بزرگترین تروریست‌های قرن در دامن آمریکا+تصاویر

 خصومت‌های ایالات متحده با ایران پایانی ندارد. هنوز پرونده یک دشمنی بسته نشده، دولتمردان آمریکایی ساز عنادی دیگر را کوک می‌کنند. زمانی که توافق هسته‌ای میان ایران و 1+5 شکل گرفت، در ابتدا برخی گمان می‌کردند شاید راه برای حل دیگر اختلافات تهران و واشنگتن باز شده باشد. اما ایالات متحده با سنگ‌اندازی‌های متعدد و اقدامات تحریک‌آمیز خود علیه ایران ثابت کرده، پایانی بر این دشمنی دیرینه قابل تصور نیست.

از آخرین خصومت‌ورزی‌های آمریکا علیه ایران می‌توان به گزارش اخیر وزارت خارجه این کشور اشاره کرد که در آن ایران به عنوان یکی از کشورهای پیشرو در حمایت از تروریسم معرفی شده است.

در بخشی از گزارش سالانه تروریسم وزارت خارجه آمریکا ادعا شده، «ایران در سال 2015 هم، اصلی‌ترین حامی دولتی تروریسم در جهان باقی مانده است و مجموعه‌ای از حمایت‌ها از جمله حمایت‌های مالی، آموزشی و ارسال تجهیزات به برخی گروه‌ها در سرتاسر جهان ارائه می‌کند».

حمایت از حزب‌الله لبنان، گروه‌های مقاومت فلسطینی و گروه‌های عراقی از جمله مواردی است که در این گزارش از آن‌ها تحت عنوان حمایت از تروریسم یاد شده است.

جالب اینجاست واشنگتن در حالی ایران را به حمایت از تروریسم متهم می‌کند که اولا خود بزرگترین تروریست‌های قرن را در دامن خود می‌پروراند و از آنها حمایت می‌کند و ثانیا، این ایران است که بارها قربانی پشتیبانی آمریکا از اقدامات تروریستی علیه خود شده است.

حمایت از جنایت‌های صدام

مصداق بارز این مورد را می‌توان در جنگ 8 ساله رژیم بعث عراق بر ضد ایران جستجو کرد. دولت وقت آمریکا که بعد از ماجرای گروگانگیری سفارتخانه این کشور در تهران، درصدد تلافی برآمده بود، بعد از شکست توطئه‌های خود در حمله نظامی به طبس و کودتای نوژه، از ایده تقویت یک کشور همسایه ایران که توان نظامی لازم را برای اجرای یک عملیات نظامی را داشته باشد، استقبال کرد.

هر چند آمریکا چند روز بعد از آغاز جنگ اعلام بی‌طرفی کرد، اما این اظهار بی‌طرفی صرفا یک موضع‌گیری تبلیغاتی و جزء تعارفات دیپلماتیک بود. در عالم واقع، آمریکا از «تشویق عراق برای هجوم به خاک ایران» و «ارائه کمک‌های نقدی اعتباری جهت رونق بخش صنایع غذایی عراق» گرفته تا «حمایت از بغداد در سازمان‌های بین‌المللی و خنثی کردن شکایت‌های ایران علیه عراق به خاطر استفاده رژیم بعث از سلاح‌های شیمیائی و بمباران شهرها» و «تحریم تسلیحاتی ایران» کوتاهی نکرد.

مهمترین بخش حمایتی آمریکا از عراق، کمک‌های نظامی و جاسوسی به رژیم صدام حسین بود. یک هفته پس از آغاز جنگ، آمریکا پنج فروند هواپیمای جاسوسی «آواکس» به عربستان اعزام کرد که تا آخر جنگ، این رادارهای پرنده تمام حرکات نظامی ایران را زیر نظر داشتند. به این ترتیب، سازمان سیا از ابتدای جنگ تصاویر هوایی ماهواره‌ای از مواضع نیروهای نظامی و تاسیسات نفتی ایران را در اختیار رژیم بعث عراق قرار می‌داد. خارج کردن عراق از لیست کشورهای حامی تروریسم، اقدام دیگری بود که به تجهیز تسلیحاتی عراق کمک کرد. علاوه بر این، آمریکا عربستان را تشویق کرد تا با کاهش قیمت نفت، ایران را از مهم‌ترین منبع درآمد برای تأمین هزینه‌های جنگ، محروم کند.

 

فارین‌پالسی: آمریکا از حملات شیمیایی عراق به ایران مطلع بوده و و با دادن تصاویر ماهواره‌ای صدام کمک می‌کرد

اما شاید بتوان اطلاع آمریکا از قصد صدام برای حمله شیمیایی به حلبچه و سکوت در مقابل این جنایت قبل و بعد از وقوع، را فاجعه‌بارترین بخش حمایت واشنگتن از اقدامات تروریستی رژیم بعث عراق به شمار آورد؛ جنایتی که نشریه «فارین پالیسی» نیز چند سال قبل، در گزارشی اختصاصی، با استناد به اسناد سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) به آن اشاره کرد و نوشت: «آمریکا از حملات شیمیایی عراق به ایران نه تنها مطلع بوده بلکه با دادن تصاویر ماهواره‌ای به دیکتاتور عراق در این حملات کمک کرده است». البته ناگفته نماند، گناه آمریکا فقط سکوت در مقابل جنایت صدام نبود بلکه خود این کشور، 500 تن ماده شیمیایی مرگ‌آور و خطرناک قابل تبدیل به گاز خردل در اختیار رژیم بعث قرار داده بود.

به این ترتیب، آمریکایی که ایران را متهم به حمایت از ترویسم می‌کند، خود از اوایل جنگ تا واپسین روزهای آن در کنار عراق بود و از هیچ گونه حمایتی دریغ نمی‌کرد.

مدال افتخار برای کشتار بیش از صد زن و کودک

البته جنایت‌های آمریکا علیه ایران، صرفا مختص به حمایت از اقدامات تروریستی سایرین نبوده و خود نیز دستی بر آتش داشته است! 12 تیر سال 67 بود که ناو جنگی «وینسنس» با دو فروند موشک، هواپیمای مسافربری ایرباس خطوط هوایی جمهوری اسلامی را که از بندرعباس عازم دبی بود، بر فراز آب‌های خلیج فارس و در نزدیکی جزیره هنگام هدف قرار داد و باعث کشته شدن همه 290 مسافر و خدمه این هواپیما شد که شامل 66 کودک، 53 زن و 46 تبعه خارجی بودند.

پس از سرنگونی هواپیمای ایرباس جمهوری اسلامی، «دونالد ریگان» رئیس‌جمهور وقت آمریکا در اعلامیه‌ای، با وقاحت تمام، با این ادعا که هواپیمای ایرباس ایرانی در حال کاهش ارتفاع به سوی ناو آمریکایی بوده، اقدام این ناو جنگی را عمل «دفاعی» توصیف کرد و با خودداری از عذرخواهی بابت این جنایت، صرفا به ابراز تاسف اکتفا کرد.

نکته تامل‌برانگیز اینکه مدتی بعد، فرمانده ناو وینسنس که موجب سقوط هواپیمای مسافربری ایران شده بود، نشان افتخار دریافت کرد و به این ترتیب بر جنایت او مهر تایید زده شد!

بمباران هسته‌ای؛ هزینه پایان جنگ جهانی دوم

اقدامات تروریستی مستقیم یا غیرمستقیم آمریکا، فقط مربوط به سال‌های اخیر نیست. ایالات متحده تنها کشوری است که سابقه استفاده از سلاح هسته‌ای کشتارجمعی را در کارنامه خود دارد. هفتاد سال پیش در دوران جنگ جهانی دوم بود که «هری ترومن» رئیس‌جمهور وقت آمریکا، دستور بمباران اتمی دو شهر ژاپن را صادر کرد. در این دو عملیات، دو بمب به فاصله سه روز بر روی شهرهای هیروشیما و ناکازاکی انداخته شد که باعث کشتار دسته جمعی نزدیک به 250 هزار نفر شد که اکثر آنها شهروندان غیرنظامی بودند. بیش از نیمی از قربانیان بلافاصله هنگام بمباران کشته شدند و بقیه تا پایان سال 1945 بر اثر آثار مخرب تشعشعات رادیواکتیو جان خود را از دست دادند.

 

غم‌انگیزتر از این جنایت، توجیهی بود که آمریکایی‌ها برای این رویداد بیان کردند. آنها مدعی بودند بمباران این دو شهر هزینه تمام کردن جنگ جهانی دوم بود و اگر آمریکا دست به این اقدام نمی‌زد، جنگ ادامه می‌یافت و به جای دویست هزار نفر، دو میلیون نفر کشته می‌شدند!

حتی با گذشته هفت دهه از آن دوران، اکنون نیز دولتمردان آمریکایی حاضر به عذرخواهی بابت این جنایت نیستند. چندی پیش بود که «باراک اوباما» در گفت‌وگو با یک شبکه ژاپنی، بمباران اتمی هیروشیما را تصمیم سخت رهبران وقت دانست و گفت حاضر نیست بابت آن عذرخواهی کند!

قتل عام  در ویتنام

شاید جنگ ویتنام را بتوان یکی دیگر از ماندگارترین جنایت‌های آمریکا در تاریخ بشریت نامید. در جنگ ویتنام که میان نیروهای ویتنام شمالی و جبهه آزادی‌بخش ویتنام جنوبی معروف به «ویت کنگ» از یک سو و نیروهای ویتنام جنوبی از سوی دیگر درگرفته بود، آمریکا به منظور جلوگیری از نفوذ و گسترش کمونیسم به جانبداری از ویتنام جنوبی پرداخت.

هر چند در ابتدا، دخالت‌های آمریکا در حد کمک‌های نظامی و اطلاعاتی بود اما در نهایت تصمیم گرفت با دخالت نظامی مستقیم کار را یکسره کند. از این رو، دولت وقت آمریکا با طرح این ادعا که افراد وابسته به ویتنام شمالی، دو بار با قایق‌های انفجاری به کشتی‌های آمریکایی حمله کرده‌اند، به دستور «لیندون جانسون» رئیس جمهور وقت این کشور وارد جنگ شد.

اما این نبرد نه تنها آنطور که آمریکا تصور می‌کرد، پیش نرفت، بلکه پس از 16 سال با شکست جنوبی‌ها این جنگ به پایان رسید. ظاهرا شگردهای منحصر به فرد «ویت کنگی‌ها» برای اختفا و غافلگیری سربازان آمریکایی، عامل شکست‌های پی‌درپی آمریکا در این جنگ بوده است.

در جریان جنگ ویتنام نظامیان آمریکایی به صورت متناوب و مکرر استان «کوانگ انگای» ویتنام را به بهانه حضور نیروهای جبهه آزادیبخش ویتنام بمباران می‌کردند. اما آنچه جنگ ویتنام را به لکه ننگی در تاریخ سیاسی آمریکا تبدیل کرد، قتل عام مردم روستای «مای لای» بود. در مارس 1968 نظامیان آمریکایی به بهانه مخفی شدن تعدادی از نیروهای «ویت کنگی‌ها» در «مای لای»، وارد این روستا شدند و بعد از شکنجه و تجاوز به اهالی این روستا، همه ساکنان اعم از زن و کودک را با سلاح‌های خودکار اعدام کردند.

اما این فاجعه تا مارس سال بعد فاش نشد و در سکوت خبری، هیچ رسانه خبری جهان به آن نپرداخت. در نهایت نیز ارتش آمریکا تنها یک سرهنگ با نام «کالی» را مجرم شناخت و او را به حبس ابد محکوم کرد. در دادگاه تجدیدنظر نیز این حکم به 20 سال و سپس 10 کاهش یافت و در آخر، کالی در سال 1974 میلادی در حالی که تنها یک سوم دوران محکومیتش را گذارنده بود، آزاد شد!

حامی مادام‌العمر رژیم صهیونیستی

هر چند همه این اقدامات تروریستی یا حمایت از اقدامات تروریستی، مربوط به دهه‌ها قبل است، اما دولتمردان کنونی آمریکا به پیروی از خلف خود همچنان حامی شماره یک تروریسم در جهان به شمار می‌آیند. حمایت بی‌قیدوشرط ایالات متحده از جنایات رژیم صهیونیستی در اراضی اشغالی موضوعی نیست که از دید کسی پنهان مانده باشد.

در تابستان 2014، اسرائیل به بهانه ناپدید شدن 3 نوجوان فلسطینی، به دستگیری صدها فلسطینی و سرکوب اعضاء حماس پرداخت و به این ترتیب، شروع جنگی نابرابر علیه غزه را کلید زد؛ جنگی که به شهادت حدود 2 هزار فلسطینی که عمدتا غیرنظامی بودند، انجامید.

در حالی که رژیم صهیونیستی از سلاح‌های ممنوع نظیر بمب‌های فلوجت علیه مردم غیرنظامی این باریکه استفاده می‌کرد، «باراک اوباما» رئیس‌جمهور آمریکا ضمن اعلام حمایت از اقدامات رژیم صهیونیستی در نوار غزه گفت: « ما از تلاش‌‌‌های دیپلماتیک اسرائیل حمایت می‌کنیم تا مطمئن شویم دیگر موشکی به قلمروی آن‌ها شلیک نمی‌شود. ما از حمله نظامی به غزه حمایت می‌کنیم و این حملات باید برای برچیدن پایگاه‌ها و تونل‌های ترور صورت گیرد و امیدواریم اسرائیل تا رسیدن به این هدف، به کار خود ادامه دهد تا بدین وسیله تلفات غیرنظامی را به حداقل برساند»! «فلوجت» سلاحی مرگبار است که قادر است منطقه‌ای را با دارت‌های کشنده و همچنین گازهای سمی اشباع کند.

علاوه بر اوباما، «جان کری» وزیر خارجه آمریکا نیز بارها اعلام کرد، واشنگتن کاملا از حق اسرائیل در دفاع از خود حمایت می‌کند. حتی در پی شروع انتفاضه سوم در کرانه باختری که ناشی از به تنگ آمدن فلسطینی‌ها از خشونت و سرکوبگری اسرائیلی‌ها بود، جان کری انگشت اتهام را به سوی فلسطینی‌ها گرفت و در تماس تلفنی با «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی اعلام کرد: « اسرائیلی‌ها حق دارند در مقابل خشونت علیه شهروندانش خود در بخش قدیمی بیت‌المقدس و یا هر جای دیگری، از خود دفاع کنند». وزیر خارجه آمریکا حتی پا را فراتر گذاشت و از «محمود عباس» رئیس تشکیلات خودگردان خواست، «فتنه علیه اسرائیل» را متوقف کند!

حامی مؤسس داعش

اما نکته جالب توجه اینکه، آمریکا در حالی ایران را حامی تروریسم می‌خواند که خود حامی یکی از بزرگترین کشورهای حامی تروریسم یعنی عربستان سعودی است و با سکوت در مقابل حمایت‌های مالی و سیاسی گسترده سعودی‌ها از گروه‌های تروریستی نظیر داعش، باعث رنج و وحشت و بی‌خانمانی ملت‌های مسلمان از یمن گرفته تا لیبی شده است.

هر چند واشنگتن و ریاض به بهانه مبارزه با داعش در عراق و سوریه، به دنبال دخالت و حضور در این دو کشور هستند، اما واقعیت ماجرا اینجاست که آنها هر دو، مخفیانه از این گروه تروریستی حمایت مالی، نظامی و اطلاعاتی می‌کنند؛ نکته‌ای که «رابرت فورد» سفیر سابق آمریکا در دمشق در مقاله‌ای در نشریه «فارین پالیسی» از آن پرده برداشت و گفت: « داعش محصول فعالیت «بندر بن سلطان» رئیس سابق دستگاه اطلاعاتی عربستان است».

او در بخش دیگری از این مطلب، با اشاره به اینکه آمریکا با پیشنهاد ریاض برای تشکیل داعش موافقت کرده است، اظهار داشت، موافقت و حمایت آمریکا از نقش آل‌سعود در هدایت این گروه افراطی با کمک بازمانده‌های حزب بعث اشتباهی تاریخی بوده است، از این رو، از کاخ سفید خواست تا در سیاست خود در قبال دمشق تجدیدنظر کند.

به گفته رابرت فورد، عربستان طی سه دهه گذشته محور اصلی تولید و اشاعه‌ افراط‌گرایی در خارومیانه بوده است و تبعات ادامه این سیاست غلط به زودی دامن اروپا را خواهد گرفت.

حتی روزنامه «تایمز» نیز در مطلبی نوشت: « سعودی‌ها سلاح‌های فراوان و حمایت سنگین مالی را در اختیار تروریست‌های داعش قرار می‌دهند و در کنار ‌آنها سازمان سیا به آموزش تروریست‌های القاعده، داعش و جبهه نصره می‌پردازد و از لحاظ نظامی نیز آنها را حمایت می‌کند.

سکوت در برابر عامل حملات 11 سپتامبر

البته سکوت آمریکا فقط در مقابل اقدامات تروریستی عربستان سعودی علیه مردمان سایر کشورها نیست. واشنگتن حتی در مقابل اقدامات تروریستی سعودی‌ها علیه مردم خود نیز دست به پنهان‌کاری و مخفی‌کاری می‌زند.

«جان لمن» از اعضای جمهوریخواه سابق کمیسیون 11 سپتامبر در کنگره آمریکا به تازگی اعلام کرده است که گزارش محرمانه‌ای که این کمیسیون سال 2004 تهیه کرده بود، از رابطه و همکاری 5 مقام دولتی عربستان سعودی با عاملان اصلی حملات 11 سپتامبر حکایت داشته است. اما ظاهرا نسخه نهایی این گزارش که در آن سال منتشر شده بود به جای اینکه این ارتباط را علنی کند، عربستان را از هرگونه اتهامی در این رابطه تبرئه کرده است.

اما اخیرا «جان لمن» از دولت «باراک اوباما» خواسته هر چه سریعتر اقدامی صورت دهد تا گزارش ارتباط عربستان سعودی با عاملان این حملات تروریستی از حالت محرمانه خارج شود.

سعودی‌ها نیز بیکار ننشستند و به دولت آمریکا هشدار دادند اگر کنگره، لایحه ارتباط سعودی‌ها با حملات 11 سپتامبر را به تصویب درآورد، به دارایی‌های صدها میلیارد دلاری خود در آمریکا چوب حراج می‌زند. ظاهرا این تهدید کارگر افتاده و دولت اوباما در کنگره اعمال نفوذ کرده تا تصویب این لایحه علیه سعودی‌ها را متوقف کند!

کمک اطلاعاتی به عربستان برای حمله به یمن

نیمه اول سال 2015 بود که عربستان سعودی به بهانه حمایت از رئیس‌جمهور مستعفی یمن و به منظور سرکوب حوثی‌ها، دست به مداخله نظامی در این کشور زد؛ اقدامی که به کشتار غیرنظامیان بی‌شمار و بی‌خانمانی بسیاری از یمنی‌ها منجر شد.

در این میان نیز آمریکا یکی از حامیان پروپاقرص تجاوز عربستان به یمن بود. واشنگتن اعلام کرد عربستان سعودی قبل از حمله به مراکز حوثی‌ها در یمن، این عملیات نظامی را با باراک اوباما هماهنگ کرده است. ایالات متحده هر چند اعلام کرده دخالت نظامی در این جنگ نخواهد داشت، اما اوباما حمایت و پشتیبانی اطلاعاتی - لجستیکی از دخالت نظامی عربستان سعودی در یمن را مجاز شمرده است.

همه موارد فوق، مشتی از خروار اقدام تروریستی آمریکا یا حمایت این کشور از اقدامات تروریستی سایر کشورهاست با این حال، واشنگتن همواره در تبلیغات خود، جنایات خود را با پوشاندن لباس خدمت توجیه می‌کند. اما همه اینها نشان از آن دارد که آمریکا از گذشته تا آینده، بزرگترین حامی و پرورش‌دهنده تروریسم در جهان بوده، هست و خواهد بود.