عادل الجبیر، وزیر خارجه عربستان سعودی در یادداشتی روز چهارشنبه تلاش کرده با مظلومنمایی، به انتقادات شدید محافل حقوق بشری و برخی رسانهها درباره نقش رژیم آلسعود در گسترش تروریسم و ایدئولوژی افراطگرایانه وهابیت پاسخ دهد.
«الجبیر» در آغاز این یادداشت مینویسد: «کسانی که عربستان سعودی را به حمایت از افراطگرایی خشونتآمیز متهم میکنند نه تنها نقش رهبری این کشور در مبارزه با تروریسم در سرتاسر جهان را انکار میکنند این را هم نمیبینند که برای عربستان سعودی، هر چیزی غیر از ایستان در صف مقدم کشورهای در حال مبارزه با این شر، غیرمنطقی و غیرعقلانی است.»
عربستان سعودی، به ویژه بعد از حملات چند ماه پیش در پاریس که گروه تروریستی داعش آن را به عهده گرفت، به دلیل نقش آشکار در ایجاد و تقویت این گروه تروریستی، در نوک تیر پیکان حملات و انتقادهای برخی رسانهها و تحلیلگران غربی قرار گرفته است.
روزنامه آمریکایی «نیویورکتایمز»، حدود دو ماه پیش، بعد از حملات پاریس از لفظ جالب «داعش سفید» برای تأکید بر شباهتهای عربستان سعودی با این گروه تروریستی استفاده کرد.
حوادث 11 سپتامبر سال 2001 در آمریکا نیز از جمله حوادثی است که معمولاً تحلیلگران از آنها برای نشان دادن نقش رژیم آلسعود در ترویج ایدههای افراطگرایانه و ترور در سرتاسرجهان برجسته میکند. حدود 15 نفر از 19 نفری که مطابق ادعاها هواپیماهای آمریکایی را ربودند، اتباع کشور عربستان بودند.
الجبیر در یادداشت روز چهارشنبهاش در نشریه «نیوزویک» تلاش کرده این موضوع را هم توجیه کند.
او ادعا میکند طراحان حوادث 11 سپتامبر در ابتدا 20 نفر از اتباع کشورهای مختلف را برای هواپیماربایی و انجام عملیات تعیین کرده بودند اما «اسامه بن لادن»، رهبر اسبق گروه تروریستی القاعده در لحظات آخر دستور داده تعداد اتباع عربستان سعودی در عملیات 11 ستامبر تا حد ممکن افزایش پیدا کند.
وزیر خارجه عربستان مدعی شده هدف بنلادن ایجاد شکاف بین عربستان سعودی و آمریکا بوده است.
«الجبیر»، در ادامه به برشمردن حوادثی ادعایی پرداخته که در آنها عربستان سعودی قربانی اقدامات گروههای تروریستی نظیر القاعده و داعش شده است.
الجبیر، ایران را هم به هدایت عملیات تروریستی علیه این کشور متهم کرده است و تلاش کرده ریاض را قربانی عملیاتی فراگیر و دولتی جلوه دهد.