت: با وجود فاصله جغرافیایی بین یمن و سوریه اما تحولات این دو کشور جدا نیست و اظهارات سید حسن نصرالله دبیر کل حزب الله و نوید پیروزی های انصار الله بر عربستان به زودی فراموش شده و رنگ می بازد.
این روزنامه همچنین مدعی شد: ایران از نصرالله می خواهد نوجوانان را برای حمله به عربستان مورد تشویق قرار دهد و خود نیز جوانان انصار الله را برای حمله به ناوشکن آمریکایی تشویق کرد.
در مقابل انصار الله ضمن اینکه هرگونه دخالت در حمله به ناوشکن آمریکایی را رد کره و تاکید دارد که حمله عربستان به مجلس عزاداری در جنوب صنعاء بی پاسخ نخواهد ماند.