مقامات دریایی ترکیه که اوایل روز شنبه و بعد از تلاش برای انجام یک کودتای نظامی، برای ساعاتی تنگه بسفر در استانبول را به روی تانکرها بسته بودند، این تنگه را بازگشایی کردند.
تنگه بسفر یکی از مهمترین گذرگاه های جهان در زمینه ترانزیت دریایی نفت است که روزانه بیش از 3 درصد از عرضه نفت جهان عمدتا از روسیه و حوزه دریای خزر از طریق این تنگه ترانزیت می شود. این گذرگاه آبی 17 مایلی، دریای سیاه را به دریای مدیترانه متصل می کند. تنگه بسفر همچنین محل عبور مقادیر فراوانی غلات صادراتی روسیه و قزاقستان به بازارهای جهانی است.
روز شنبه، به دنبال بروز درگیری ها در آنکارا و استانبول نیروهای وفادار به دولت ترکیه تلاش برای کودتا را ناکام گذاشتند.
نهاد کشتیرانی ترکیه جی ای سی اعلام کرد، ترافیک دریایی پس از چند ساعت تعطیلی به دلیل امنیتی بازگشایی شده است و کشتی ها اکنون قادرند مجددا از طریق تنگه بسفر که استانبول را به دو بخش اروپایی و آسیایی تقسیم می کند، عبور کنند.
سخنگوی شرکت خط لوله نفت ترنس نفت روسیه اعلام کرد، بندر اصلی نووروسیسک در دریای سیاه به صورت عادی فعالیت می کند و صرف نظر از هر اتفاقی که در بسفر رخ می دهد، تانکر به مقدار کافی در اطراف این بندر وجود دارد تا بتواند تا 25 جولای فعالیت های بارگیری خود را بدون وقفه انجام دهد.
آمارهای رویترز در زمینه ردگیری تانکرها نشان می دهد که حدود 10 تانکر نفتی در ساحل استانبول در جنوب تنگه لنگر انداخته اند و همچنان در انتظار دریافت دستورالعمل برای عبور از بسفر هستند.
همچنین مقادیر زیادی نفت از حوزه خزر و کشورهایی نظیر آذربایجان و قزاقستان از طریق خاک ترکیه به پایانه های صادراتی در ساحل دریای مدیترانه از جمله بندر سیهان انتقال می یابد.
یک منبع آگاه در شرکت انرژی سوکار آذربایجان گفته، نقل و انتقال نفت به بندر سیهان در جریان اتفاقات روز شنبه مختل نشده است.