به گزارش افکارنیوز، موسسه تحقیقات صلح بین الملل استکهلم با اشاره به کاهش بودجه های نظامی آمریکا و کشورهای اروپایی بواسطه بحران مالی موجود در این کشورها، از کاهش هزینه های نظامی در سال ۲۰۱۲ میلادی خبر داد.
بر اساس این گزارش، هر چند کشورهایی همچون چین و روسیه هزینه های نظامی خود را افزایش داده اند اما با وجود این هزینه نظامی جهان در سال گذشته کاهش یافته است.
کشورهایی همچون آمریکا و متحدان اروپایی آن با توجه به مواجه بودن با مشکلات اقتصادی هزینه های نظامی خود را کاهش داده و بعد از عراق در اندیشه خاتمه دادن به جنگ افغانستان هستند. اما با این وجود چین به عنوان دومین اقتصاد بزرگ جهان هزینه های نظامی خود در سال ۲۰۱۲ را در مقایسه با سال ۲۰۱۱ میلادی ۷.۸ درصد افزایش داد که این میزان در مقایسه با سال ۲۰۰۳ میلادی ۱۷۵ درصد رشد داشته است.
بر اساس این گزارش در سال گذشته میلادی در مجموع کشورهای جهان رقم یک تریلیون و ۷۵۰ میلیارد دلار در بخش نظامی خود سرمایه گذاری کرده اند که این میزان در مقایسه با سال قبل از آن کاهش نیم درصدی(۰.۵) را نشان می دهد.
در گزارش موسسه تحقیقات صلح بین الملل استکهلم آمده که از سال ۱۹۹۸ تا کنون این برای اولین بار است که هزینه نظامی کشورهای جهان کاهش می یابد.
در همین رابطه " پرلو فریمن " مدیر برنامه تولید تسلیحات و هزینه های نظامی موسسه تحقیقات صلح بین الملل استکهلم، عنوان داشت: ما شاهد تغییر توازن در هزینه های نظامی از کشورهای ثروتمند غربی به سمت کشورهای در حال رشد هستیم.
بر همین اساس، هزینه های نظامی آمریکا که بزرگترین هزینه را در جهان در این بخش انجام می داد و بودجه آن پنج برابر هزینه های نظامی چین است، در سال ۲۰۱۲ میلادی ۶ درصد کاهش یافت و برای اولین بار از زمان سقوط اتحاد جماهیر شوروی که ۲۰ سال قبل رخ داد، هزینه های نظامی ایالات متحده به کمتر از ۴۰ درصد کل هزینه های نظامی موجود در جهان رسید.
در اروپا نیز وضعیت به همین ترتیب است و وقوع بحران اقتصادی موجب شده تا کشورهای عضو ناتو هزینه های نظامی خود را ۱۰ درصد کاهش بدهند.
شناسه خبر:
۲۱۱۱۰۳
کاهش هزینه های نظامی جهان برای اولین بار از ۱۹۹۸
موسسه تحقیقات صلح بین الملل استکهلم(SIPRI) در گزارش سالانه خود از کاهش هزینه های نظامی در جهان برای اولین بار در ۱۴ سال اخیر خبر داد.
۰