حمد احمد عبدالعزیز العامر از دیپلماتهای سابق سعودی در سازمان ملل در تحلیلی درباره رای مثبت مصر به قطعنامه پیشنهادی روسیه در شورای امنیت که خشم رژیم سعودی و متحدانش را به دنبال داشته است، به انتقال از قاهره پرداخت و نوشت مصر یا باید به آن رای منفی میداد یا حداقل موضع بیطرفانهای اتخاذ میکرد.
وی درباره دلایل رای مثبت مصر به قطعنامه روسیه درباره سوریه افزود چرا مصر این موضع عجیب و مبهم را در رایگیری برای پیشنویس قطعنامههای فرانسه و روسیه اتخاذ کرد؟ نماینده مصر در توجیه آن گفته است که قاهره از هر تلاشی برای توقف رنج ملت سوریه حمایت میکند و بنا به محتوای دو قطعنامه و نه به خاطر بازیهای سیاسی به آن رای داده است.
این دیپلمات سعودی با ریختن اشک تمساح برای مردم سوریه، جنایات هولناک رژیم آل سعود علیه ملتهای عرب از جمله مردم سوریه از طریق حمایت از تروریستهای تکفیری و مردم بیدفاع یمن به ویژه کشتار صدها غیرنظامی در مجلس ترحیم صنعا را نادیده گرفت
وی درباره موضع اخیر مصر در رای دادن به قطعنامه روسیه درباره مصر افزود معتقدم در پس موضع مصر، محاسبات سیاسی و دیپلماتیکی قرار دارد که به طور خلاصه اعلام میکنم: رویکرد تغییر در موضع مصر در قبال سوریه که مبتنی بر تحولات نظامی و موفقیتهای میدانی نظام سوریه با حمایتهای روسیه، ایران و حزب الله است که قاهره معتقد است این روند به آزادسازی تمام مناطق تحت سیطره معارضان منجر خواهد شد،به همین سبب قاهره طرحی را برای کمک به بهبود وجهه خود در مقابل نظام سوریه تهیه کرده است.
رای مصر به قطعنامه روسیه بر همسویی واضح موضع مصر با مواضع روسیه و سوریه دلالت میکند به همین سبب بعید نیست که دیپلماسی مصری تلاشهای خود را برای بازگرداندن سوریه به اتحادیه عرب و اعطای کرسی آن متمرکز کند چرا که از نظر قاهره، تنها برگ باقی مانده برای حل بحران سوریه پس از شکست نظامی معارضان، راه حل سیاسی است.
دیپلمات سعودی با اشاره به تلاشهای روسیه برای گسترش روابط با مصر و تدابیر نظامی میان دو کشور درباره بحران سوریه با نگرانی نوشت : شکی نیست که موضع مصر پیامدهای و تاثیرات منفی بر روابط عربی مصری در زمینههای مختلف به ویژه با کشورهایی که حمایتهای تاریخی از مصر داشتهاند مانند امارات، بحرین و سعودی که به شدت از موضع مصر ابراز نگرانی و سرخوردگی کرده است.
این دیپلمات سعودی از برهم خوردن معادلات بحران سوریه به سبب برخورد منافع بین المللی و منطقهای و تحولات فعلی در یمن پس از حمله جنگندههای سعودی به مجلس ترحیم در صنعاء سخن گفته و با ابراز نگرانی نوشته است که اعراب به سبب چنددستگیها و اختلافات در مرحله دشواری از تاریخ نوین خود به سر میبرند که ممکن است در مرحله آتی به بازترسیم مرزهای جغرافیای سیاسی در منطقه خاورمیانه به گونهای که با منافع قدرتهای بین المللی متناسب و هماهنگ باشد، منجر شود.