این صحبتها را مؤسسه تحلیلی مودی ارائه کرده است؛ مؤسسهای که 9 انتخابات گذشته را به درستی پیشبینی کرده بود. بارها و بارها گفته شده است: «همهاش به اقتصاد بازمیگردد!» به این ترتیب اکنون براساس پیشبینیهای مودی، انتخابات آمریکا به نفع دموکراتهاست، چرا که اقتصاد به نفع آنهاست. البته شرایط در مورد هیلاری و برنی ساندرز تقریباً برابر است.
واقعیت این است که همه چیز به قیمت بنزین مربوط میشود. انتخابات 2016 آمریکا میتواند تولید نفت را تغییر و حتی کاهش بدهد. البته تحلیلگر مودی ادعا کرده است که اگر مردم به صورت معمولی و مانند همیشه به قیمت بنزین واکنش نشان ندهند، ممکن است جمهوریخواهان بازی را برنده شوند، اما اگر مانند 10 انتخابات گذشته عمل کنند، میتوان انتظار برد دموکراتها را داشت. قیمت بنزین در دو سال گذشته سقوط شدیدی داشته است. براساس اطلاعات به دست آمده، متوسط قیمت بنزین در کل کشور زیر 1.75دلار در ازای هر گالن بنزین است. برآوردها نشان میدهد خانوادههای آمریکایی امسال 320دلار از این طریق پسانداز کردهاند. قیمت بنزین به رأیدهندگان کمک میکند درک واقعبینانهای در مورد اقتصاد کشور خود داشته باشند. بنزین ارزان یک مزیت بزرگ برای دموکراتها به شمار میآید. درحالیکه اکثر حاشیهها به نفع جمهوریخواهان است، بنزین به تنهایی متغیری برای برد دموکراتها به شمار میآید. بنزین از زمان جنگ جهانی دوم تاکنون چنین وضعیتی را برای قیمت تجربه نکرده بود. مودی علاوه بر بنزین، تأکید دارد که چشمها باید به پنج ایالت دوخته شود: فلوریدا، اوهایو، ویرجینیا، کلرادو و نیوهمپشیر. این پنج ایالت نقش سرنوشتسازی در انتخابات ریاستجمهوری آمریکا دارند.
براساس تحلیلهای مؤسسه مودی، درحالیکه اکثر فاکتورهای سیاسی در آمریکا به نفع جمهوریخواهان است، کفه ترازوی اقتصاد کاملاً به نفع دموکراتها پایین آمده است. در این تحلیل روی سه فاکتور اقتصادی تأکید شده است: «قیمت بنزین، قیمت مسکن و حقوق». اینها بیشترین اهمیت را در بررسیها داشتهاند. اقتصاد آمریکا رویهم رفته وضعیت خوبی داشته است پس اصلاً بعید نیست که انتخابات در زمینه اقتصاد کاملاً به نفع دموکراتها پیش برود.