ارتش و نیروهای مردمی سوریه در 8 ماه اخیر پیروزی های مهمی را علیه تروریست های تکفیری بدست آوردند و سنگر به سنگر آن ها را عقب راندند.
یکی از این پیروزی ها در استان "لاذقیه" بود که منابع میدانی و رسانه ای گزارش می دهند ، بیش از 90 درصد استان "لاذقیه" در کنترل ارتش و نیروهای دفاع وطنی سوریه است و این مهم با پشتیبانی هوایی جنگنده های ارتش روسیه بدست آمد.
دیگر پیروزی مهم مقاومت در 8 ماه اخیر در استان "حلب" بوده که در آن فرودگاه "کویرس" و اطراف آن و محور "اثریا-خناصر" آزاد شد (هر چند که بعدها تروریست ها با سواستفاده از آتش بس دوباره بخش هایی از آن را اشغال کردند).
**سوء استفاده تروریست های تکفیری از آتش بس
اما یکی از مهمترین اتفاقاتی که در 40 روز اخیر می توان به آن اشاره کرد ، حمله تروریست های ائتلاف جیش الفتح به شهرک "خان طومان" و تصرف این منطقه در ریف (حومه) جنوبی شهر "حلب " بود. تروریست های تکفیری تلاش کردند که با این راهبرد ؛ از آتش بس سوء استفاده کنند و البته اتاق جنگ "مسکو-دمشق" در این زمینه برنامه دارد.
اما اخیرا نشست 3جانبه وزرای دفاع جمهوری اسلامی ایران، فدراسیون روسیه و جمهوری عربی سوریه ویژه مبارزه با تروریسم در "تهران" برگزار شد و وزرای دفاع 3 کشور به بیان دیدگاه های خود پیرامون راه های تقویت و گسترش مبارزه با تروریسم و تاکید بر ضرورت انسجام هرچه بیشتر برای مقابله جدی با این پدیده شوم پرداختند.
سردار سرتیپ "حسین دهقان" وزیر دفاع جمهوری اسلامی ایران طی سخنانی با اشاره به شرایط بحرانی منطقه که ریشه در سیاست های توسعه طلبانه و تجاوزکارانه آمریکا، اسرائیل و برخی کشورهای حامی تروریسم دارد، گفت: ایران به عنوان لنگر ثبات و امنیت منطقه و به عنوان یکی از بزرگترین قربانیان تروریسم در دوران عمر سیاسی با برکت و عزتمندانه خود همواره با تجاوز، اشغالگری، ترور و تروریسم مقابله جدی و تمام عیار داشته و امروز هم مقابله جدی و همه جانبه با جریانات تروریستی، تکفیری و صهیونیستی را با هدف استقرار ثبات و امنیت در سطح منطقه و جهان یک وظیفه و رسالت انسانی می داند.
وی با تاکید بر این نکته که جمهوری اسلامی ایران همواره طرفدار مذاکره و حل بحران سوریه از طریق مذاکره "سوری- سوری" بوده است، تصریح کرد: ما با آتش بس تضمین شدهای که موجب تجدید قوای تروریست ها در این کشور نشود، موافق هستیم.
سردار دهقان با تأکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران راه حل بحران سوریه، عراق، یمن و سایر کشورها و مناطق درگیر را از یک طرف مبارزه قاطع و بدون استثناء بر علیه تروریستها و انسداد کامل حمایتهای مادی و سیاسی از آنها تا مرحله ریشه کنی ترور و تروریسم و از طرفی ایجاد فضای امن و آرام برای تعیین سرنوشت سیاسی این کشورها توسط مردم می داند، گفت: آتش بس جامع، ایجاد امکان امداد رسانی و اقدام بشردوستانه و به طور همزمان ممانعت از تجهیز و پشتیبانی جریانات تروریستی و در عین حال اقدام قاطع نظامی بر علیه تروریست ها را یک اصل و گامی اولیه برای برگشت ثبات و امنیت در منطقه می دانیم.
وزیر دفاع جمهوری اسلامی ایران با تشریح ویژگی های جریان تروریستی تکفیری که به هیچ یک از اصول انسانی و اخلاقی پایبند نیستند، اظهار داشت: موجه جلوه دادن حمایت های آمریکا، عربستان و برخی دیگر از کشورهای منطقه از تروریست ها که در پوشش حمایت از معارضه میانه رو صورت می گیرد؛ پوشالی و دروغ بودن ادعاهای ضد تروریستی نظام سلطه را اثبات می کند.
سردار دهقان با بیان اینکه امروز مدعیان حقوق بشر، چشمان خود را به غیراخلاقی ترین اقدامات و جنایات ضد انسانی تروریست ها و متجاوزین در منطقه در کشتار مردم بی گناه سوریه، عراق و یمن بسته اند، تصریح کرد: بکارگیری سلاح های شیمیایی توسط داعش و همچنین احتمال دستیابی این گروه به سلاح های اتمی که حتی توسط اندیشکده های غربی هشدار داده شده فاجعه ای ویرانگر برای امنیت جهانی است.
وزیر دفاع جمهوری اسلامی ایران با تقبیح و محکومیت شدید تبانی نامشروع رژیم صهیونیستی و رژیم سعودی و عملیات مشترک آنان در حمایت از تروریسم افزود: هم پیمانی با دشمن مسلمانان و بشریت، یعنی رژیم جعلی اسرائیل، عواقب بسیار خطرناکی برای حاکمان سعودی در پی خواهد داشت و ملت های مسلمان منطقه و جهان این خطای راهبردی را تحمل نخواهند کرد. سردار دهقان با تاکید بر ضرورت انجام اقدامات قاطع، سریع، همه جانبه و منسجم علیه تروریسم گفت: نشست سه جانبه تهران نیز با همین هدف برگزار شده است.
وزیر دفاع جمهوری اسلامی ایران در بخش دیگری از سخنان خود خاطر نشان کرد: از گروه ها و جریانات داخلی سوریه درخواست می کنیم با عقلانیت و اتخاذ روش های مسالمت آمیز در مسیر خواست مردم سوریه با دولت قانونی این کشور وارد مذاکره شده و با تشریک مساعی در جهت استقرار صلح ، آرامش و دفع خطر تروریسم گام بردارند.
در این نشست همچنین وزرای دفاع روسیه و سوریه نیز با بیان دیدگاه های خود پیرامون راه های تقویت و گسترش مبارزه با تروریسم و تاکید بر ضرورت انسجام هرچه بیشتر برای مقابله جدی با این پدیده شوم از جمهوری اسلامی ایران بخاطر برگزاری این نشست 3 جانبه که می تواند تاثیر بسیار مثبتی در روند مبارزه با تروریسم داشته باشد قدردانی کردند.
اما اتاق جنگ "مسکو-دمشق" چگونه می تواند در برابر تروریست های تکفیری باایستد؟ حقیقت امر این است که نیروی هوایی ارتش روسیه با استفاده از جنگنده های "سوخو" و "توپولوف" ، بمباران سنگین مواضع تروریست ها را انجام می دهد و مستشاران نظامی جمهوری اسلامی، راه را به "مسکو" و "دمشق" نشان می دهند که با عنوان کمک مستشاری شناخته شده و ایران همواره به آن تاکید دارد.
***اتاق جنگ "مسکو" و "دمشق" و "مستشاران ایرانی" برای آزادسازی حلب برنامه دارند
سردار سرتیپ "محمد اسماعیل کوثری" عضو سابق کمیته دفاعی امنیتی مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با خبرنگار دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان درباره نشست سه جانبه وزاری دفاع ایران و سوریه و مبارزه سه کشور با تروریست های تکفیری عنوان داشت : این نشست ها از چند جنبه موثر است . یکی از موارد هماهنگی های ستادی است و دیگر اینکه اطلاعات را کاملا با هم هماهنگ و تبادل نظر کنند و تا بتوانند بهتر در مقابل داعش و جبهه النصره و هم پیمانان منطقه ای ان ها ایستادگی کنند.
فرمانده اسبق سپاه محمد رسول الله (ص) ادامه داد: این جلسات باعث پیشرفت کار علیه تروریست ها است . البته حامیان این ها همچون امریکا و عربستان و ترکیه و رژیم صهیونیستی هم مهمند و باید در درجه اول با این ها برخورد شود.
وی در پاسخ به این سوال که هم افزایی اتاق جنگ "مسکو" و "دمشق " با مستشاران ایرانی چگونه است ، گفت : روز به روز این هماهنگی دقیق تر می شود. سردار کوثری در پایان خاطرنشان کرد:برای خارج کردن جبهه النصره و داعش ، اتاق جنگ "مسکو" و "دمشق" و "مستشاران ایرانی" برنامه دارند و اگر عملیاتی شود توفیقاتی را برای جبهه مقاومت به همراه خواهد داشت.
در حقیقت بمباران سنگین ارتش روسیه و حضور راکت اندازهای "توس" ، "اسمرچ" و "کاتیوشا" ارتش سوریه ، همانطوری که باعث آزادسازی "تدمر" شد؛ می تواند پیش زمینه فتح شهر "حلب" باشد و ارتش سوریه با آتشبار این تجهیزات پیروز نبرد شمال سوریه شود.
حضور در جبهه "حلب" برای مقابله با تروریست ها بسیار مهم است ؛ چرا که برخی کشورهای منطقه درگیری های شمال سوریه را نقطه عطف بحران این کشور می دانند و لذا تمرکز برای نابودی جبهه النصره و جیش الفتح از این جهت بسیار حائز اهمیت است.