به گزارشافکارنیوز،این نشریه آمریکایی در گزارش خود درباره شرح وضعیت معیشت مهاجران سوری در لبنان نوشت: کشور چهار میلیون نفری لبنان که از جنگ داخلی سوریه بی تاثیر نمانده امروز پذیرای افزون بر یک میلیون مهاجر سوری گریخته از جنگ داخلی این کشور است.
لبنان در میان کشورهای جهان پذیرای بیشترین تعداد مهاجران سوری است در حالی که طبق اعلام سازمان ملل، فقط ۱۴ درصد اعتبار لازم برای عرضه خدمات به این مهاجران را دارد و از کسر بودجه ۵/۱ میلیارد دلاری هم رنج می برد.
سازمان ملل سال گذشته کمک رسانی به خانوارهای سوری در لبنان را به آسیب پذیرترین اقشار آنان محدود کرد که با این اقدام، ۳۰ درصد از کل خانوارهای مهاجر سوری از دریافت کمک های مالی و غذایی این سازمان محروم شدند.
ˈکمیساریای عالی پناهندگان سازمان مللˈ اعلام کرده است که اعتبارهای تامین شده برای ارائه خدمات به مهاجران سوری در لبنان فقط تا ماه ژوئن(تیر) دوام خواهد آورد.
ˈنینت کلیˈ نماینده ˈکمیسیاریای عالی پناهندگان سازمان مللˈ در لبنان در این باره اظهار نظر کرده است: ˈ تا زمانی که اوضاع در سوریه آرام نگیرد ما باید شاهد تداوم روند سیل هجوم پناهندگان سوری به داخل خاک لبنان باشیم و این وضعیت اسف بار همچنان استمرار خواهد داشتˈ.
کلی می گوید: ˈ ماجرای تکان دهنده خودسوزی یک زن مهاجر سوری در هفته گذشته در لبنان تجلی عمق اوضاع رقت بار بحران سوریه و ژرفای سرخوردگی و ملال پناهندگان سوری استˈ.
کلی شرح می دهد که سازمان ملل به دلیل قطع شدن اعتبارهای لازم مجبور شد کمکهای مالی و هزینه های غذایی اش به خانوارهای سوری در لبنان را قطع کند و آن را به صورت جیره بندی در اختیار اقشار آسیب پذیر این مهاجران قرار دهد.
ˈبرنامه جهانی غذاˈ ماهانه ۳۰ دلار کمک هزینه غذا به هریک از اعضا خانواده خانوارهای سوری درلبنان پرداخت می کند. این مقدار پول برای تامین روزانه ۲۱۰۰ کالری کفایت می کند.
اما مهاجران سوری می گویند که این کمک هزینه غذایی کافی نیست به خصوص برای مهاجرانی که در شهرهایی زندگی می کنند که هزینه زندگی در آنها بسیار بالاست.
قیمت مواد خوراکی در لبنان تقریباˈ مشابه با آمریکاست و شاید در مواردی گرانتر هم هست. در لبنان قیمت یک لیتر شیر حدود ۲ دلار, یک کیلوگرم گوشت مرغ حدود ۷ دلار و پنیر محلی هم همین قیمت است.
هزاران پناهنده سوری در لبنان مشاغلی با دستمزدهایی بسیار پایین به دست آورده اند. اغلب این افراد پسران مهاجرانند که در کارهای ساختمانی و سایر مشاغل کارگری با دستمزدی نازل اشتغال دارند.
زنان سوری در لبنان عمدتاˈ تکدی گری می کنند و کودکان هم گل فروشی و دست فروشی می کنند. این نمای متداول خیابانهای شهر بیروت است.
یکی از این زنان مهاجر به نام ˈمریم عبدالقادرˈ هفته گذشته خود را مقابل یکی از دفاتر سازمان ملل در شهر طرابلس لبنان به آتش کشید.
مریم دو سال پیش به دنبال تصرف شهر ˈحمص ˈ به دست مخالفان دولت سوریه از شهر گریخت و به لبنان مهاجرت کرد و همراه باخانواده اش در خانه ای متروکه در شهر طرابلس واقع در شمال لبنان سکنی گزید.
در سال اول اقامت مریم در لبنان خانواده او ماهانه مساعدتهایی را از سازمان ملل دریافت می کرد از جمله ۳۰ دلار برای هریک از اعضاء خانواده به عنوان هزینه خوراک اما از پاییز گذشته این کمکها قطع شد.
اینک شش ماه است این خانواده بدون دریافت این کمکها زندگی می کند. اعضاء خانواده به خصوص کودکان در فقر و گرسنگی شدید بسر می برند.
مریم که دچار ۷۰ درصد سوختگی است می گوید که تحمل گرسنگی فرزندانش را نداشته است و از فرط درماندگی دست به این عمل زده است.
مریم هم اینک در بیمارستانی در شهر بیروت بستری است از فرق سر تا پاشنه پا باند پیچی شده است و در یک اطاق قرنطینه استریل شده پشت دیواری شیشه ای نگهدای می شود و از طریق گوشی تلفنی با دیگران ارتباط برقرار می کند.
هفته گذشته هم یک مهاجر دیگر سوری در جنوب لبنان خودسوزی کرد که یک زن ۵۰ ساله بود.
سازمان ملل هفته گذشته آمار مهاجران سوری حاضر در لبنان را یک میلیون تن اعلام و بیان کرد که به این تعداد در هر دقیقه یک نفر افزوده می شود .
شناسه خبر:
۳۲۲۳۵۱
سرنوشت مهاجران سوری در لبنان
روزنامه آمریکایی کریستین ساینس مانیتور نوشت: فقر و محرومیت، تکدی گری، اشتغال به مشاغلی با دستمزدهایی پایین و در نهایت خودسوزی، سرنوشت بسیاری از مهاجران گریخته از جنگ سوریه به لبنان است.
۰