دکتر "علی رمضان الاوسی" مدیر مرکز مطالعات جنوب عراق و استاد مطالعات عالی دانشگاه بین المللی علوم اسلامی در لندن به تشریح اقدامات خصمانه اخیر عربستان سعودی علیه حزبالله لبنان پرداخت.
عربستان از شکستها در منطقه سرخورده شده است
مدیر مرکز مطالعات جنوب عراق در این مصاحبه گفت: سرخوردگیهای زیادی که عربستان سعودی با آن مواجه است بهخصوص در یمن، که هم اکنون برخی اخبار حاکی از آن است که ریاض از گروه انصارالله درخواست کرده که با آنها به مذاکره بنشیند و هنگامی که ریاض این درخواست را میکند نشان از آن دارد که در تنگنا قرار گرفته است چون با وجود گذشت یک سال از حملات علیه یمن، اما ملت این کشور همچنان پایدار و استوار مانده و حتی در مواقعی به مناطق داخلی عربستان حمله میکنند و حملات موشکی یمنیها برای عربستان ویران کننده به شمار میآید.
وی افزود: از سوی دیگر، وضع عربستان در منطقه پس از مشخص شدن افقهای نزدیکی سیاستهای ایران و ترکیه مبهم شده است و این بهمعنای به حاشیه رانده شدن عربستان در منطقه است. از سوی دیگر شکست عربستان در لبنان و فاش شدن موضوع قاچاق مواد مخدر توسط یک شاهزاده سعودی، این کشور را در شرایط بسیار سختی قرار داد، همچنین طرف سیاسی که عربستان در لبنان از آن حمایت میکند، بسیار قدرتمند نبوده و تمامی این موضوعات سبب شده تا عربستان در شرایط ناپایداری قرار بگیرد.
اقدامات خصمانه علیه حزبالله هدیه ریاض به اسرائیل است
دکتر رمضان الاوسی اضافه کرد: از سوی دیگر، رهبران ناپخته که عبارتند از محمد بن سلمان و محمد بن نایف، این کشور را هدایت میکنند که این دو و بهخصوص محمد بن سلمان هنوز به بلوغ سیاسی نرسیدهاند. عربستان تلاش دارد تا نقش مقاومت در لبنان را به حاشیه براند و موضوع قرار دادن حزبالله در لیست گروههای تروریستی در همین راستا بوده و در واقع این اقدام، هدیهای است که ریاض به اسرائیل تقدیم کرد و اولین طرفی که از این اقدام عربستان استقبال کرد، اسرائیل بوده است و اسرائیل بزرگترین بهرهبردار از این اقدام عربستان خواهد بود.
وی اضافه کرد: حزبالله ارتش کاملی دارد که متشکل از گروههای مختلفی است و بهصورت علنی به مبارزه با تروریسم در عراق و سوریه میپردازد و همین موضوع باعث خشم عربستان گردیده و تلاش میکند با قرار دادن جنبش حزبالله لبنان در لیست گروههای تروریستی، به ایجاد مانع برای آن بپردازد.
عربستان بهدنبال ضربهزدن به محور مقاومت است
استاد مطالعات عالی دانشگاه بین المللی علوم اسلامی در لندن در ادامه این مصاحبه گفت: عربستان در راستای ضربه زدن به محور مقاومت از دو اهرم استفاده کرد که یکی از آنها بهرهگیری از موضوع طائفهای است و دیگری استفاده از پولهای هنگفتی که دارد که با استفاده از این پولها، آرای کشورهایی نظیر موریتانی و سودان و امثال این کشورهای ضعیف را خریداری میکند و متأسفانه شاهد آن هستیم که برخی از کشورهای کوچک سرنوشت خود را به عربستان گره زدند و نمیتوانند خود را از این گردابی که در آن گیر کردهاند رهایی بخشند.
دکتر رمضان الاوسی افزود: به هیچ وجه نمیتوان میان حزبالله که حامی مال و ناموس و جان لبنانیها بوده و همواره از موضوع فلسطین حمایت کرده با گروههای تروریستی نظیر داعش که ساخته و پرداخته برخی کشورهای غربی هستند، مقایسه انجام داد، به همین دلیل میبینیم که کشورهای مستقل نظیر تونس، عراق، لبنان و الجزایر اقدام عربستان در تروریستی توصیف کردن حزبالله را رد کردند و هیچگونه یکپارچگی عربی درباره این اقدام عربستان وجود ندارد، اما اصرار عربستان بر این موضوع، فراهم شدن زمینه در ایجاد طائفهگری در منطقه و استفاده از آن است.
عربستان در حال سرمایهگذاری برای ایجاد درگیری میان شیعیان است
مدیر مرکز مطالعات جنوب عراق هشدار داد که عربستان هم اکنون بر درگیری میان شیعیان نیز تمرکز کرده است و در داخل عراق در حال سرمایه گذاری بر این موضوع است و این اقدام را از طریق تزریق پول و هیاهوی رسانهای در حال انجام دادن است.
واقعیت آن است که حزبالله همچنان قدرتمند بوده و ماهیت وجودی سازمانهای تروریستی را تهدید میکند و عربستان هم اکنون در وضع مناسبی قرار نداشته و داراییهای این کشور در حال مصرف شدن بوده، این در حالی است که عربستان هم اکنون در چندین جنگ مستقیم و نیابتی درگیر است و میان خاندان حاکم نیز اختلافات و درگیریهایی وجود دارد، بهعلاوه، آزادی و حقوق بشر در این کشور کاملاً سرکوب میشود و فقر نیز در عربستان بیداد میکند و تعداد قابل توجهی از ساکنان این کشور در فقر به سر میبرند و تمامی این موضوعات آینده عربستان را تیره و تار کرده است.