با اشاره به وضع ایران و حزبالله پس از خروج نیروهای روس از سوریه مدعی شد پشتیبانی ایران از سوریه همواره ادامهدار بوده است؛ هرچند خروج نیروهای روس از سوریه میتواند تا حدودی این کشور را با بحران مواجه کند.
چندی پیش ولادیمیر پوتین – رئیسجمهور روسیه – با انتشار خبری که سران دیگر کشورها را متعجب کرد، از خروج نیروهای نظامی روسیه از سوریه خبر داد. نظامیان روسیه پس از شش ماه حضور مداوم در سوریه این کشور را ترک خواهند کرد. ایران و حزبالله دو متحد جداییناپذیر سوریه هستند که با خروج نیروهای نظامی روسیه از سوریه در تنگنای سیاسی و منطقهای قرار خواهند گرفت. از سوی دیگر این اقدام روسیه، حمایت کرملین از دولت بشار اسد را زیر سؤال میبرد.
«جنی عبدو» -- از اعضای غیردائم شورای آتلانتیک—در گفتگو با «میدل ایست آی» مدعی شد: " در صورتی که نیروهای نظامی روسیه از سوریه خارج شوند، وابستگی حکومت بشار اسد به ایران دوچندان خواهد شد. این روند فشار مضاعفی بر ایران و حزبالله وارد خواهد کرد."
در بخش دیگری از این گزارش ادعایی آمده است بخش عمدهای از اقتصاد ایران همانند روسیه بر پایه نفت است. بهگونهای که کاهش بهای نفت نهتنها رکود اقتصادی در این کشور را به دنبال داشته، بلکه آن را برای تأمین هزینههای حمایت از سوریه با بحران جدی مواجه کرده است. با این حال علیرغم تبعات مالی، ایران همچنان به دلیل موقعیت ژئوپولتیک سوریه بر حمایت از این کشور پافشاری میکند.
در پایان این مطلب، نویسنده مدعی است حزبالله لبنان نیز درنتیجه خروج نیروهای روس از سوریه با فشارهای مضاعف روبرو خواهد بود. عربستان سعودی در اوایل ماه جاری میلادی (اسفند) از لغو کمک 4 میلیارد دلاری به ارتش لبنان خبر داد. چند روز پس از آن نیز شورای همکاری خلیجفارس، حزبالله لبنان را در فهرست گروههای تروریستی قرار داد. این روند در سطح گستردهای موجب تضعیف حزبالله خواهد شد و رکود اقتصادی ایران تا حد زیادی این گروه را از دریافت کمکهای مالی محروم خواهد کرد.