رهبر حزب جمهوریخواه فرانسه بار دیگر خواستار اعمال قانون منع استفاده زنان مسلمان از لباس شنای اسلامی شد.
«نیکلا سارکوزی» در گفتوگو با شبکه RTL اعلام کرد: «قانون منع استفاده از لباس شنای اسلامی در سواحل و استخرها باید اعمال شود. ما نمیتوانیم بگذاریم که شهرداران شهرها در مواجه با این وضعیت تنها بمانند. دولت راستگرایان هماینک مخالفت خود را با وضع این قانون اعلام کرده و باید دید که در آینده چه میگوید. لابد چندی دیگر نیز میخواهند که ساعات شنای زنان و مردان در استخرها مجزا شود و احتمالا در آینده دورتر نیز کسانیکه از این نوع لباس شنا استفاده نمیکنند نیز مجرم شناخته خواهند شد و اینجاست که آزادی زنان دیگر هیچ معنایی ندارد.»
اظهارات سارکوزی در حالیست که «برنار کازونوو» وزیر کشور فرانسه روز یکشنبه در گفتوگو با روزنامه فرانسوی «لاکروآ» قانون منع استفاده از لباس شنای اسلامی برای زنان مسلمانان را خلاف قانون اساسی خواند و آن را زمینهساز بروز تنشهای جبرانناپذیر دانست و گفت: «اگرچه شماری از شخصیتهای سیاسی راستگرا طرفدار قانون منع استفاده زنان مسلمان از لباس شنای اسلامی هستند، اما دولت از وضع قانون در این خصوص خودداری میکنند، چرا که چنین قانونی خلاف قانون اساسی و ناکارآمد است و منجر به برانگیخته شدن تنشها و خصومتهای جبرانناپذیر خواهد شد.»
شهرداران چندین شهر فرانسه اخیرا پوشیدن لباس شنای اسلامی از سوی زنان مسلمان را ممنوع اعلام کرده و آن را نشانهای از اسلام سیاسی قلمداد کردهاند.
شهردار شهر کن فرانسه نخستین شهرداری بود که در روز 27 ژوئیه گذشته با استفاده زنان از این نوع لباس شنا مخالفت کرد.
لباس شنای اسلامی نوعی لباس شنا برای زنان است که تمام بدن بجز صورت، کف دست و پاها را میپوشاند تا حجاب اسلامی برای زنان مسلمانی که علاقه به شنا کردن دارند فراهم شود.
اعلام ممنوعیت استفاده از لباس شنای اسلامی برای زنان مسلمان در حالیست که قانون ممنوعیت استفاده زنان از پوشش روبنده در فرانسه نیز در 11 اکتبر سال 2010 و در دوران ریاست جمهوری «نیکلا سارکوزی» رئیسجمهور وقت فرانسه به تصویب رسید و شش ماه بعد یعنی در 11 آوریل 2011 به مرحله اجرا درآمد و از زمان اجرایی شدن آن نزدیک به 1600 مورد جریمه در این رابطه اعمال شده است.
فرانسه که مسلمانان آن بزرگترین جمعیت مسلمانان اروپا را تشکیل میدهند، نخستین کشور اروپایی است که قانون ممنوعیت پوشش روبنده در آن اجرایی شد، حال آنکه این کشور به اصطلاح به آزادی گسترده معروف است.
دیوان عالی فرانسه چندی پیش ممنوعیت پوشیدن این مایو را خلاف قانون اساسی دانسته و آن را لغو کرد، با این حال شهرداران برخی از مناطق فرانسه همچنان برای احیای این قانون تلاش میکنند.