جنگ غزه در قاب ۱۰۰ روزه

 از آغاز عملیات طوفان الاقصی که هفتم اکتبر(۱۵ مهر) انجام گرفت ۱۰۰ روز می‌گذرد؛ عملیاتی که ضعف سیستم اطلاعاتی و امنیتی رژیم را برملا و هیمنه هژمونی پوشالی اسرائیل را فرو ریخت.

تنها دستاورد رژیم در این مدت، نسل کشی و شهادت بیش از ۲۳ هزار نفر و مجروح کردن بیش از ۶۰ هزار نفر دیگر است؛ موضوعی که با واکنش‌های جهانی رو به رو شده و بیش از یکصد کشور جهان به موج اعتراض‌ها پیوسته‌اند.

با افزایش شمار شهدای غزه، فشارها بر نتانیاهویی که برای ابقا در مسند قدرت بر طبل تداوم جنگ می‌کوبد، افزایش یافته است. همین چند روز پیش بود که شاهد محاکمه رژیم صهیونیستی برای نخستین بار در دادگاه لاهه بودیم.

ازسوی دیگر، صهیونیست ها در داخل اراضی اشغالی نیز با اختلافات بسیاری روبه رو هستند و هر روز خبرهایی درباره نزاع های مقامات تل آویو درخصوص جنگ منتشر می شود. طبیعتا هرچه جنگ طولانی تر شود، وضعیت داخلی رژیم صهیونیستی متزلزل تر می شود و روند افول صهیونیست ها سرعت بیشتری خواهد یافت.

ناتوانی رژیم در دستیابی به اهداف در ۱۰۰ روز

نتانیاهو در ابتدای جنگ غزه، سه مبحث را به عنوان اهداف اصلی رژیم صهیونیستی در جنگ غزه عنوان کرده بود: نابودی حماس، آزادی گروگان ها و تبدیل غزه به جایی که دیگر تهدیدی از آنجا متوجه اسرائیل نباشد اما در مدت ۱۰۰روز گذشته به جز کشتار مردم غیرنظامی و ترور برخی فرماندهان مقاومت، هیچ دستاوردی عاید صهیونیست ها نشده است.

اسرائیلی ها در این مدت حتی قادر به آزادی یک نفر از اسرای خود از طریق جنگ نبوده اند و صرفا پس از پذیرش درخواست حماس برای مذاکره و تبادل اسرا توانستند چند نفر از اسیران خود را آزاد کنند.

در مورد نابودی حماس نیز به کوچک ترین موفقیتی دست نیافته اند و این گروه مقاومت فلسطینی همچنان با تمام توان در کنار سایر گروه های مقاومت در حال دفاع از آرمان فلسطین است، صهیونیست ها نیز همچنان در مقابل مقاومت تلفات می دهند و متحمل خسارت می شوند.

براساس نتایج یک نظرسنجی در سرزمین های اشغالی که توسط مرکز تحقیقات «لازار» برای روزنامه صهیونیستی «معاریو» صورت گرفته، ۵۳ درصد از صهیونیست ها معتقدند رژیم اسرائیل در جنگ علیه نوار غزه در برابر جنبش حماس پیروز نشده است و ۲۲ درصد دیگر نیز معتقدند که تل آویو واقعاً در این جنگ شکست خورده است.

از هزینه ۶۰ میلیارد دلاری تا تلفات چشمگیر نظامیان

این جنگ هزینه گزافی روی دست مقامات صهیونیست گذاشته است و بتازگی رسانه‌های صهیونیستی با اشاره به هزینه های رژیم اسراییل در جبهه شمالی تاکید کردند که خسارت‌های کلی این رژیم در نبرد طوفان الاقصی به ۶۰ میلیارد دلار رسیده است؛ هزینه هایی که باعث شده اقتصاد رژیم به چند دهه به عقب برگردد و موج «مهاجرت معکوس» شدت گیرد.

روزنامه عبری زبان «یدیعوت آحارنوت» در این باره نوشته است که هر روز جنگ ۲۷۲ میلیون دلار برای ارتش رژیم صهیونیستی هزینه دارد زیرا هر نظامی ذخیره روزانه ۸۲ دلار می‌گیرد و تنها مجموع این پرداختی‌ها به ۲.۵میلیارد دلار می‌رسد.

این در حالی است که شهرک‌های صهیونیست نشین نزدیک نوار غزه نیز آسیب‌های گسترده دیده و از نظر زیرساختی ویران شده‌اند و خسارت‌های وارد شده به آن‌ها به۵.۵ میلیارد دلار می‌رسد. در جبهه شمالی سرزمین‌های اشغالی نیز رژیم صهیونیستی آسیب فراوانی دیده و حملات حزب‌الله لبنان خسارت ۱.۶ میلیارد دلاری به این رژیم وارد کرده است.

تلفات نظامی نیز مشکل دیگری است که نتانیاهو به رغم پنهان‌کاری با آن مواجه است. صهیونیست ها با وجود محدودیت شدیدی که بر رسانه ها در خصوص انتشار اخبار خسارات جنگ اعمال کرده اند، مجبورند به دلیل حجم بالای تلفات این رژیم و انتشار عکس ها و فیلم های فراوان از انهدام نیروهای اسرائیلی، بخش هایی از این آمار را به صورت قطره چکانی اعلام کنند.

با همه این تفاسیر، بر اساس آنچه از سوی صهیونیست ها اعلام شده از ابتدای طوفان الاقصی تا کنون حدود ۵۲۰ نظامی این رژیم به هلاکت رسیده که آمارها در واقعیت چند برابر شمار اعلانی سران صهیونیست است.

افزون بر شمار بالای نظامیان کشته شده، ارتش اشغالگر از افزایش شمار مجموع نظامیان مجروح خود از هفتم اکتبر تا کنون به ۲۵۱۱ نظامی و افسر خبر داده و اعلام کرده‌است از این تعداد، ۱۰۹۹ نظامی از ابتدای عملیات زمینی در نوار غزه زخمی شده‌اند.

افشاگری تازه رسانه عبری در این باره حائز اهمیت است و پایگاه صهیونیستی «واللا» به میزان بالای معلولیت نظامیان رژیم صهیونیستی در جنگ غزه پرداخته است.

طبق آمارهای افشا شده از سوی واللا، در یکصد روزی که از آغاز عملیات نظامی اسرائیل در غزه می‌گذرد دست کم ۴ هزار نظامی اسرائیلی به دلیل جراحات جنگ دچار معلولیت شده‌اند و تخمینها حاکی از این است که این تعداد می‌تواند افزایش یابد و به ۳۰ هزار نفر هم برسد.

واللا در ادامه اضافه می‌کند که ارتش اسرائیل از ترس پایین آمدن روحیه مردم همه جزئیات و آمارهای مربوط به مجروحان جنگی را اعلام نمی‌کند.

جنگ غزه در قاب ۱۰۰ روزه

افزون بر شمار بالای کشته‌ها، زخمی‌ها و معلولان، جنگ غزه باعث شده که نظامیان صهیونیست به اختلال‌های روانی نیز مبتلا شوند. اخباری که به تازگی از رسانه‌های رژیم انعکاس یافته‌است، حکایت از آن دارد که بخش موسوم توانبخشی در ارتش صهیونیست قصد دارد برنامه‌ای را برای کمک به سربازانی آغاز کند که که به خاطر جنگ در غزه از اختلال‌های روانی رنج می‌برند.

روزنامه عبری‌زبان «هاآرتص» چندی پیش در این باره گزارش داد که حداقل ۵۰۰ سرباز صهیونیست روانی شده‌اند. این نظامیان از ابتدای جنگ غزه تاکنون با مشکل‌های روانی، اختلالات روحی، استرس پس از سانحه و غیره مواجه بوده‌اند. اختلال روانی نظامیان صهیونیست در نتیجه جنگ در غزه و عدم دستیابی به نتایج ملموس از سوی ارتش و همچنین تحت تأثیر نگرانی از کمین نیروهای حماس در غزه تشدید شده‌است.

نام ۲ هزار و ۸۰۰ نظامی وارد لیست توانبخشی روانی شده که سه درصد از آنها وضعیت خطرناکی دارند و ۱۸ درصد نیز از مشکل‌های روانی ناشی از استرس پس از شوک رنج می‌برند.

بنابراین همزمان با یکصد روزه شدن جنگ غزه، رژیم صهیونیستی با کلاف پیچیده‌ای از بحران‌ها درگیر است و تنها راه برون‌رفت از این وضعیت را «مرحله سوم» جنگ نامگذاری کرده‌است؛ مرحله‌ای که در ظاهر تاکتیک جنگی جلوه می‌کند ولی در واقعیت، عقب نشینی تدریجی از میدان و اعتراف ضمنی به شکست نظامی است.