پیام دوستی شاه جدید عربستان به آمریکا

به گزارش افکارنیوز، پایگاه شبکه تلویزیونی المنار لبنان در گزارشی به قلم «نضال حماده» به بررسی تغییر و تحولات جدید در صحنه سیاسی عربستان درپی مرگ شاه این کشور پرداخت و نوشت: آمریکا خواست و اراده خود را به مراکز جدید حکومت و تصمیم گیری در عربستان تحمیل کرد.

نضال حماده نوشت: در آغاز این گزارش جا دارد تا شما خواننده محترم را به مطلبی با عنوان " آمریکا می‌خواهد محمد بن نایف پادشاه عربستان شود " ارجاع دهم که در روز جمعه مصادف با هشت مارس گذشته نوشته شد. حال بعد از گذشت بیش از ۱۰ ماه از گزارش ما، در شب اعلام وفات عبدالله بن عبدالعزیز شاه سعودی ساختار جدید هیئت حاکمه آل سعود نمایان گشت و نام محمد بن نایف به عنوان جانشین مقرن بن عبدالعزیز ولیعهد عربستان مطرح شد؛ امری که به روشنی حکایت از آن دارد که محمد بن نایف اولین پادشاه از نسل دوم آل سعود بعد از عمویش مقرن بن عبدالعزیز خواهد بود.

این ساختار جدید هیئت حاکمه را سلمان بن عبدالعزیز شاه جدید سعودی اعلام کرد تا بار دیگر نقش گروه اطلاعاتی آمریکا در جناح سدیری در خاندان حاکم به میان بیاید. سلمان به فرزندش محمد بن سلمان و محمد بن نایف پسر برادرش تکیه کرد که به عنوان جانشین ولیعهد تعیین شد تا در مقابل محمد بن سلمان پست وزارت دفاع را بدست بیاورند. برخی اطلاعات تایید شده نشان می‌دهد که محمد بن سلمان جایی نیز در پست مدیر دیوان پادشاهی اشغال خواهد کرد یعنی جای خالد التویجری که بی‌شک به حاشیه رانده شده است.

به حاشیه رانده شدن التویجری به منزله انتقام بزرگی از محمد بن سلمان است که مدت زمانی طولانی از پرونده های راهبردی بویژه پرونده قرارداد سلاح عربستان و فرانسه برای ارتش لبنان به علت نفوذ التویجری در نزد عبدالله بن عبدالعزیز شاه متوفای سعودی دور نگه داشته شده بود و محمد بن سلمان خاندان التویجری را متهم می کند که برای بستن این قرارداد سلاح از درون دیوان پادشاهی اقدام کرده است؛ بدون اینکه وزارت دفاع سعودی هرگونه حضوری در زمینه بستن این قرارداد داشته باشد.

انتصاب محمد بن نایف به زیان فرزند ملک عبدالله است


در چارچوب دومین و مهمترین پست در نسل دوم خاندان حاکم سعودی، محمد بن نایف به عنوان جانشین ولیعهد تعیین شد یعنی وی بعد از عمویش مقرن که به ولیعهدی تعیین شد، پادشاه خواهد شد. این انتصاب به زیان متعب بن عبدالله بن عبدالعزیز فرمانده گارد ملی صورت گرفت که تلاش می‌کرد تا این پست را بدست آورد. متعب بن عبدالله بن عبدالعزیز ماه گذشته در رقابت با پسر عمویش محمد بن نایف به واشنگتن سفر کرد. محمد بن نایف نیز همان ماه برای کسب رضایت آمریکا به واشنگتن رفت اما خواست و اراده آمریکا محمد بن نایف را تحمیل کرد که شخصیت نزدیک به جان برینان رئیس سازمان اطلاعات آمریکا است و با مسئولان سازمان اطلاعات آمریکا به طور دوره‌ای برای بحثدرباره راه‌های همکاری بین دو کشور در مبارزه با تروریسم ملاقات می‌کند.

پیام دوستی شاه جدید عربستان به آمریکا با انتخاب محمد بن نایف


آمریکا به محمد بن نایف در جنگ تمام عیار خود با تروریسم سلفی تکیه می‌کند؛ بویژه که این مرد تبحر و تجربه فراوانی در زمینه گروه‌های سلفی جنگجو دارد زیرا به همراه پدرش نایف بن عبدالعزیز از ۴۰ سال پیش در وزارت کشور سعودی مشغول به کار بوده است. می‌توان تعیین محمد بن نایف از سوی سلمان بن عبدالعزیز را پیام دوستی بزرگ شاه جدید سعودی در قبال واشنگتن برای تقویت جایگاه فرزندش محمد در روند سازشکاریهای آینده درخصوص میراثسلطنت سعودی دانست؛ یعنی زمانی که موعد حکومت نسل دوم با محمد بن نایف فرا می رسد.

با روی کار آمدن محمد بن سلمان در وزارت دفاع و تصدی پست مدیر دیوان پادشاهی، موضوع قرارداد سلاح عربستان (با فرانسه برای ارتش لبنان) بار دیگر وارد عرصه کشمکشها در درون خاندان حاکم سعودی میشود؛ زیرا این قرارداد در کاخ عبدالله بن عبدالعزیز بدور از حضور وزارت دفاع بسته شد؛ همان وزارت دفاعی که سلمان بن عبد العزیز هدایت آن را برعهده داشت. این قرارداد را که خاندان التویجری در دیوان پادشاهی در دوران عبدالله بن عبدالعزیز ترتیب داد، ممکن است با رفتن آنها - که در شبی ساکت و بدون هرگونه جنجال و هیاهوی رسانه ای صورت گرفت- بر باد برود؛ بویژه که حمایت مالی این قرارداد از سوی شخص عبدالله بن عبدالعزیز شاه سعودی بدون رجوع به وزارت دفاع انجام شد.