همزمان با پیشروی پرشتاب نیروهای متجاوز ارتش ترکیه تا عمق خاک سوریه، رجب طیب اردوغان رئیسجمهور ترکیه از برخی اهداف و برنامههای قریبالوقوع ترکیه در سوریه پرده برداشت و اعتراف کرد که ترکیه در اصل به دنبال ایجاد یک «منطقه امن» در شمال سوریه است. اردوغان و سایر دولتمردان ترکیه تا این اواخر مدعی مبارزه با تروریستهای داعش بودند و حضور نظامی ترکیه در خاک سوریه را ضرورتی انکارناپذیر با هدف مقابله با داعش و سرکوب تروریستها معرفی میکردند. اکنون اردوغان کتمان نمیکند که خواستار حضور مستمر در خاک سوریه با هدف ایجاد یک منطقه امن است و برای چنان شرایطی برنامهریزی میکند.
رویدادهای دیگری هم درحال وقوع است که دقیقاً به همین موضوع مربوط میشود. از جمله، ترکیه سرگرم احداث یک دیوار حایل در مرز مشترک با سوریه است که پس از تکمیل آن، مهاجرین سوری را به پشت دیوار حائل منتقل کند و یک منطقه بسیار متراکم، پر مسئله و پرمخاطره در اعماق خاک سوریه ایجاد نماید.
منطقه امن مورد نظر اردوغان محدودهای به طول تقریبی 70 کیلومتر و عمق 20 کیلومتر است که از شهر جرابلس در شمال حلب آغاز شده و تا منطقه الرامجی امتداد مییابد. اتصال منطقه امن به شهر الباب که در 20 کیلومتری داخل مرزهای سوریه قرار دارد، طرح استقرار دائمی تروریستها و از جمله داعش در حلب، رقه ادلب و حتی نقاطی که از اشغال و تصرف تروریستها خارج شده، نیز بازپس گرفته شود.
اگرچه اردوغان هنوز هم در پوشش ادعای مقابله با تروریستها، به توجیه حضور نظامی خود میپردازد ولی عملاً بخشهای مهمی از ارتش و شبکه امنیتی ترکیه در خدمت ماشین جنگی تروریستها و قاچاق نفت و اسلحه قرار دارند که توسط نزدیکان اردوغان سازماندهی و مدیریت میشوند.
علاوه بر این، سخنگوی پنتاگون وزارت دفاع آمریکا اعتراف کرد که نیروهای ائتلاف آمریکائی رسماً در خاک سوریه با واحدهای نظامی ترکیه همکاری دارند و این نیروها را پشتیبانی میکنند.
درحال حاضر نیروهای متجاوز ارتش ترکیه پس از اشغال منطقه مرزی جرابلس سوریه، به سمت غرب و با هدف اشغال الرامجی در حرکتند و به اعتراف «جف دیویس» سخنگوی پنتاگون از حمایت هوائی و پشتیبانی ائتلاف آمریکائی برخوردارند.
در همین حال، آمریکا و متحدانش با مرثیهسرائی و ریخن اشک تمساح برای نجات غیرنظامیان در حلب، خواستار برقراری آتش بس فوری در این شهر هستند. بیش از این تروریستها با سوءاستفاده از فرصتهای طلائی ناشی از برقراری آتش بس، با حمله به «خان طومان» تلفات سنگینی را بر نیروهای مقاومت در منطقه تحمیل کردند. اکنون آمریکا، ترکیه و برخی متحدان اروپائی خواستار آتش بس مجدد هستند تا در پناه آن بتوانند به استقرار نیروهای تازه نفس و جابجائی تروریستها در منطقه مبادرت ورزند. ترکیه امیدوار است در پناه اجرای طرح آتش بس 48 ساعته بتواند به سرعت نسبت به جابجائی تروریستهای تازه نفس اقدام کند و اساس اهداف و برنامههای مورد نظر خود را با توسل به تبلیغات رسانهای در پشت طرح آتش بس حلب مخفی سازد و حتی پیشروی پرشتاب ارتش متجاوز ترکیه تا عمق خاک سوریه به این بهانه توجیه گردد. نکته مهم در این میان علیرغم تجاوز نظامی ارتش ترکیه و حضور انبوه تجهیزات سبک و سنگین در عمق خاک سوریه، ترکیه کوچکترین ارتباط و اطلاعرسانی با هدف جلب نظر موافق دولت سوریه را انجام نداده و همچنان خود را برای اشغال شمال سوریه و انجام اقدامات گسترده تهاجمی و تجاوزکارانه محق میداند و در عین حال نسبت به کوچکترین واکنشی از جانب کردهای سوریه در پشت مرزهای ترکیه حساسیت مضاعفی را نشان میدهد.
غرب و به ویژه کشورهای اروپائی با سکوت معنیدار خود عملاً با اصل طرح اردوغان برای ایجاد منطقه امن در خاک سوریه و بیرون راندن مهاجرین سوری از اروپا و ترکیه موافقند و عملاً بر آن صحه میگذارند. در واقع غرب و ارتشهای ناتو در عین دخالت سیاسی و مداخله نظامی در منطقه با تمرکز بر سوریه و عراق، سرگرم تحمیل یک جنگ صلیبی جدید بر منطقه هستند ولی با این خوش خدمتی اردوغان از عواقب ناخوشایند آن هم در امان خواهند بود. بعلاوه در پرتو تنش و بحرانی که پس از بیرون راندن میلیونها مهاجر در منطقه به اصطلاح امن مورد نظر ترکیه و ائتلاف آمریکائی به وجود میآید، فرصتهای طلائی برای مداخله در سایر مراحل طرح، در عمق خاک سوریه میسر و ممکن میگردد. این بزرگترین خوش خدمتی اردوغان و دستیارانش به توطئهگران غربی است که آنها را از پیامدهای شرارت در منطقه نیز رهائی میبخشد.