کلینتون، ترامپ را با فاصله زیادی جا گذاشت

 در سایه رسوایی‌های پی‌در‌پی ترامپ، اقبال عمومی مردم آمریکا چنان به سوی کلینتون سوق یافته است که هیلاری در آستانه دستیابی به رکورد پیشین خود در پیشی‌گرفتن از ترامپ در نظرسنجی‌ها است.

نتیجه نظرسنجی سراسری مؤسسات یو.پی.آی/سی.ووتر که طی روزهای 7 تا 13 اکتبر (16 تا 22 مهرماه) انجام شده است، نشان می‌دهد که هیلاری کلینتون با جلب 50 درصد اقبال عمومی، فاصله‌ای 5 درصدی با ترامپ (45 درصدی) را برای خود ثبت کرده است.

نتیجه نظرسنجی سراسری شبکه فاکس‌نیوز نیز که طی روزهای 10 تا 12 اکتبر (19 تا 21 مهرماه) انجام شده است، بیانگر فاصله 5 درصدی کلینتون و ترامپ (46 درصد در مقابل 41 درصد) است.

نظرسنجی مشترک شبکه ان.بی.سی و نشریه وال‌استریت‌ژورنال هم که طی روزهای 8 تا 10 اکتبر (17 تا 19 مهرماه) انجام شده است، نشان می‌دهد کلینتون در زمینه جلب اقبال عمومی توانسته است فاصله‌ای 9 درصدی با ترامپ (46 درصد در مقابل 37 درصد) به دست آورد.

البته در بین نظرسنجی‌های انجام شده، پیمایش مؤسسه راسموسن که طی روزهای 11 تا 13 اکتبر (20 تا 22 مهرماه) انجام شده است، یک استثنا به حساب می‌آید، جایی که ترامپ با جلب 43 درصد اقبال عمومی، به میزان 2 درصد از کلینتون (41 درصد) پیش افتاده است.

 

برای اجتناب از خطاهای نمونه‌گیری، در این بخش نگاهی به میانگین مجموع نظرسنجی‌های سراسری انجام شده در ایالات متحده طی یک هفته اخیر می‌اندازیم. نتایج نشان می‌دهند که در نظرسنجی‌های هفت روز گذشته، کلینتون در مجموع با کسب 45.37 درصد اقبال عمومی همچنان با بیش از 5.69 درصد از ترامپ (با حدود 39.68 درصد) پیش است، این در حالی که در هفته پیش از آن اختلاف این دو رقیب برابر با 4.16 درصد بود که نشان دهنده افزایش فاصله این دو رقیب طی یک هفته اخیر است.

 

این در حالی است که اگر به میانگین نتایج نظرسنجی‌های سراسری انجام شده در آمریکا طی بازه زمانی «یک‌ماهه اخیر» نظری بیندازیم، مشاهده می‌شود که فاصله این دو رقیب طی هفته اخیر در قیاس با یک‌ماهه اخیر نیز کمی افزایش یافته است.

طی یک‌ماهه اخیر، کلینتون و ترامپ در جلب اقبال عمومی به‌طور میانگین 3.55 درصد اختلاف داشتند که این میزان تفاوت در هفته اخیر به حدود 5.69 درصد افزایش یافته است.

 

یازده ایالتِ خاکستریِ تعیین‌کننده

شهروندان آمریکایی در تمامی 50 ایالت این کشور و پایتخت آن در انتخابات ریاست جمهوری نقش‌آفرینی می‌کنند، اما نتیجه رقابت‌های انتخابات ریاست جمهوری این کشور عملاً با آرای 11 ایالت این کشور مشخص می‌شود، ایالت‌هایی که «خاکستری» نامیده می‌شوند، و به‌صورت سنتی و به‌خلاف دیگر مناطق، از آنها انتظار نمی‌رود که از پیش، جهت‌گیری مشخص و قطعی حزبی داشته باشند.

این 11 ایالت شامل کلرادو، فلوریدا، آیووا، میشیگان، نوادا، نیوهمپشایر، کارولینای شمالی، اوهایو، پنسیلوانیا، ویرجینیا و ویسکانسین هستند که در مجموع 146 رأی از 538 رأی کالج الکترال را به خود اختصاص می‌دهند.

بررسی نتایج نظرسنجی‌های اخیر در این یازده ایالت نشان می‌دهد که کلینتون در مجموع همچنان از ترامپ جلوتر است؛ در واقع فاصله این دو رقیب با احتساب نظرسنجی‌های انجام شده طی هفته اخیر بار دیگر کمی افزایش یافته است. در حاضر ترامپ فقط در دو ایالت آیووا و اوهایو توانسته است اکثریت اقبال عمومی را به سوی خود جلب کند، و در 9 ایالت از کلینتون جا مانده است. در بین این 9 ایالت دیگر، بیشترین فاصله این دو رقیب در ایالت‌ةای ویریجنیا و پنسیلوانیا است، جایی که کلینتون به ترتیب با 9.2 و 8.6 درصد از ترامپ پیش افتاده است.

 

در مجموع نیز با احتساب «میانگین وزنی» ــ که از ترکیب اقبال عمومی در تمامی این ایالت‌ها به هر یک از دو نامزد و تعداد آرای الکترال هر ایالت حاصل شده است ــ هیلاری کلینتون 4.5 درصد جلوتر از ترامپ است، این در حالی است که اختلاف این دو براساس همین شاخص در هفته پیش برابر با 3.5 درصد بود.

 

بررسی روند تغییرات اقبال عمومی (بر مبنای میانگین وزنی) به این دو نامزد در ایالت‌های یازده‌گانه «خاکستری» طی هفته‌های اخیر نیز نشان می‌دهد که اختلاف این دو پس از چند هفته کاهش، بار دیگر افزایش یافته است. به‌گونه‌ای که از 3 درصد اختلاف در نزدیک‌ترین نقطه خود، بار دیگر به 4.5 درصد افزایش یافته است.