قدوره فارس رئیس مرکز امور اسرا و آزادگان فلسطینی خاطرنشان کرد: از همان روز نخست جنگ ( علیه غزه )، اسرائیل علیه اسرای فلسطینی نیز اعلام جنگ کرد و این جنگ وحشیانه یک جنگ نسلکشی است که به اشکال مختلفی اجرا میشود از جمله جنگی وزارت امنیت داخلی رژیم به رهبری "ایتمار بن گویر" آغاز و آن را در چارچوب سلسه تدابیر سختگیرانه علیه اسرا در داخل زندانها اجرا کرده که به شهادت ۷ تن از آنها منجر شده است.
فارس افزود: اطلاعاتی از طریق رسانههای اسرائیلی به بیرون درز کرده است مبنی بر اینکه تعدادی از اسرای غزه به شهادت رسیده اند. ولی این مساله که تعداد اسرا چند نفر هستند و یا درباره اسامی آنها، اطلاعی نداریم. همچنین صدها اسیر دچار جراحتهای مختلف از جمله شکستگی استخوانهایشان شدهاند.
شهادت شماری از اسرا بر اثر گرسنگی و زیر شکنجه
فارس در ادامه گفت: به طور قاطع ثابت شده است که حداقل دو نفر زیر شکنجه و دو نفر دیگر از اسرا بر اثر مریضی بسیار وخیم به شهادت رسیدهاند که اگر مراقبتهای پزشکی لازم از آنها بهعمل میآمد ، جانشان را از دست نمیدادند. میدانیم که وزیر بهداشت رژیم اشغالگر در سومین روز جنگ تصمیم گرفت اسرا را برای درمان به بیمارستانهای غیرنظامی منتقل نکند و آنها فقط در کلینیکهای زندانها تحت درمان قرار بگیرند.
وی با اشاره به اینکه بسیاری از اسرای فلسطینی با بحران سوء تغذیه دست و پنجه نرم میکنند، گفت: از زمان شروع عملیات طوفان الاقصی، در زندانها میزان غذایی که به اسرا داده میشود ، خیلی کم و در حدی است که آنها زنده بمانند و تمام اسرا در شبانه روز از سرد بودن بازداشتگاهها و نبود البسه مناسب فصل و پتو برای خوابیدن رنج میبرند.
فارس با اشاره به شکنجههای روانی اسرا در بازداشتگاههای رژیم صهیونیستی، خاطرنشان کرد که آنها از ملاقات با خانوادههایشان محروم هستند و صلیب سرخ نیز نمیتواند به اطلاعاتی درباره آنها دست بیابد و یا با آنها دیدار کند، همچنانکه موسسات حقوقی که در فلسطین اشغالی مجوز دارند، قادر به دریافت اطلاعات از این اسرا نیستند.
چراغ سبز غرب برای نابودی ملت فلسطین
رئیس مرکز امور اسرا و آزادگان فلسطینی در ادامه این گفتوگو، متذکر شد که اسرائیل به جامعه جهانی پشت کرده و غرب نیز به این رژیم چراغ سبز نشان داده که به بهانه دفاع از خود، میتواند ملت فلسطین را نابود کند.
قدوره فارس خاطرنشان کرد که صلیب سرخ بهعنوان یک نهاد اصیل انساندوستانه در تمام کشورهای جهان فعالیت میکند و زمانیکه در یک کشوری فاجعهای طبیعی یا درگیری رخ دهد ، دولت آن کشور بستر فعالیت صلیب سرخ را فراهم میکند ولی اسرائیل بین صلیب سرخ و بین ماموریت انسانی آن و انجام مسئولیتهایش- در چارچوب اختیاراتی که جامعه جهانی به آن داده- حائل و مانع ایجاد کرده است.
فارس در ادامه افزود : صلیب سرخ در بحران غزه، موضع سکوت اختیار کرده است؛ ما سکوت آن را متوجه میشویم ولی دلیل بیطرفیش را هنوز نفهمیدهایم. صلیب سرخ نباید ساکت بماند و باید موضعگیری کرده و به جهانیان بگوید ما خواهان ایفای نقش در فلسطین هستیم. صلیب سرخ همچنین باید دفاترش را در اعتراض به این سنگاندازی اسرائیل در مسیر انجام ماموریت آن، به صورت نمادی تعطیل کند.
کرانه باختری نیز صحنه جنایت جنگی است
قدوره فارس تأکید کرد که وضعیت در کرانه باختری به وضوح معلوم است و این منطقه در معرض جنایت جنگی به معنای واقعی کلمه روبهرو است که البته اسرای غزه وضعیتی بسیار بدتر از آن دارند و اسرائیل همچنان تلاش میکند اطلاعات آنها را از تمام نهادهای حقوق بشر بینالمللی یا نهادهایی که در فلسطین اشغالی ثبت شدهاند، پنهان نگاه دارد.
فارس در عین حال به افشاگری روزنامه عبریزبان هاآرتص درباره اسرای فلسطینی اشاره و تأکید کرد که شمار شهدایی که از غزه هستند، بسیار است.
این مسئول فلسطینی در ادامه تصریح کرد از آغاز جنگ، موج بازداشت فلسطینیان ساکن باریکه غزه تشدید شده و برآوردها از بازداشت بیش از ۲ هزار فلسطینی حکایت دارد که برخی از اسرا در بازداشتگاه عوفر محبوس شدهاند ولی معلوم نیست که آیا آن ها نظامی هستند یا جز افراد مسلح. رفتار مسئولان زندانها با این اسرا بسیار وحشیانه است.
رژیم اشغالگر عنوان اسیر جنگی را از اسرای فلسطینی در زندان "سدیتی مان" برداشته است
وی در ادامه گفت گزارش های شاهدان عینی از اوضاع زندان النقب هم بسیار وحشتناک است. این در حالی است که درباره زندان "سدیتی مان" که وزیر جنگ رژیم اشغالگر درباره آن حرف زده بود، هیچ اطلاعاتی در دست نداریم و ممکن است رزمندگان فلسطینی در آنجا نگهداری شوند.
وی گفت که "اسرائیل"، عنوان اسیر جنگی را از آنها و عنوان اشغالگر را از خود برداشته است در حالی که قوانین بین المللی چیز دیگری می گویند؛ زندان "سدیتی مان"، متعلق به ارتش و اردوگاههای پیشرفته این رژیم است و درمنطقه ای بین بئر السبع و غزه واقع شده است.
فارس خاطرنشان کرد که تفکر استعمارگرانه و فاشیستی رژیم اشغالگر، تعیین کننده رفتارهای اسرائیلی هاست. آنها تلاش می کنند بحران های داخلی خود را پشت رنج ها و خون ملت فلسطین پنهان کنند.
وی گفت که تعداد اسرای فلسطینی به میزان صد در صد افزایش یافته است و رژیم اشغالگر، تئوری افزایش هزینه برای مقاومت فلسطین را درپیش گرفته است؛ این تئوری دقیقا متعلق به یک سازمان صهونیستی است که این رژیم، خود، آن را جزء سازمان های تروریستی دسته بندی کرده است. با این حال تئوری آن را پذیرفته است و بر این اساس موج بازداشت های اخیر در کرانه باختری، هبچ ربطی به ملاحظات امنیتی یا نظامی ندارد بلکه فقط به دنبال این است که بیشترین هزینه را بابت حوادث ۷ اکتبر روی دست فلسطینی ها بگذارد.
"اسرائیل" امیدی به بقای خود ندارد
وی خاطرنشان کرد که رژیم صهیونیستی، رژیمی آشفته و مضطرب است که هیچ امیدی به آینده خود ندارد. به همین دلیل و با توجه به بحران های عمیق و راهبردی داخلی – که حوادث ۷ اکتبر باعث تعمیق بیشتر آنها شد – این رژیم می کوشد از ملت فلسطین انتقام بگیرد.
وی درادامه گفت: اگر یک نفر عاقل در حکومت اسرائیل وجود داشته باشد، می تواند بفهمد که انتقام، نه امنیت و نه ثبات و نه امید به آینده را برای این رژیم به ارمغان نخواهد آورد، بلکه صرفا باعث تشدید بحران های این رژیم خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد که پایه اصلی پروژه این رژیم در کرانه باختری و قدس است. آنها از طرح تسلئیل اسموتریچ، وزیر دارایی رژیم صهیونیست برای پایان بخشیدن به جنگ با کوچ اجباری ملت فلسطین حرف می زنند، در حالی که این موضوع از پیامدهای روی کار آمدن جناح راست افراطی است. آنها به محض روی کار آمدن تصور کردند که فرصت برای اجرای برخی نقشه های راهبردی شان و کوچاندن ملت فلسطین و جایگزین کردن آنها فراهم شده است.
۷ اکتبر محاسبات جناح راست را به هم زد
قدوره فارس گفت : حوادث ۷ اکتبر محاسبات جناح راست افراطی را به زد ، به شکلی که آنها پس از دادن وعده های امنیت بیشتر برای شهرک نشینان، در موقعیتی قرار گرفتند که می بایست مسئولیت اشتباه های خود را بپذیرند. اکنون مشخص شده است که آنها متحمل چه شکست سنگینی شده اند و لذا در تلاش برای فرار به جلو هستند و اهمیتی نمی دهند که دایره جنگ گسترش یابد زیرا ادامه جنگ به نفع آنهاست.
وی خاطرنشان کرد که این رژیم در حال حاضر بر سر نحوه برخورد با آرمان فلسطین، صحنه کشمکش های داخلی بین دو گروه است؛ یک گروه که هنوز منطقه ای و بین المللی فکر می کنند و معتقدند که داده های موجود به مراتب گسترده تر از مسائل مربوط به درگیری های جاری بین ملت فلسطین و رژیم صهیونیستی هستند و باید مد نظر گرفته شوند اما گروه دیگر یک عده کینه توز و متعصب هستند که تمام توجه آنان به این رژیم معطوف است. این گروه هنوز بیشترین تأثیر را دارند و در تلاش برای شکار لحظه ها هستند تا شاید بتوانند چیزی برای پیروز نشان دادن خود به دست آورند.
وی خاطرنشان کرد که ملت فلسطین، درمعرض جنگ قرار گرفته است و هر فرد بااخلاصی باید به وظایف خود برای کاهش رنج این ملت عمل کند.
این مسئول فلسطینی گفت : ثابت شده است که رژیم صهیونیستی هیچ راهی جز نشستن پای میز مذاکره ندارد. نتنیاهو سعی می کند به صهیونیست ها چنین وانمود کند که آتش بس موقت، بخشی از سیاست های جنگی اوست ، درحالی که نتوانسته است در این مدت هیچ دستاوردی کسب کند و حتی دچار ناکامی و شکست شده است. الان دیگر همه می دانند که جنگ طولانی تر به معنای تلفات بیشتر در میان اسرای این رژیم است.
نتانیاهو در رؤیای جاودانگی در تاریخ یهود است
وی نتانیاهو را فردی مغرور و زخم خورده دانست که نگران آینده خود است. او در رؤیای جاودانگی در تاریخ یهود بود اما الان در باتلاق دست و پا می زند و می کوشد از آبروی خود دفاع کند. نام او به عنوان شکست خورده ترین نخست وزیری که جز جنگ و مصیبت ثمری نداشت، در تاریخ امنیت این رژیم ثبت خواهد شد.
قدوره فارس در ادامه گفت که نتانیاهو امروز مثل گرگ زخمی است که وحشی تر و خونخوارتر شده است و شاید خطرناک ترین رهبر در دنیای امروز است.
رژیم اشغالگر برای بازگرداندن اسرایش راهی جز مذاکره ندارد
وی تصریح کرد که این رژیم نمی تواند از اسرای خود چشم پوشی کند و ناچار خواهد شد تکبر و لجاجت را کنار بگذارد و در نهایت پای میز مذاکره خواهد نشست و هزاران فرزند اسیر ما را آزاد خواهد کرد.