در سرمقاله ایندیپندنت آمده است: آمریکا، بر لبۀ پرتگاهِ سقوط در درۀ "ترسِ غیرعقلانی از اسلام" است. پس از حملات ماه گذشته در پاریس و کالیفورنیا، حوادث ضد مسلمانان در آمریکا، به شکل چشمگیری گسترش یافته است که برخی از مواردِ آن، خشونت بار بود و برخی دیگر از مواردِ آن عجیب بود. به عنوان مثال، وقتی یک معلمِ خطاطی در ایالت ویرجینیا از دانش آموزان خواست واژه شهادت را به زبان عربی بنویسند، خشم والدینِ دانش آموزان برانگیخته شد و این موضوع به تعطیلی مدارس یکی از مناطق ویرجینیا منجر شد.
به نوشتۀ این روزنامه، اوضاع در آمریکا، در مقایسه با سال 2001 بسیار تغییر یافته است. در آن زمان، پس از حملات 11 سپتامبر، جورج بوش رئیس جمهور وقت آمریکا به دیدار یک مرکز اسلامی در واشنگتن رفت و درباره تبعیض نژادی ضد مسلمانان هشدار داد.
ایندیپندنت در ادامه نوشت: کاش جمهوری خواهان که بر سر جانشینی بوش در کاخ سفید رقابت می کنند، همین سخنانِ بوش را بر زبان می راندند اما موضوع این است که دونالد ترامپ یکی از نامزدهای جمهوری خواهان در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در آتش نفرت از مسلمانان می دَمَد و جلوگیری از مهاجرت مسلمانان به آمریکا را درخواست می کند.
یکی دیگر از نامزدهای جمهوری خواهان به نام کریس کریستی که فرماندار ایالت نیوجرسی است، خواهان جلوگیری از مهاجرت همه پناه جویانِ سوری به آمریکاست، حتی اگر کودک پنج ساله باشد.
بر پایه این گزارش، این رفتارهای مبالغه آمیز، ناشی از نوعی نگرانی غیرعقلانی است، این در حالی است که نظارت های دقیقِ نهادهای کنترل مهاجرت در آمریکا، حاکی از آن است که آمریکا از سال 2001 تاکنون 782 مهاجر را پذیرفته است که از این تعداد، تنها 10 تن با تروریست ها ارتباط داشته اند.
به نوشتۀ ایندیپندنت، مسلمانان در آمریکا، بیش از مسلمانانِ انگلیس و فرانسه، خود را با شرایط جامعه وفق داده اند و این در حالی است که مسلمانانِ آمریکا، بسیار کمتر از مسلمانانِ اروپا هستند و در کشوری زندگی می کنند که بیش از سایر کشورها مسیحی بودنِ خود را جار می زند؛ کشوری که از اسلام بدور است و فرهنگِ این کشور، تا حد بسیار زیادی از درک اسلام و پیروان این دین، عاجز است.
ایندیپندنت در پایان سرمقالۀ خود تاکید کرده است: آن چه ترامپ درک نمی کند، این است که دشمنی با مسلمانان و ترس از آن ها، بیش از هر چیز، به اهداف تندروها کمک می کند.