روزنامه لبنانی الاخبار در مقاله‌ای نوشت: محاسبات خاندان حاکم عربستان سعودی که آنها را به اعدام شیخ نمر النمر کشاند، بر کسی پوشیده نیست. در تلاشی اولیه برای بازشماری برخی از این محاسبات می‌توان به موارد زیر دست پیدا کند:

اول: رژیم عربستان سعودی در درجه اول برای پوشش اعدام حدود 42 محکوم سنی که متهم به دست داشتن در پرونده‌های تروریستی هستند،‌این جنایت را انجام داد. حاکمان ریاض در حال حاضر خود را مجبور به این اقدامات می‌دانند ، چرا که سعی دارند خود را ارتش اسلام برای مقابله با تروریسم معرفی کنند.

دوم: سعودی‌ها نیاز دارند افکار عمومی داخلی خود را به مسائل حاشیه‌ای مشغول کنند تا توجه آنها را از اوضاع نابسامان اقتصادی و امنیتی که روز به روز بدتر می‌شود، منحرف کنند. آنها در همین راستا رسانه‌ها را بایکوت کرده و از انتشار واقعیت‌ها جلوگیری می‌کند.

سوم: خاندان حاکم عربستان سعودی نیازمند سرپوش گذاشتن بر ماجراجویی‌ها و شکست های خود در یمن است. این کشور در روز 25 مارس گذشته عملیات طوفان قاطعیت را کلید زد. تنها 24 ساعت بعد یکی از فرماندهان ارشد نظامی در عربستان اعلام کرد که عملیات مذکور به تمامی اهداف خود در مرحله اول دست پیدا کرده است. پس از حدود یک ماه از این ماجراجویی ستاد فرماندهی عملیات با اعلام پایان عملیات طوفان قاطعیت دنیا را شگفت زده کرد. آنها اعلام کردند که ائتلاف مذکور در زمان قابل توجهی بر اساس برنامه‌های از پیش تعیین شده به اهداف خود دست پیدا کرده است. عربستان در ادامه آغاز عملیات بازگرداندن امید در این کشور را اعلام کرد، اما 9 ماه بعد از این یاوه گویی ها داعش یک سوم یمن را اشغال کرده و بخش قابل توجهی از آن در دست حوثی ها قرار دارد. این واقعیتی است که عربستان سعودی با انجام یک اعدام نمی‌تواند بر آن سرپوش بگذارد.

چهارم: به نظر می‌رسد حاکمان ریاض اصرار دارند پیامی را به واشنگتن و تهران ارسال کنند مبنی بر اینکه نمی توانند معادله های منطقه ای را بدون حضور عربستان و نقش طلای سیاه  و پشتوانه مالی و هدایای این کشور رقم بزنند. آنها سعی دارند این پیام را القا کنند که: ‌به سمت ما بیایید، در غیر این صورت ما خودمان و اطرافیانمان را منفجر خواهیم کرد. آن ها با ایجاد داعش به نوعی به دنبال باج خواهی از دنیا هستند.  آن‌ها می‌گویند: ما را از این جنون خارج کنید در غیر این صورت با جنونی بدتر مواجه خواهید شد. ما داعش را ایجاد کرده و آن را توسعه داده ایم.

موضوع پنجم این احساس و مفهوم موجود در نزد خاندان حاکم عربستان است که حاکمیت آنها روز به روز دچار فرسایش می‌شود و شکست‌های آنها در بخش های مختلف محقق می شود. آنها تصور می‌کنند که هیچ گزینه‌ای جز سلاح آخر یعنی آغاز جنگ سنی و شیعه در دنیا در پیش رو ندارند. آنها تصور می‌کنند شاید با برجسته کردن این خطر بتوانند یک میلیارد نفر را به آتش بکشند و به این ترتیب صدها میلیاردر سعودی نجات پیدا کنند.

این معادله گرچه غیرقابل‌قبول و نامشروع است، اما دور از ذهن نیست. در مقابل برخی عوارض جانبی نیز وجود دارد که رفتار عربستان سعودی در سطح دنیا ایجاد می‌کند. این رفتار دنیای ما را به بازگشت زمان وحشیگری و بربریت کامل تهدید می‌کند. در این زمینه کافی است اتفاقات ثبت شده در سایت‌های اجتماعی  تنها طی دو روز گذشته را پیگیری کنیم. این ها نمونه ای از این اتفاقات هستند:

خبرگزاری‌های آلمان به نقل از پلیس شهر کن این کشور اعلام کردند که مجموعه تجاوزهای جنسی به زنان این شهر طی هفته عید کریسمس به سطحی بالا رفته که ابعاد جدیدی از مفهوم جرم در آلمان ایجاد کرده است. مسئولان آلمانی همچنین توضیح دادند که مجموعه ای از این جرایم از حدود 1000 نفر ثبت شده است که چهره‌های آنها نشان می‌دهد عموما عرب یا از شمال آفریقا هستند.

در بروکسل تعدادی از جوانان تنها، اقدام به آتش زدن درخت کریسمس در یکی از میدان‌های پایتخت بلژیک کردند. آنها این اقدام را با فریاد الله‌اکبر انجام دادند.

در اوسلو منابع پلیس اعلام کردند که در واپسین روز سال 2015 منطقه گرونلند واقع در یکی از حواشی پایتخت رسما از کنترل دولت و مقامات رسمی این کشور خارج شده است. نروژی ها می‌گویند این منطقه بیشتر شبیه کراچی یا موگادیشو شده است ، به گونه‌ای که تحت کنترل پلیس شریعت اسلامی درآمده که وابسته به افراط‌گرایان مهاجر به نروژ است.

در هند افراط‌گرایان خودروهای پلیس این کشور را در حومه مالدا در بنگال غربی به آتش کشیدند. آنها شعارهایی بر ضد هندوها سرمی‌دادند. همچنین پلیس فرانسه نیز یکی از این افراط گرایان را بازداشت کرد که با یک سلاح سرد به دنبال ورود به مرکز پلیس این کشور بود. دادگاه فرانسه همچنین اعلام کرد یکی دیگر از متهمان به اقدامات تروریستی بعد از هدایت خودروی خود به سمت نظامیان فرانسوی در حالی که الله اکبر می گفت، را بازداشت کرده ، اما متهم نشناخته است. مقامات انگلیس نیز به مهاجران خود که به صفوف داعش پیوسته بودند، اطمینان می‌دهد که در صورت بازگشت اگر عدم وابستگی آنها به این گروه تروریستی و عدم مشارکت در ارتکاب جرم‌های مختلف در مدت مأموریت آن ها احراز شود، مجازات نخواهند شد. 

محاسبات حاکمان سعودی برای آتش‌افروزی در منطقه خلیج فارس شاید در راستای منافع آن‌ها باشد،‌ اما آن ها در این مسیر اشتباه کردند. چرا که در گیرودار این جنون ممکن است دنیا به این واقعیت برسند که زمان از بین بردن سرمنشأ و ریشه این تفکر مصیبت‌بار بر ضد بشریت فرا رسیده و این رویکرد نهایتا باید ریشه کن شود.