تنها دو روز پس از جنایت اسرائیل در النصیرات، استعفای دو عضو کابینه جنگ و یک عضو کابینه اصلی، رژیم صهیونیستی را در موقعیت آچمز قرار داده است.
با وجود ادعاهای بنیامین نتانیاهو در مورد پیروزی صهیونیستها، تار و پود رژیم صهیونیستی، سستتر از تار عنکبوت شده و در حال نابودی است. استعفا پس از استعفا آن هم تنها در فاصله چند ساعت، لرزه بر اندام اسرائیل انداخته است.
پس از جنایت تاریخی صهیونیستها در النصیرات، ژنرال بازنشسته رژیم و عضو مثلاً میانه روی کابینه جنگ رژیم یعنی بنی گانتس استعفا داد و پس از او گادی آیزنکوت وزیر دیگر کابینه جنگ، با تکرار همان انتقاداتی که گانتس علیه نتانیاهو بر زبان آورده بود، کناره گرفت و به خانه رفت. سپس نوبت به هیلی تروپر رسید و او نیز به عنوان یکی از چهرههای نزدیک به گانتس، کنارهگیری از کابینه ائتلافی نتانیاهو را به طور رسمی اعلام کرد.
گانتس اعلام کرده که نتانیاهو برای تعیین استراتژی ضامن موفقیت در غزه ناتوان و عاجز است و هر چه زودتر باید انتخابات برگزار شود. در مقابل، نتانیاهو نیز با پیام ریاکارانه «بنی نرو.. الان وقت رفتن نیست»، تلاش کرد او را منصرف کند. اما اختلافات داخلی، خیلی عمیقتر از آن است که بتوان با ارسال چند پیام احساسی، این خیمه را سر پا نگه داشت.
با رفتن بنی گانتس رهبر حزب میانه روی اتحاد ملی اسرائیل، شرایط را تغییر داده و حالا انتظار میرود که اعضای راست افراطی ائتلاف نتانیاهو برای جبران این وضعیت، فتیله خشونت را بالاتر ببرند. اما رویدادهای چند ماه اخیر نشان داده که برخلاف تصور غلط نتانیاهو و همراهان او، ثبت بالاترین میزان خشونت علیه فلسطینیان مظلوم، هیچ نوع پیروزی و ظفری به دنبال نمیآورد و شرایط به سمتی رفته که حتی کشورهای اروپایی نیز، از رسمیت دولت فلسطین حرف میزنند و حاضر نیستند همچون گذشته از رژیم صهیونیستی حمایت کنند.
استعفای گادی آیزنکوت نیز از منظر اهمیت استراتژیک، روشنگر ابعاد جدیدی از معضلات ساختاری رژیم صهیونیستی است. او در نامه استعفای خود تاکید کرده که نتانیاهو برای عملی کردن اهداف جنگی، ناتوان بوده و نتوانسته تصمیمات مؤثر بگیرد. آیزنکورت معتقد است که ناتوانی نتانیاهو در اتخاذ تصمیمات قاطعانه، امنیت ملی رژیم صهیونیستی را به خطر انداخته است. به عبارتی روشن، حتی خود اعضای کابینه رژیم نیز؛ به این واقعیت اذعان میکنند که بقای رژیم به خطر افتاده و سیلاب خون مظلومان، نه تنها برای صهیونیسم اقتدار نیاورده بلکه به شدت به بقای آن لطمه زده است. همچنین هیلی تروپر از اعضای کابینه رژیم صهیونیستی، آشکارا به نتانیاهو حمله کرده و اعلام کرده که او عاجزتر از آن است که بتواند درباره پایان جنگ و آزادی اسرائیلیها تصمیم بگیرد. به همین خاطر لازم است هر چه زودتر انتخابات برگزار شود.
بازتاب گسترده استعفاها در رسانههای جهان
استعفای بنی گانتس و دو چهره دیگر، بازتاب گستردهای در رسانههای منطقه و جهان داشته است. در گزارش سرویس بینالمللی CNN به این اشاره شده که تیم جو بایدن، بارها از نتانیاهو خواسته تا طرحی برای پایان دادن به جنگ ارائه دهد. اما نتانیاهو به خواستههای واشنگتن بیاعتنایی کرده و به همین خاطر، بایدن به این جمع بندی رسیده که بگوید: «نتانیاهو احتمالاً از طولانی شدن درگیری سود میبرد».
بر اساس تحلیل سی. ان.ان ژنرال بازنشسته ۶۴ ساله و وزیر جنگ اسبق رژیم صهیونیستی، عملاً خواهان اجرای طرحی برای از بین بردن حماس و برقراری اقتدار یک دولت جایگزین در منطقه تحت محاصره و بازگشت آوارگان است. اما نتانیاهو حاضر نیست به چیزی جز جنگ بیاندیشد. این در حالی است که بر اساس نظرسنجی منتشر شده در روزنامه اسرائیلی معاریو، حمایت از گانتس ۴۲ درصد و میزان حمایت از نتانیاهو تنها با ۳۴ درصد است.
به باور دانیل استرین خبرنگار گروه رسانهای NPR شرایط برای نتانیاهو دشوار شده است. او درباره دلایل استعفای گانتس گفته است: «به باور گانتس، نتانیاهو مانع از رسیدن ما به پیروزی واقعی میشود و با آنکه چند ماه از جنگ سپری شده، نتوانسته نتیجهای به دست آورد. گانتس به شکل جدی به نتانیاهو حمله کرده و از این که جان اسرای اسرائیلی به بقای سیاسی نتانیاهو گره خورده اظهار تأسف کرده است.
نومیدی و رقابت
استعفای گانتس به یک باره زیر پای نتانیاهو را خالی کرده و حالا موج یاس، نومیدی و احساس شکست نزد صهیونیستها، فراگیرتر شده و همه آنان میدانند که هیچکدام از جریانات سیاسی، برای پایان دادن به جنگ غزه، استراتژی روشنی ندارند و در عین حال، نمیخواهند شکست خود را بپذیرند. اما ظاهراً اتاق فکر ژنرالهای حامی گانتس، نقشه دیگری دارد. آنان با استفاده از اطلاعات استخراج شده از چند نظرسنجی، به این نتیجه رسیدهاند که هنوز هم میتوان روی گانتس شرط بندی کرد. به باور ناظران سیاسی آگاه به موازنات سیاسی رژیم صهیونیستی، گانتس حالا یک برگ برنده در اختیار دارد و میتواند در انتخابات اول پاییز، به راحتی نتانیاهو را شکست دهد.
در پایان باید به این موضوع اشاره کرد که با رفتن گانتس، شرایط برای جو بایدن نیز دشوارتر شد. چرا که گانتس، مهمترین حامی طرح جو بایدن برای توافق بین اسرائیل و فلسطینیها بود و آنتونی بلینکن در چند سفر اخیر خود به منطقه، همواره روی این موضوع حساب باز کرده بود که با همراهی گانتس راهی برای پایان جنگ پیدا شود و انتخابات آمریکا نیز به نفع جو بایدن و دموکراتها خاتمه یابد. یکی دیگر از موارد توافق بین آمریکاییها و گانتس، این بود که موضوع تداوم عادی سازی روابط اسرائیل و عربستان سعودی، با حمایت گانتس پیش میرفت اما حالا این پرونده نیز عملاً از روی میز کنار رفته و جریان راست افراطی رژیم صهیونیستی، به خاطر پافشاری بر جنگ و خشونت، اصطلاحاً دست و پای بایدن و تیم او را نیز در پوست گردو گذاشته است.