تاکید مشاور اوباما بر ۵ رکن مبارزه با داعش

 لیزا موناکو، مشاور رئیس جمهور آمریکا در امور امنیت داخلی و مبارزه با تروریسم با سخنرانی در نشست سازمان مطالعاتی «شورای روابط خارجی» درباره تهدید امنیتی زود هنگام پیش روی آمریکا یعنی تروریسم، نقش  داعش در تشدید این تهدید، و نحوه مبارزه آمریکا با داعش و ایدئولوژی خشونت آمیز آن گفت: « بی ثباتی در نقاط مختلف جهان، از سوریه گرفته تا سومالی، زمینه مساعدی برای افراط گرایی فراهم کرده است. تهدید تروریستی که امروز با آن رو به رو هستیم، در مقایسه با 15 سال پیش که حوادث یازده سپتامبر رخ داد، تا حد چشمگیری تغییر کرده است. ما وارد مرحله جدیدی از مبارزه با تروریسم شده ایم. زمانی، صحبت از شبکه های تروریستی بود، اما در حال حاضر، بخش عمده تهدید تروریستی، به روز است و در سراسر جهان گسترش می یابد. در عین حال که ما شاهد طراحی حملات پیشرفته و هماهنگ، همچون حملات پاریس هستیم، می بینیم که گاهی حملات را افرادی خشونت طلب و افراط گرا انجام می دهند که هیچ گونه تماس مستقیم با هیچ سازمان تروریستی ندارند. نمونه اصلی این نوع تروریسم، سرطان داعش است. هم اکنون داعش تهدید تروریستی اصلی است که با آن رو به رو هستیم. البته تنها خشونت های داعش نیست که مایه نگرانی ماست. القاعده نیز تمرکز خود را بر اجرای حملات فاجعه بار ضد غرب معطوف کرده است.»

این مقام آمریکایی در ادامه اعلام کرد: گزارش منتشر شده اخیر درباره داعش با عنوان « از رتویتس تا رقه»، مؤید مقیاس گسترده چالش هایی است که با آن رو به رو هستیم. آنها هم در فضای مجازی و هم در میدان درگیری ها فعال هستند. حامیان داعش نشان داده اند که توانایی مهندسی حملات مهیب و خبرساز را دارند، مانند انفجار هواپیمای مسافربری روسیه در شبه جزیره سینا. اما آنها در عین حال، جنگجویان خارجی را هدایت می کنند تا اهداف دیگر را نیز هدف قرار دهند، همچون حملات تروریستی پاریس. داعش با استفاده از رسانه های اجتماعی، موجب شده است تهدید ناشی از این گروه در همه جای جهان احساس شود. آنها می توانند برای حامیان خود در هر نقطه از جهان الهام بخش باشند. اما ما نمی توانیم تمرکز خود را بر مبارزه با داعش معطوف کنیم و القاعده را نادیده بگیریم. تمایل این گروه برای حمله به منافع و اتباع آمریکایی در نقاط مختلف جهان، از شمال آفریقا گرفته تا جنوب آسیا، ایجاب می کند که هوشیار باشیم. فعال ترین گروههای وابسته به القاعده، شاخه القاعده در شبه جزیره عرب است که دفعات متعدد تلاش کرده است به اهداف آمریکایی حمله کند. هر چند که حملات هوایی آمریکا و فشار بین المللی، موجب خنثی شدن توطئه های خارجی این گروه شده است. ما به ایجاد اختلال در اجرای توطئه های گروههای وابسته به القاعده، از جمله جبهه النصره در سوریه ادامه می دهیم.»

مشاور امنیت ملی اوباما با تاکید بر خطرناک بودن این گروه‌های تروریستی گفت: «ما در مبارزه با القاعده، داعش و هر تهدید دیگری، بر اساس چند اصل عمل می کنیم. ما همواره هر اقدام قانونی مناسب را برای حفاظت از اتباع آمریکایی در برابر تهدیدهای تروریستی در داخل و خارج صورت خواهیم داد. ما با تداوم مبارزه با تروریسم بر اساس دستورالعمل های روشن و مطابق با قانون، از ارزشهایمان حفاظت خواهیم کرد. ما ائتلاف های چندجانبه کارآمد تشکیل خواهیم داد و با آن شرکا برای شناسایی و نابودی سازمان های تروریستی، پیش از آنکه مستلزم واکنش نظامی گسترده باشد، همکاری خواهیم کرد.»

لیزا موناکو افزود: «راهبرد ما در مبارزه با داعش شامل پنج رکن است که به ترتیب عبارتند از: حفاظت از آمریکا؛ همکاری با شرکا؛ اقدام مستقیم برای هدف قرار دادن داعش در میدان جنگ؛ از بین بردن عواملی که موجب تقویت داعش می شود، همچون منابع مالی و جنگجویان خارجی؛ و در نهایت، اتخاذ تدابیر خلاقانه برای مبارزه با افراط گرایی خشونت طلبانه که در میان اعضای داعش تشدید شده است.»

مشاور رئیس جمهور آمریکا در مبارزه با تروریسم ادامه داد: «آمریکا ائتلاف گسترده ای متشکل از 66 شریک بین المللی تشکیل داده است. ما با یکدیگر تبادل اطلاعاتی داریم، و از شرکایمان حمایت آموزشی و تسلیحاتی می کنیم و از آنها در سوریه و عراق حمایت می کنیم. ما با همکاری شرکای بین المللی خود، مشغول بررسی روند سیاسی به منظور کاهش خشونت ها در سوریه هستیم... نیروهای ائتلاف حدود 11 هزار حمله هوایی ضد مواضع داعش در سوریه و عراق انجام داده اند. در حال حاضر، این تروریست ها 40 درصد مناطقی را که زمانی در عراق تحت کنترل داشتند، از دست داده اند. آنان همچنین 20 درصد مناطق تحت کنترل خود را در سوریه از دست داده اند. بر اساس برآورد ما، ائتلاف ضدداعش روزانه یک تا دو تن از سرکردگان این گروه را دستگیر می کند که از جمله می توان به فرد شماره دو، مسئول بخش مالی این گروه، و نیز عضو معروف داعش ملقب به «جان جهادی» اشاره کرد که شمار زیادی تبعه آمریکایی و افراد دیگر را با خشونت به قتل رسانده بود... به طور قطع، داعش بدون جنگجویان و منابع مالی خود نمی تواند دوام بیاورد. به همین دلیل، ما با کمک شرکای بین المللی خود، روند ورود جنگجویان خارجی را به عراق و سوریه، و خروج آنها را از این دو کشور کند کرده ایم. داعش تاکنون بیش از ده هزار تن از جنگجویانش را در خطوط مقدم درگیری ها از دست داده است. در عین حال، ما مانع از تلاش های داعش برای درآمدزایی شده ایم- تاسیسات نفتی تحت کنترل آنها را هدف حمله قرار داده ایم و باجگیری از ساکنان مناطق تحت کنترل این گروه را برایشان دشوار ساخته ایم. تورم در مناطق تحت کنترل داعش بالاست و دستمزد اعضای داعش در مقایسه با سال گذشته کاهش یافته است.»