دنیس مانتوروف وزیر صنعت و تجارت روسیه به تازگی در اظهاراتی با اشاره به تلاش جاسوسان غربی برای کسب اطلاعات گفت: جاسوسان نه تنها تحقیقات، داده ها و پارامترهای مربوط به تسلیحات ما، بلکه متخصصان و کارشناسان صنایع روسیه را نیز هدف قرار گرفته اند.
وی سپس افزود: به طور قطع برای جاسوسان نزدیک شدن به کارشناسان بهتر از تلاش برای گفت وگو با سربازی است که به او ردیاب جاسوسی تنظیم شده است و گروههای غربی این را بهتر از هر کس دیگری میدانند.
راشاتودی در ادامه مطلب آورد است: هدف همه جاسوسی ها بدست آوردن منفعت اقتصادی است، چه در زمان جنگ باشد یا نباشد. تمرکز کنونی بر درگیری نظامی بین روسیه و اتحاد نظامی غرب با اوکراین است. هرچند با وجود تمامی بیانیه های آمریکا و کشورهای اروپایی مبنی بر همبستگی با یکدیگر، اگر کوچکترین فرصتی به آنها داده شود، همه این متحدان حاضرند یکدیگر را از نظر اقتصادی تخریب کنند.
این رسانه در ادامه آورده است: جنگ اوکراین به معنای واقعی، دیدگاه آمریکایی ها در مورد آلمان را تحت الشعاع قرار داد. آلمان زمانی به انتقاد سیستماتیک از واشنگتن به دلیل نزدیکی مسکو و برلین در مورد خطر لوله نورد استریم روی آورده بود.
اما در پی وقوع انفجار در این خط لوله در تابستان سال گذشته و فروش گاز مایع آمریکا به آلمان با قیمتی بالاتر، جرقه صنعتیزدایی آلمان زده شد. این یک رویای دیرینه برای آمریکا بود که آلمان را از اوایل دهه ۹۰ میلادی رقیبی جدی می دانست.
روزنامه لس آنجلس تایمز در سال ۱۹۹۵ گزارش داد که دولت بیل کلینتون رئیس جمهوری وقت آمریکا به سیا دستور داده بود که جاسوسی اقتصادی را آشکار کند و حتی قبل از دولت کلینتون هم رقابت اقتصادی با ابرقدرت های صنعتی مانند ژاپن و آلمان در حال انجام بود.
مطبوعات اروپایی در سال ۱۹۹۹، از سرقت نقشه های توربین بادی از شرکت آلمانی Enercon به نفع یک رقیب آمریکایی خبر می دادند. در نهایت هم سرویس جاسوسی آمریکایی (آژانس امنیت ملی) مقصر این امر و هدف قرار دادن دستکم ۳۰ شرکت آلمانی شناخته شد.
در سال ۲۰۱۵ مطبوعات گزارش دادند که برلین از جاسوسی ایالات متحده به قدری خشمگین بود که سرویس جاسوسی خارجی آن (BND) در پی این حادثه از فرانسه به عنوان متحد نزدیک واشنگتن برای بیش از یک دهه جاسوسی کرد.
واشنگتن همچنین مدتها فرانسه را یک نیروگاه صنعتی میدانست، بهویژه در دوران ریاستجمهوری شارل دوگل، که سیاست رسمی توسعه انرژی هستهای آن را به یک نیروگاه انرژی ارزان برای رقابت با صنایع آمریکا تبدیل کرد و بدین ترتیب به هدفی برای جاسوسی ایالات متحده تبدیل شد.
ایستگاه سیا در پاریس در سال ۱۹۹۵ در یک عملیات اطلاعاتی داخلی فرانسه جمعآوری و از کشور اخراج شد و با متهم کردن علنی آمریکا توسط پاریس پایان یافت.
اما این موضوع هرگز پایان نیافت و به تازگی نیز گزارش هایی مبنی بر جاسوسی آمریکا از دانش صنعتی فرانسه منتشر شده است. ویکی لیکس در سال ۲۰۱۵ گزارش داد که نزدیک به ۱۰۰ شرکت فرانسوی هدف جاسوسان آژانس امنیت ملی آمریکا قرار گرفتند.
این رسانه روسی در نهایت تاکید کرده است که نباید فراموش کرد اسرائیل به عنوان بهترین متحد آمریکا، خود در هدف قرار دادن تاجران آمریکایی برای اطلاعات مربوط به تحقیق و توسعه در سال ۱۹۹۲ و اخیرا هم از طریق نرم افزار جاسوسی پگاسوس فعال است.
بنابراین مسکو هم که به خوبی می داند هدف جاسوسی کشورهای غربی قرار دارد، برای مقابله با این امر چند گزینه پیش رو دارد؛ یا اینکه این اقدام را پرخاشگرانه تعبیر کرده و مقابله به مثل کند و یا مانند رفتاری که غربی ها بین خود دارند به ظاهر لبخند بزند و در عمل نقشه می کشند که چگونه مانع انجام آن شود، رفتار کند.