افشاگری‌ها همچنان ادامه دارد

رژیم صهیونیستی در روزهای اخیر، شاهد تشدید التهابات و درگیرهای سیاسی بود که از هفته‌ها قبل و با مطرح شدن پرونده قطر گیت، وارد مرحله‌ای جدید شده است.

این درحالی است که تنها در هفته گذشته، افشا شدن دو پرونده جدید سیاسی و امنیتی دیگر منجر به گسترش درگیری‌ها در سرزمین‌های اشغالی شده است.

پرونده قطرگیت و برکناری رئیس شاباک

پرونده قطر گیت و برکناری رئیس شاباک از سوی نتانیاهو همچنان یکی از داغ ترین موضوعات در اختلافات داخلی میان صهیونیست‌ها است و منتقدان دولت نتانیاهو، همچنان در حملات خود، تمرکز خود را بر روی مسئله قطر گیت قرار می‌دهند.

طی روزهای اخیر، بسیاری از مقامات و مخالفان نتانیاهو طی سخنرانی‌های متعدد، گزارش، مصاحبه و یا انتشار پست در فضای مجازی، مسئله قطر گیت را به عنوان یک تهدید امنیتی جدی برای امنیت رژیم صهیونستی، پررنگ کرده اند.

اسرائیل هیوم در گزارش مشروح به بررسی ابعاد رسوایی بی سابقه قطر گیت اشاره کرده و اعلام کرد که احتمالا متهمان این پرونده اطلاعات محرمانه‌ای را به طرف قطری منتقل کرده‌اند.

نخست وزیر رژیم صهیونیستی نیز همچنان به تلاش‌های خود برای برکناری رئیس شاباک ادامه می‌دهد که به گفته مخالفان وی، اصلی ترین انگیزه این اقدام، پرونده قطر گیت است. در مقابل نیز کابینه نتانیاهو با حمله به رئیس شاباک، او را از مقصران اصلی شکست 7 اکتبر معرفی می‌کنند که در مسئولیت خود کوتاهی کرده است.

منابع عبری زبان در روزهای گذشته گزارش کردند که در پی بالاگرفتن تنش‌های داخلی در فلسطین اشغالی و افزایش اختلاف بین مقامات سیاسی و رونن بار، رئیس شاباک، بنیامین نتانیاهو جلسه کابینه امنیتی حساس و مربوط به آینده جنگ غزه را که قرار بود سران نهاد امنیتی از جمله رونن بار در آن شرکت کنند، لغو کرد.

این رسانه افزود: تصمیم برای لغو این جلسه، ساعاتی پس از آن اتخاذ شد که اسموتریچ، وزیر دارایی این رژیم اعلام کرده بود که در صورت حضور رونن بار در آن شرکت نخواهد کرد.

پس از لغو این جلسه، حزب لیکود نیز به رونن بار حمله کرده و گفت که رئیس شاباک به همراه گالی بهاراو میارا، دادستان حقوقی دفتر نخست‌وزیری بخش‌هایی از شاباک را به نهاد خصوصی دولت سایه در جهت منافع خود تبدیل کرده‌ است.

لازم به ذکر است که رونن بار، رئیس شاباک، در روز های اخیر اعلام کرد که قصد دارد طی چند هفته آینده از سمت خود استعفا دهد؛ تصمیمی که در بحبوحه افزایش فشارها و انتقادات داخلی، به‌ویژه احتمال برکناری‌اش از سوی دولت این رژیم، اتخاذ شده است.

یائیر لاپید درباره بحران سیاسی و قضایی رژیم صهیونیستی در پی برکناری «رونین بار» رئیس شاباک از سوی کابینه نتانیاهو گفت: فرار از مسئولیت نتانیاهو و ترس از مساله «قطر گیت» دلیل واقعی برکنار کردن شتابزده و هیستریک رئیس شاباک بوده است. وی تاکید کرد: هر روز که کابینه کنونی اسرائیل به کار خود ادامه دهد، منجر به فاجعه ای جدید خواهد شد و بهای آن جان انسان ها است.

ایهود باراک نخست‌وزیر اسبق رژیم صهیونیستی در اظهاراتی نسبت به وضعیت بحرانی نهادهای حکومتی، ارتش و ساکنان سرزمین‌های اشغالی که ناشی از اقدامات و سیاست‌های نتانیاهو و دولت اوست، هشدار داده و گفت که بنیامین نتانیاهو، اسرائیل را در مسیر نابودی و لبه پرتگاه قرار داده است. او گفت که رژیم صهیونیستی اکنون با تهدیداتی جدی علیه امنیت، ساختاری سیاسی داخلی، جایگاه بین‌المللی و همبستگی داخلی روبه‌روست.

در نگاه ایهود باراک، منشا و عامل این بحران شخص نتانیاهو است و خوده او این بحران را هدایت می‌کند: «کسی که اسرائیل را به لبه پرتگاه رسانده و همچنان بر هل‌دادن آن به دره اصرار می‌ورزد، کسی نیست جز نتانیاهو که برای فرار از پیامدهای شکست‌هایش، از دست‌دادن قدرت، پرونده قطرگیت، دادگاه‌های جاری‌اش و در نهایت از داوری تاریخ، چنین می‌کند.»

افشای درز اطلاعات شاباک

در هفته گذشته، در کشاکش درگیری‌های داخلی، روزنامه‌های عبری زبان پرده از یک پرونده امنیتی جدید برداشتند که به گفته روزنامه معاریو، افشای ابعاد آن می تواند تنش بین مقامات اسرائیل را بیشتر کند.

بر اساس گزارش‌های منتشر شده، یک کارمند شاباک متهم شده است که اطلاعات امنیتی را به دو روزنامه‌نگار و یک وزیر منتقل کرده است و این موضوع به‌عنوان یک تخلف امنیتی قابل توجه مطرح شده است. از جمله عمیخای شیکلی وزیر امور یهودیان خارج از اسرائیل، و دو خبرنگار به نام‌های عمیت سیگل از شبکه ۱۲ اسرائیل و شریت آویتان از روزنامه اسرائیل هیوم.

پس از آشکار شدن این پرونده که از آن به عنوان یک پرونده امنیتی جدی یاد می‌شود، موجی از حملات میان دولت و جریان اپوزیسیون دولت شکل گرفت.

حزب حاکم، لیکود، انگشت اتهام را به سمت مخالفان دولت گرفت و در طرف مقابل مخالفان مدعی دولت شدند که دولت تلاش می‌کند به دستگاه امنیتی آسیب برساند. نتانیاهو در صفحه مجازی خود با انتشار توییتی شدید الحن خواستار تحقیق درباره رونن بار شد.

هاآرتص نیز در رابطه با پرونده جدید عنوان کرد که ماجرای جدید، نشان دهنده آغاز فروپاشی داخلی شین بت است.

همکاری نتانیاهو با یک حزب عربی بر علیه دولت بنت-لاپید

در روزهای اخیر، یکی از خبرنگاران صهیونیست طی یک گزارشی در روزنامه یدیعوت آحارانوت، اقدام به افشای همکاری مخیفانه نتانیاهو با یکی از احزاب عربی کرد. حزب "بلد" یکی از احزاب عربی کسنت رژیم صهیونیستی است که پیشتر نتانیاهو آنها را حامی تروریست خطاب کرده بود.

بر اساس گزارش منتشر شده، نتانیاهو در دوره دولت ائتلافی بنت - لاپید، به صورت مخیفانه با حزب بلد و بر علیه دولت وقت همکاری کرده است که افشای این مسئله، موجی از حملات چپ گرایان در رژیم صهیونیستی را به دنبال داشته و شدت حملات علیه نتانیاهو را بیش از پیش کرده است.

نافرمانی‌ در ارتش رژیم صهیونیستی

یکی از اصلی ترین چالش‌های داخلی در رژیم صهیونیستی که در هفته‌های اخیر شدت زیادی به خود گرفته است، موضوع نافرمانی نیروهای ذخیره و افسران ارتش رژیم صهیونیستی از انجام خدمت به منظور بازگشت به جنگ غزه است.

تاکنون خلبانان، افسران نیروی دریایی، نیروهای ذخیره و بسیاری دیگر از نیروهای اسرائیلی نسبت به ادامه این جنگ در سایه عدم تحقق اهداف اعلام شده اعتراض کرده و خواستار پایان دادن به آن و آزادی اسرا شده‌اند.

این موضوع با نامه اعتراضی اعضای نیروی هوایی رژیم آغاز شد که در آن رسانه‌های عبری از انتشار طوماری اعتراضی که توسط حدود هزار نفر از خلبانان و اعضای سابق و ذخیره نیروی هوایی رژیم امضا شده است، خبر داده‌اند.

این نامه که درحالی منتشر شد که رئیس ستاد ارتش، نسبت به این مسئله شدیدا هشدار داد بود. فرمانده نیروی هوایی رژیم صهیونیستی اعلام کرده است که نیروهایی که این طومار را امضا کرده‌اند، از خدمت اخراج خواهند شد که ستاد کل ارتش رژیم صهیونیستی نیز این موضوع را تأیید کرده است همچنین، نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی، اسموتریچ، وزیر امور مالی و بن‌گویر، وزیر امنیت داخلی، از برکناری امضا کنندگان طومار اعتراضی نیز حمایت کرده اند.

بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در اظهاراتی تند نسبت به موج اعتراضات گسترده درون ارتش این رژیم علیه ادامه جنگ در نوار غزه، مدعی شد که نامه‌های منتشرشده با امضای افسران و سربازان معترض، «نوشته آن‌ها نیست» بلکه «اکاذیبی است که از سوی نهادهای تأمین‌شده از خارج نوشته شده است».

وی در ادامه تهدید کرد: هر شخصی که به نافرمانی از خدمت نظامی تشویق کند، بی‌درنگ از ارتش اخراج خواهد شد. نتانیاهو در ادامه با ادبیاتی تند، معترضان را «علف‌های هرز» توصیف کرد و گفت: این افراد تلاش دارند اسرائیل و ارتش آن را تضعیف کنند و با این کار، دشمن ما را برای ضربه‌زدن به ما دلگرم می‌کنند.

با اظهارات تهدید آمیز نتانیاهو موج اعتراضات در بدنه ارتش این رژیم افزایش بیشتری پیدا کرد و تعداد بیشتری از صهیونیست‌ها به این اعتراضات ملحق شدند، به گونه‌ای که به گفته منابع عبری زبان، شمار صهیونیست‌هایی که تاکنون طومار توقف جنگ در غزه را امضا کرده‌اند به حدود ۱۴۰ هزار نفر رسیده است. این افراد که عمدتاً از نظامیان، جامعه دانشگاهی و خانواده‌های اسرای صهیونیست‌ هستند، خواستار توقف جنگ در غزه و بازگرداندن اسرا شده‌اند.

مقامات سیاسی و نظامی رژیم صهیونیستی هشدار می‌دهند که با ادامه روند فعلی، باید شاهد یک فروپاشی داخلی در بدنه ارتش و از بین رفتن انسجام داخلی در ساختار نظامی و امنیتی بود.