«رابرت وود» سفیر و معاون نمایندگی آمریکا در سازمان ملل روز سه شنبه به وقت محلی در نشست شورای امنیت بدون اشاره به دلایل اقدامات ارتش یمن در حمایت از مردم فلسطین و جنگ طلبی اسرائیل گفت: «یک سال از زمانی که حوثی ها به دنبال بهره برداری از بحران موجود، موشک های کروز و پهپادها را به سمت اسرائیل پرتاب کردند، می گذرد.»
این دیپلمات آمریکایی با متهم کردن انصارالله یمن به برهم زدن امنیت منطقه بجای محکومیت جنگ طلبی اسرائیل مدعی شد: «از یک سال گذشته تاکنون شرایط خیلی تغییر کرده است. با این حال، حوثی ها همچنان به آشوب و آشفتگی دامن می زنند و صلح و امنیت بین المللی را تهدید می کنند.»
معاون نمایندگی آمریکا در سازمان ملل بدون اشاره به جنایات و حملات رژیم اسرائیل مدعی شد: «طی سال گذشته، حمله حوثیها موجب مرگ شماری از دریانوردان شده و ارسال کالا به مردم منطقه را مختل کردهاند.»
این مقام آمریکایی در ادامه ادعاهای خود علیه انصارالله یمن گفت: «آنها به سلاحهای پیشرفتهتر خود افتخار کردهاند که نه تنها به کشتیهای عبوری آسیب میرسانند، بلکه امکان وقوع فاجعههای زیستمحیطی را افزایش می دهند.»
معاون نمایندگی آمریکا اضافه کرد: چند هفته پیش، تنها چند ساعت پس از اینکه رهبر حزب الله در حمله ی سرائیل کشته شد، حوثی ها موشک های بالستیک را به زیرساخت های غیرنظامی در اسرائیل - از جمله فرودگاه بین المللی بن گوریون - شلیک کردند.
این مقام آمریکایی سپس در ادامه ادعاهای ضد ایرانی واشنگتن مدعی شد: «حوثی ها به تنهایی عمل نمی کنند. شواهد قابل تاییدی وجود دارد که آنها تسلیحات و تدارکات نظامی از ایران دریافت کرده اند، که این اقدام تحریم تسلیحاتی سازمان ملل را نقض کرده است.»
معاون سفیر آمریکا همچنین در نشست شورای امنیت ادعا کرد: «گزارشهای عمومی نگرانکنندهای وجود دارد که یکی از اعضای دائمی این شورا به فکر ارائه موشکهای بالستیک ضد کشتی مافوق صوت به حوثیها بوده و ممکن است در حال مذاکره برای دادن سلاحهای سبک به آنها باشد. بنابراین، اجرای تحریم تسلیحاتی که بر اساس قطعنامه ۲۲۱۶ ایجاد شده، بسیار مهم است.»
نمایندگی جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل در نیویورک پیش از این اعلام کرده بود: «ایران هیچ تسلیحاتی در اختیار انصارالله (حوثیها) نگذاشته است، اما اطلاع داریم که آنها توانمندی نظامی زیادی را با اتکا به توان داخلی خودشان کسب کردهاند. طولانی شدن جنگ علیه آنها، عامل اصلی توسعه توانمندی تسلیحاتی آنها است.»
پایگاههای نظامی ایالات متحده آمریکا در عراق و سوریه از ۱۷ اکتبر ۲۰۲۳ (۲۵ مهرماه ۱۴۰۲) هدف حملات پهپادی، راکتی و موشکی قرار گرفته اند. گروههای مقاومت اسلامی در منطقه غرب آسیا (خاورمیانه) از جمله در عراق و سوریه و نیز نیروهای یمنی به دنبال اقدام رژیم اسرائیل در تلافی عملیات طوفان الاقصی و بمباران نوار غزه و حمایت واشنگتن از این حملات، به ایالات متحده هشدار داده اند که پایگاههای آمریکا در منطقه را مورد هدف قرار خواهند داد.
ارتش یمن در حمایت از مقاومت ملت فلسطین در نوار غزه چند کشتی اسرائیلی یا کشتیهای عازم سرزمینهای اشغالی را در دریای سرخ و تنگه بابالمندب هدف قرار داده است و می گوید نیروهای ارتش این کشور متعهد شدهاند تا زمانی که رژیم اسرائیل، حملات خود به غزه را متوقف نکند، حملات به کشتیهای این رژیم یا کشتیهای عازم سرزمینهای اشغالی را در دریای سرخ ادامه خواهند داد.
نیروهای ارتش یمن در عین حال تاکید کردهاند که کشتیرانی در خیلج عدن و دریای سرخ برای سایر کشتی ها آزاد است و آنها از امنیت کامل برخوردار هستند.
آمریکا و انگلیس با همراهی ۸ کشور دیگر، ۲۱ دی ماه جاری برابر با ۱۱ ژانویه ۲۰۲۴ در پی قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل، به مواضع انصارالله یمن حمله کردند.
شورای امنیت سازمان ملل ۲۰ دی ماه ۱۴۰۲ برابر با ۱۰ ژانویه ۲۰۲۴، قطعنامه پیشنهادی ایالات متحده آمریکا و ژاپن را با شماره ۲۷۲۲ علیه انصارالله یمن درباره حملات در دریای سرخ بدون اشاره به دلیل اصلی این حملات و حمایتهای واشنگتن از رژیم اسرائیل در بمباران غزه، تصویب کرد.
وزارت خزانهداری آمریکا نیز ۱۶ فوریه (۲۷ بهمن ماه ۱۴۰۲) اعلام کرد تحریمهایی که ایالات متحده آمریکا به دلیل حملات حوثی ها (انصارالله) یمن به کشتیهای تجاری در دریای سرخ علیه این گروه اعمال کرده است، از امروز وارد مرحله اجرایی شد.