کارتر گفت: از همپیمانانمان در کشورهای عضو شورای همکاری می خواهیم در زمینه کمک به عراق بیشتر تلاش کنند و نباید این کمک ها مانند نقش عربستان و امارات فقط به امور نظامی محدود باشد که به نوبه خود مایه تقدیر است؛ اما خواستار کمک سیاسی و اقتصادی به عراق هستیم.
وزیر دفاع امریکا افزود: حمایت کشورهای سنی مذهب از نظام سیاسی چند مذهبی عراق و بازسازی این کشور به ویژه مناطق سنی نشین آن، عامل مهمی برای تضمین شکست گروه تروریستی داعش خواهند بود.
به گفته کارتر، کمک به مردم عراق برای بازگشت به خانه و بازسازی زندگی شان، به پیروزی های باداوم تر منتهی می شود و زمینه تشکیل یک دولت فراگیردر این کشور را فراهم می کند.
بیشترمناطق تحت اشغال تروریست ها در عراق سنی نشین هستند و نیروهای نظامی و مردمی با حمایت ائتلاف بین المللی علیه داعش بخش های متعددی از آن را در ماههای اخیر بازپس گرفته اند.
درگیری های شدید دراین شهرها باعث ویرانی بخش اعظم آنها شده است.
از سوی دیگر امریکا امیدوار است کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس به پیروی از عربستان سفارتخانه هایشان را در بغداد بازگشایی کنند. سفارت عربستان پس از 20 سال تعطیلی، دسامبر (آذر) گذشته بار دیگر بازگشایی شد.
امریکا همچنین علاقه مند است کشورهای مذکور از طریق سازمان ملل یا "سازمان های غیر دولتی" در بازسازی مناطق آزاد شده عراق از چنگال داعش مشارکت کنند.
از سوی دیگر یک مقام امریکایی دیروز (چهارشنبه) اظهار داشت امریکا کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس را برای مشارکت بیشتر در عراق تشویق می کند تا با نفوذ ایران در این کشور مقابله کنند.
این مقام امریکایی که خواست نامش فاش نشود گفت: مقام های کشورهای حاشیه خلیج فارس منتظرند تا اوضاع سیاسی عراق برای تلاش بیشتر آنها مهیا باشد. ولی ما به آنها گفته ایم: تلاش بیشتری به عمل آورید تا اقدام های سیاسی به نتایج موفقیت آمیزی برسد.
وی افزود: کشورهای حاشیه خلیج فارس، قبل از افزایش کمک هایشان به عراق، خواستار دستیابی به ضمانت هایی در زمینه مشارکت واقعی اهل سنت عراق در روند سیاسی هستند.
یادآور می شود نشست دیروز (چهارشنبه) وزرای دفاع شورای همکاری خلیج فارس با وزیر دفاع آمریکا با هدف زمینه سازی برای اجلاس روز جمعه با حضور باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا و سران کشورهای عربی برگزار شد.