اسرائیل در باتلاق غزه

 گزارش ها و اخبار رسانه های بین المللی تاکید می کند که مقامات و فرماندهان ارتش رژیم صهیونیستی پس از اینکه تحولات میدانی، ناتوانی آنها برای سیطره بر نوار غزه و بازپس گیری اسیران صهیونیستی از حماس را ثابت کرد، اکنون در یک معضل بزرگ قرار گرفته اند.

در این پیوند، روزنامه «الخبر» الجزایر با اشاره به ناکامی های ارتش رژیم اسرائیل در تحقق اهدافش از جنگ غزه و قرار گرفتن این رژیم در باتلاق جنگ غزه پیش بینی کرد که رژیم اسرائیل مجبور به پذیرش معامله تبادل اسرا با جنبش حماس خواهد شد.

این روزنامه الجزایری در ادامه به گزارش رسانه های آمریکایی و صهیونیستی اشاره کرد و به نقل از روزنامه آمریکایی «نیویورک تایمز» نوشت که تردیدها در میان فرماندهان ارشد نظامی رژیم صهیونیستی در مورد امکان دستیابی به دو هدف اصلی جنگ غزه یعنی حذف جنبش حماس و بازگردان بیش از ۱۳۰ اسیر صهیونیستی که همچنان در غزه نگهداری می شوند، افزایش یافته است.

این روزنامه آمریکایی دیروز گزارش مفصلی را از برنامه های محرمانه عملیات نظامی ارتش رژیم صهیونیستی و مشاهدات چهار افسر این رژیم و همچنین شماری از مقامات سیاسی تل آویو که همگی از افشای نام خود خودداری کردند در مورد نحوه اجرای جنگ غزه منتشر کرد.

حملات مقاومت، ارتش رژیم اشغالگر صهیونیستی را مجبور به عقب نشینی کرد

«نیویورک تایمز» با اشاره به اینکه عقب‌نشینی‌های ارتش رژیم صهیونیستی از شمال غزه به دلیل افزایش حملات مقاومت و نه عقب‌نشینی راهبردی که ارتش صهیونیستی اعلام کرده، بوده است.

این روزنامه همچنین اشاره کرد که ارتش رژیم اشغالگر اسرائیل از ابتدای جنگ علیه غزه، تنها بخش کوچکی از آنچه در نقشه های نبرد پیش بینی شده بود را به کنترل خود درآورده است.

نیویورک تایمز می افزاید که تا اواسط ژانویه، نظامیان رژیم صهیونیستی به سمت شهر رفح پیشروی نکرده بودند و هنوز نتوانسته اند رزمندگان حماس را از خان یونس بیرون کنند، باتوجه به اینکه هر دو شهر در جنوب نوار غزه واقع شده است.

اسرائیل در باتلاق غزه

این روزنامه همچنین به بازگشت رزمندگان حماس به شمال نوار غزه در روزهای اخیر پس از آن که ارتش رژیم اشغالگر صهیونیستی اعلام کرد که سیطره خود را بر این منطقه اعمال کرده و نیمی از نیروهای خود را که حدود ۵۰ هزار نظامی تخمین زده می شود، خارج کرده است اشاره کرد و افزود که سرعت پیشرفت عملیات نظامی ارتش اسرائیل کندتر از حد انتظار بود و تعدادی از فرماندهان نظامی را بر آن داشت تا ناامیدی خود را از استراتژی مقامات سیاسی این رژیم در مورد غزه ابراز کنند.

بازگرداندن اسرا از طریق مذاکره و نه جنگ

به نوشته نیویورک تایمز، موضوع بازگرداندن اسرا باعث شد که فرماندهان رژیم صهیونیستی به این باور برسند که باز گرداندن آنها از نوار غزه تنها از طریق دیپلماسی امکان پذیر است و نه از طریق عملیات نظامی.

این روزنامه آمریکایی به نقل از فرماندهان نظامی رژیم صهیونیستی نوشت که بازگرداندن اسرا و نابودی جنبش حماس اکنون به دو هدف ناهمگون یا به عبارتی دو هدف متناقض تبدیل شده است.

نیویورک تایمز به اظهارات «گادی آیزنکوت» یکی از اعضای کابینه جنگ رژیم صهیونیستی که در آن اذعان کرده که اهداف جنگ غزه محقق نشده نیز اشاره کرد و نوشت: این یک توهم است که باور کنیم اسرا می توانند زنده از طریق عملیات نظامی بازگردانده شوند.

این روزنامه آمریکایی به نقل از مقامات رژیم اسرائیل نوشت که بن بست استراتژیک ناامیدی ارتش اسرائیل از مقامات سیاسی این رژیم را افزایش داده است به طوری که آنها گفته اند که نبرد طولانی با هدف نابودی حماس احتمالاً به قیمت جان اسیران در غزه تمام خواهد شد.

این روزنامه به نقل از «آندریاس کریج» کارشناس جنگ در دانشگاه «کینگز» لندن نوشت: در چنین شرایطی نمی توان اسیران را آزاد کرد، زیرا اگر ارتش رژیم صهیونیستی به داخل تونل ها برود و سعی کند اسیران خود را از طریق نیروهای ویژه یا هر چیز دیگری آزاد کند، پس آنها بصورت مستقیم یا غیر مستقیم کشته می شوند.

نظامیان ارتش رژیم صهیونیستی در گفت وگو با این روزنامه آمریکایی ابراز نگرانی کردند که طولانی شدن عملیات نظامی در غزه بدون برنامه پس از جنگ منجر به از بین رفتن حمایت اسرائیل از سوی متحدان این رژیم می شود و عدم رغبت آنها به در اختیار گذاردن مهمات بیشتر برای رژیم اسرائیل خواهد شد.

هیچ گزینه ای برای معامله اسیران وجود ندارد

در این پیوند، مطبوعات صهیونیستی نیز به نقل از افسران و مقامات سابق این رژیم نوشتند که پیروزی بر حماس در جنگ غزه دیگر ممکن نیست و چاره‌ای جز پذیرش معامله تبادل اسیران که شرایط آن توسط «یحیی السنوار» رئیس جنبش حماس در غزه تعیین شده است، وجود ندارد.

شبکه ۱۲ رژیم صهیونیستی به نقل از سرلشکر «اسحاق بریک» افسر سابق ارتش رژیم صهیونیستی گزارش داد که پیروزی در جنگ غزه امکانپذیر نیست و ما باید حقیقت را بپذیریم، آن را بگوییم و از داستان سرایی ها دست برداریم

این افسر سابق ارتش رژیم صهیونیستی افزود: به نظر من. امروز تضعیف حماس بسیار دشوار است.

در عین حال شبکه صهیونیستی «کان ۱۱» به نقل از «تامیر پاردو» رئیس سابق موساد تصریح کرد که دیگر گزینه ای برای رژیم اسرائیل جز پذیرش معامله تبادل اسیران که «یحیی السنوار» شرایط و تاریخ آن را تعیین می کند، وجود ندارد.

وی افزود که آنچه اسرائیل باید مراقب آن باشد اصلاح این اقدام هولناک کابینه است که صهیونیست ها را رها کرده و به آنها خیانت می کند.

رئیس سابق موساد افزود که السنوار به دور از هرگونه فشار است و ما امروز نمی توانیم نبرد زمینی قاطع انجام دهیم، بنابر این اگر کابینه و رئیس‌ آن تصمیم به رها کردن اسیران دارند، این را بصورت علنی در حضور صهیونیست ها بگویند.

فروپاشی قریب الوقوع کابینه نتانیاهو

روزنامه الخبر الجزایر هم با استناد به گزارش روزنامه انگلیسی «تایمز لندن» نوشت که فضای پرفشار حاکم بر کابینه نتانیاهو تهدیدی برای سقوط قریب الوقوع آن است.

این روزنامه به نقل از «گادی آیزنکوت» فرمانده سابق ارتش رژیم صهیونیستی اضافه کرد که نتانیاهو حقیقت اهداف نظامی را از ارتش صهیونیستی پنهان می کند و اصرار دارد که مسئولیت شکست نظامی در غزه را بر دوش مسئولان نظامی بیاندازد و همین امر باعث اختلاف عمیق بین او و «یوآو گالانت» وزیر جنگ این رژیم حتی نزاع فیزیکی شده است.

الخبر اضافه کرد که به موازات این اختلافات داخلی و ناامیدی که بر ارتش رژیم صهیونیستی مستولی شده و سردرگمی حاکم بر کابینه، خانواده های اسیران صهیونیست نیز به تحصن خود در نزدیکی خانه نتانیاهو در شهر قیساریه در جنوب سرزمین های اشغالی کشور ادامه می دهند.

این روزنامه الجزایری در پایان نتیجه گیری کرد که این تحولات نشان دهنده وضعیت آشفته و هرج و مرج رژیم صهیونیستی است که در آن دست و پا می زند.

با آغاز عملیات «طوفان الاقصی» توسط گروه‌های مقاومت فلسطین در ۱۵ مهرماه و آغاز بمباران‌های وحشیانه مناطق مسکونی و مراکز درمانی و آموزشی غزه توسط رژیم صهیونیستی و یورش زمینی نظامیان صهیونیست به نوار غزه، رزمندگان مقاومت نیز به مقابله با آنها پرداخته‌ و ضربات مهلکی به آنها وارد کرده ااند.