یک اقتصاددان برجسته ایرانی گفت: در میان تمام کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، مطمئنا برنی ساندرز چپگرا می توانست گزینه ای مناسب برای ایران باشد.
ساندرز که گفته بود آمریکا باید روابط خود را با ایران عادی کند اکنون از رقابت ها حذف شده است.
به گفته فریبرز رئیس دانا، اما با قطعی شدن کاندیداتوری هیلاری کلینتون در اردوگاه دموکرات ها، به نظر می رسد که انتخاب هیچ یک از دو گزینه باقیمانده، یعنی کلینتون و ترامپ به عنوان رئیس جمهور بعدی آمریکا به معنای رشد اقتصاد راکد ایران نخواهد بود.
این اقتصاددان جامع شناس و استاد دانشگاه در ادامه اظهار داشت: «تا جایی که به مسائل اقتصادی مربوط می شود، صرف نظر از اینکه چه کسی رئیس جمهور بعدی باشد، آمریکا تنها در داخل چهارچوب کاپیتالیسم عمل خواهد کرد.»
وی افزود، رویکردی منفی در قبال تهران درواشنگتن در جریان است که به رغم تحولات سیاسی اخیر در تهران پس از روی کار آمدن دولت روحانی و تغییرات در ترکیب مجلس تغییر نکرده است.
رئیس دانا با اشاره به سوابق دوران وزارت خارجه کلینتون گفت: معتقد است که کلینتون هم مثل ترامپ است زیرا هر دوی آنها معتقد به سلطه مطلق آمریکا بر دیگر کشورها هستند.
اما دیگر اقتصاد دان برجسته ایرانی با این نظر موافق نیست.
حسین عبده تبریزی، مشاور وزیر راه و شهرسازی ایران نیز معتقد است، هرچند کلینتون از اوباما تند تر است، اما وی درنهایت برجام را قبول دارد. وی اضافه می کند، کلینتون و ترامپ در زمینه سیاست عملی در قبال ایران به اشکال متفاوتی عمل می کنند.
رئیس دانا معتقد است، دولت حسن روحانی که سیاست های اقتصادی نئولیبرالی دارد و علاقه فراوانی به روابط سرمایه گذاری با غرب دارد، در ماه های گذشته «رویکرد انتظار و نظاره کردن» انتخابات آمریکا را در پیش خواهد گرفت.
وی افزود، کاندیداهای ریاست جمهوری آمریکا در پیش چشم دولت فعلی ایران یکی هستند. روحانی تلاش خواهد کرد با هر کسی که در انتخابات ماه نوامبر آمریکا به پیروزی می رسد توافق کند؛ سیاستی که به گفته رئیس دانا به اجرای برنامه تعدیل ساختاری روحانی در دور دوم ریاست جمهوری اش کمک خواهد کرد.