آغاز مجدد درگیری‌ها مناطق مختلف پایتخت لیبی

به گزارشافکارنیوز،منابع آگاه نظامی در لیبی اعلام کردند، مناطق مختلف شهر «طرابلس»، پایتخت این کشور شاهد از سرگیری درگیری‌ها و بمبگذاری‌ها از روز گذشته(پنج‌شنبه) بود.

پایگاه خبری «عربی پرس» با اعلام این خبر نوشت: بر اساس اعلام شاهدان عینی صدای انفجار بمب و درگیری در نزدیکی هتل «رکسوس» شهر طرابلس شنیده شده است.

سرلشکر «خلیفه حفتر»، نظامی بازنشسته ارتش لیبی که عملیات نظامی علیه گروه‌های شبه نظامی تکفیری را در لیبی برعهده گرفته و مورد حمایت شیوخ عرب حوزه خلیج فارس از جمله امارات متحده و غرب است، روز گذشته در کنفرانسی مطبوعاتی گفت که نیروهایش خسارات سنگینی به صفوف گروه‌های شبه نظامی وارد کرده‌اند.

حفتر همچنین گفته بود که وی تلاش دارد، درگیری‌ها به داخل پایتخت کشیده نشود و اینکه زندگی مسالمت آمیر با گروه‌های شبه نظامی امری غیر ممکن است، با این حال به شرط بازگشت امنیت به لیبی آماده است، پای میز مذاکره بنشیند.

در عرصه سیاسی نیز شرکت کنندگان در گفت‌وگوهای سیاسی لیبی که تحت نظارت سازمان ملل در ژنو برگزار می‌شود، توافق کردند، در صورت فراهم بودن شرایط امنیتی و لجستیکی نشست‌هایی را در آینده جهت گفت‌وگو و مذاکره در خصوص بحران لیبی برگزار می‌کنند.

این درحالی است که سازمان ملل از تمام طرف‌های درگیر و ذیربط در پرونده لیبی درخواست کرده با روحیه‌ای باز و سازنده به گفت‌وگوها ملحق شوند.

«عقیلة صالح»، رئیس پارلمان لیبی در گفت‌وگویی تلویزیونی مشارکت «کنگره ملی‌ این کشور که دوره فعالیت آن به پایان رسیده، در هرگونه گفت‌وگو و مذاکره انجام شده در ژنو یا داخل لیبی به عنوان یکی از طرف‌های رسمی از سوی طرابلس را رد کرد.

پارلمان لیبی خواستار وضع چارچوب‌هایی برای مذاکرات شد، تا شرکت کنندگان امکان اجرای تصمیمات گرفته شده در این نشست‌ها را بیابند.

از زمان پیروزی انقلاب لیبی و براندازی دیکتاتوری ۴۰ ساله سرهنگ «معمر قذافی»، این کشور درگیر ناآرامی‌های داخلی است که از اواسط سال گذشته میلادی به جنگ داخلی در لیبی مبدل شد.

مخالفت قبایل لیبی که در براندازی دیکتاتوری قذافی مشارکت داشتند، مبنی بر تحویل سلاح خویش، ناتوانی دولتهای روی کار آمده در اداره امور کشور بخصوص در حوزه برقراری امنیت، نفوذ گروه تروریستی تکفیری داعش به این کشور و ظهور سرلشکر مورد حمایت غرب خلیفه حفتر از جمله بزرگترین چالشهای پیش روی برقراری ثبات و امنیت در این کشور آفریقایی است که آن را تا مرز جنگ داخلی سوق داده است.