الیزابت الکساندر مری، از همان اول بچه خوش شانسی بود؛ کسی که اصلا قرار نبود هیچ گاه شاهزاده و سپس ملکه شود اما یک ازدواج نامتعارف در خاندان سلطنتی باعث شد مسیر زندگی او عوض شود و به خاطر این مسئله احتمالا هر شب باید به ارواح عمو و زن عمویش درود بفرستد.
واقعیت این است که پدر الیزابت قرار نبود شاه بشود و این ادوارد بود که پسر بزرگ تر جورج پنجم بود و بعد از فوت پدر، پادشاه انگلستان شد اما عشق و علاقه ادوارد هشتم به والیس سیمپسون که زنی بزرگ تر از خودش و خارج از خانواده سلطنتی بود، باعث شد او خیلی زود بی خیال سلطنت شود و برود دنبال عشق و عاشقی خودش و این چنین چند سال قبل از آغاز جنگ جهانی دوم، پدرش آلبرت که بعدا نام جورج ششم را برای خودش برگزید، پادشاه انگلستان شد و الیزابت هم چون فرزند بزرگ تر بود، گزینه اول به ارث بردن تاج و تخت پدر شد. میراثی که چندان برایش انتظار نکشید و وقتی تنها 26 سالش بود، توانست تاج شاهی را بر سرش بگذارد و آن را تا حالا که نودساله شده، حفظ کند؛ تاجی که خیلی ها معتقدند روی خون مردم دنیا شناور است و البته عده ای هم هستند که فکر می کنند ملکه احتمالا پاک دست ترین انسان دوران است و باید هر روز برای سلامتی اش دعا کرد.
همان طور که سرود ملی انگلستان درواقع دعا برای طول عمر و سلامتی شخص پادشاه یا ملکه است. به هر حال و با تمام این ماجراهایی که حول و حوش زندگی الیزابت دوم وجود دارد، این دفعه می خواهیم به نکاتی بپردازیم که شاید خیلی ها تا حالا در مورد او نمی دانسته اند و خواندن بعضی هایشان قطعا خالی از لطف نیست.
1- او در ساعت 2:40 بامداد روز 21 آوریل سال 1926 در لندن به دنیا آمد.
2- در طول جنگ جهانی دوم او و خواهرش مارگارت برای حفظ امنیت، به قلعه ویندزور فرستاده شدند.
3- او در خانه تحصیل کرد و تاریخ و حقوق را فراگرفت چون بعدا در زمان حکوم به دردش می خورد. علوم مذهبی را هم از اسقف اعظم کانتربوری یاد گرفت.
4- او و شاهزاده فیلیپ دوک ادینبورو همدیگر را در جریان یک عروسی در سال 1944 ملاقات کردند و در 20 نوامبر 1947 در کلیسای وست مینیستر ازدواج کردند.
5- الیزابت در سال 1945 رانندگی را یاد گرفت.
6- الیزابت در فوریه سال 1952 بعد از مرگ پدرش ملکه انگلستان شد اما جشن تاجگذاری اش ژوئن سال بعد در کلیسای وست مینیستر برگزار شد.
7- در سال 1953 الیزابت برای اولین بار فینال مسابقات جام حذفی انگلستان را از نزدیک تماشا کرد.
8- ملکه، چهار فرزند دارد. سه پسر و یک دختر به نام های چارلز {که نزدیک 70 سال منتظر پادشاهی است} اندرو، ادوارد و آنه.
9- او تا به حال به 3.5 میلیون سوال خبرنگاران پاسخ داده است.
10- ملکه و همسرش فیلیپ در خاندان سلطنتی اولین زن و شوهری هستند که شصتمین سالگرد ازدواجشان را جشن گرفتند.
11- بزرگ ترین نوه اش یعنی پرنس جورج او را گن گن- Gan Gan صدا می زند؛ یکی چیزی تو مایه های ننه خودمان.
12- ملکه تنها روزهای یکشنبه در کیف دستی اش پول نقد حمل می کند و این پول را هم به کلیسا صدقه می هد.
13- الیزابت وقتی در کنیا بود فهمید که پدرش مرده و قطعا خودش را با حداکثر سرعت به لندن رساند.
14- گفته اند وقتی او تاج را بر سر می گذاشت باران می بارید که خب در لندن اصلا چیز عجیبی نیست.
15- او یک بار خودش از لندن پشت فرمان نشست و از اسکاتلند و ایرلند شمالی و ولز دیدن کرد. منتها بعدش فهمید هواپیما هم اختراع شده است.
16- در راستای آشنایی با اختراع هواپیما، او در بیشت و پنجمین سال تاجگذاری اش یعنی سال 77، در عرض سه ماه 36 شهر انگلستان و ایرلند شمالی را گشت تا ببیند در قلمروی تحت حکمرانی اش چه خبر است.
17- در همان سال او به استرالیا، نیوزیلند، گینه نو و کشورهای دیگر هم سر زد که کارشناسان می گویند مجموع مسافتش 56 هزار مایل بوده است.
18- در سال 2002 او پنجاهمین سالگرد حکومتش را جشن گرفت. در همان سال او دوباره به گشت و گذار در جهان پرداخت.
19-در هشتادمین سالگرد تولدش بیش از 40 هزار پیام تبریک دریافت کرد.
20- در شصتمین سالگرد ازدواجش او بار دیگر به همسرش به همان جایی رفت که ماه عسل را برگزار کرده بودند؛ یعنی ییلاقات همپشایر و در آنجا با همسرش فیلیپ عکس های ازدواجشان را بازسازی کردند، بدون کار اضافه ای دیگر.
21- ملکه هر سال دو بار تولدش را جشن می گیرد چون جشن تولد اصلی او در آوریل است و معمولا در انگلستان باران می بارد و مردم نمی توانند آن طور که باید از خجالت جشن دربیایند. برای همین در ژوئن یک بار دیگر مراسم را برگزار می کنند که هم آفتاب باشد و هم بشود رفت آب بازی.
22- او هر هفته تنها برای یک ساعت با نخست وزیر دیدار می کند.
23- ملکه، فرانسوی را هم به خوبی صحبت می کند.
24- الیزابت دوم، در انگلستان چهلمین نفری است که از زمان به قدرت رسیدن ویلیام در سال 1066 تاجگذاری کرده است.
25- از وقتی او ملکه شده، آمریکا 12 رییس جمهوری عوض کرده و کلیسا کاتولیک هم هفت پاپ به خود دیده و پنج اسقف اعظم کانتربوری هم در گذشته اند که نشان از بی خیال نشدن الیزابت برای زدن تمام رکوردها دارد.
26- ملکه 30 فرزندخوانده هم دارد.
27- او اولین ملکه انگلستان است که در سال 1986 از چین دیدار کرد.
28- ملکه اولین ای میلش را در سال 1976 با یک وسیله تحقیقاتی ارسال کرد که البته گیرنده هنوز هم معلوم نیست.
29- او پیرترین کسی است که شصتمین سال تاجگذاری اش را جشن می گیرد. ملکه ویکتوریا این مهم را در هفتاد و هفت سالگی به انجام رساند.
30- ملکه در انگلستان تنها کسی است که برای رانندگی نیاز به گواهینامه ندارد. او همچنین برای سفر به هیچ کشوری نیازی به پاسپورت ندارد چون همه می شناسندش.
31- لیزابت در طول جنگ جهانی یاد گرفت که چطور کامیون براند، او در همان زمان مکانیکی هم یاد گرفت.
32- نهنگ ها، دلفین ها و یک سری ماهی های دیگر جزء ماهی های سلطنتی و اموال ملکه به حساب می آیند و به همین خاطر تا فاصله سه مایلی سواحل انگلستان کسی حق تو گفتن به آنها را ندارد چون ملکه حسابی روی نهنگ ها غیرت دارد.
33- ملکه کلا به حیوانات علاقه خاصی دارد و وقتی یکی از انواع نادر آنها را هدیه بگیرد فورا به باغ وحش لندن می سپاردشان.
34- وقتی در سال 2014 از بلفاست دیدن می کرد، سری هم به عوامل و بازیگران سریال تاج و تخت زد، احتمالا چون با آنها همذات پنداری خاصی می کرد.
35- او علاقه اش به سگ ها را از مادربزرگ مادربزرگش یعنی ملکه ویکتوریا به ارث برده است که انصافا ارث گرانبهایی است.
36- تنها پنج پادشاه دیگر انگلستان بیش از 50 سال حکومت کرده اند.
37- دو نفر از نخست وزیران اخیر انگلستان بعد از آغاز سلطنت او به دنیا آمده اند. تونی بلر و دیوید کمرون به ترتیب در سال های 1953 و 1966 متولد شده اند.
38- علاقه او به اسب ها به خاطر این است که وقتی سه سالش بود یک کره اسب را به عنوان کادوی تولد هدیه گرفت.
39- او و همسرش هر سال 45 هزار کارت تبریک کریسمس می فرستند که کار بسیار طاقت فرسایی است.
پرنس دیانا
نام خانوادگی ملکه انگلستان چیست؟
نکته شماره 40
در تمام اخباری که در دنیا درباره ملکه انگلستان و کلا خاندان سلطنتی این کشور پخش می شود، هیچ کدام از اعضا نام خانوادگی ندارند و هرکدام به یک جایی منتسب هستند. مثل دوک کمبریج و شاهزاده ولز و... اما این خانواده نام خانوادگی هم دارد که البته ممکن است در گذر زمان عوض شود.
در حال حاضر نام خانوادگی ملکه خاندان ویندزور است. دلیلش هم این است که ملکه در دوران جنگ جهانی دوم در این قلعه زندگی می کرد و به این نام معروف شده بود اما وقتی ملکه با فیلیپ که نام خانوادگی اش مونت باتن بود ازدواج کرد، طبق قانون باید این نام را برای خودش انتخاب می کرد، اما خب نکرد؛ کاری که دخترش آنه وقتی در سال 1973 با کاپیتان مارک فیلیپس ازدواج کرد، انجام داد. به هر حال فعلا براساس دستوری که ملکه صادر کرده نام خانوادگی همه اعضای خانواده سلطنتی ویندزور است و برای مثال شاهزاده ادوارد که کنت ویسکس است هم از این نام استفاده می کند و باید دید پادشاه بعدی با چه نامی حال می کند.
در نظام پادشاهی انگلستان چه خبر است؟
پادشاه حراف ها
انگلستان کشور بسیار عجیب و غریبی است؛ جزیره ای تنها در میان اقیانوس اطلس که همین جدایی اش از دیگر کشورهای دنیا کمک بزرگی به باثبات بودنش کرده و الان نزدیک هزار سال است که یک حکومت پادشاهی دارد؛ حکومتی که با وجود فساد و ستم بسیار زیاد در طول سالیان متمادی که نمونه هایش را در فیلم ها دیده اید و در کتاب ها خوانده اید، هنوز هم مورد علاقه مردم کشورش است و خیلی هایشان باور دارند که این بهترین نوع حکومت در دنیاست و ملکه هم احتمالا موهبتی از جانب پروردگار است برای حفظ خاک انگلستان.
برخلاف بسیاری از کشورهای دنیا که با پیشنهاد انگلستان تبدیل به جمهوری شدند و الان شاهد هزار جنگ و دعوای داخلی هستند، خود انگلستان هنوز نظام پادشاهی دارد و غیر از یک مقطع کوتاه که لرد کرامول خواست جمهوری ایجاد کند، هیچ گاه نظام سلطنت را بی خیال نشده و همان کرامول بدبخت را هم به خاطر عقایدش اعدام کردند و حالا البته مجسمه اش را یک جایی در لندن گذاشته اند تا مردم ببینند و احتمالا بیشتر از آنکه بخواهند از مقام شامخ او تجلیل کنند، می خواهند زهر چشمی بگیرند از جمهوری خواهان احتمالی که تعدادشان بسیار اندک است.
در چنین کشوری که هنوز قانون اساسی ندارد و همه چیز براساس قدرت حرف زدن است و شما اگر حراف خوبی باشید، می توانید گلیمتان را از آب بیرون بکشید و حتی ثابت کنید ماست سیاه است، ملکه ای حکومت می کند که خیلی از کارشناسان و محققان اذعان دارند در بسیاری از خونریزی ها و قتل ها و فسادها دست داشته اما هنوز هیچ کس نتوانسته یا جرات نداشته آن را ثابت کند چرا که گذشتن از این خط قرمز معمولا سرانجام خوشی نداشته است.
معروف ترین نمونه این شایعات درباره کشته شدن پرنسس دایانا به شکلی عجیب در تونلی در پاریس است که هیچ گاه اجازه بررسی کامل آن داده نشد یا همین دو سه سال پیش وقتی پرستاری خبر باردار بودن کیت میدلتون عروس خاندان سلطنتی را افشا کرد و دو هفته بعد جسدش پیدا شد و باز هیچ کس لام تا کام حرف نزد.
به همه اینها اضافه کنید اختیارات عجیب و غریب ملکه که تقریبا هیچ مرزی ندارد و شخص ملکه می تواند هر قانونی را رد یا تصویب کند، پارلمان را منحل کند، نخست وزیر را عزل کند و هزار و یک کار دیگر به علاوه منابع مالی بسیار عظیمی که برای خاندان سلطنتی وجود دارد. با همه اینها خیلی ها در انگلستان هنوز فکر می کنند ملکه و خانواده اش هیچ کاره اند و همین که حق رای ندارند یعنی دخالتی هم ندارند و این خیلی عالی است و باید هر روز به جانشان دعا کرد.