« فواد حسین »، وزیر امور خارجه عراق در نشست فوق العاده سازمان همکاری اسلامی جنایت مکرر هتک حرمت قرآن کریم در کشورهای غربی را محکوم کرد.
فواد حسین تاکید کرد که هتک حرمت قرآن کریم به پدیده اسلامهراسی دامن میزند و تهدیدی برای همزیستی میان ادیان است. نشست امروز ما اقدام و پاسخی مهم از سوی کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی برای مقابله با این پدیده و اقدامات علیه دین اسلام و مقدساتمان محسوب میشود.
وی در ادامه افزود که عراق به شدت این اقدام شنیع را محکوم و خشم خود را از این جنایتها ابراز میکند که نژادپرستی، نفرت از مسلمانان و پدیده اسلامهراسی در تضاد با اصول و اهداف سازمان ملل متحد و نقض اعلامیه جهانی حقوق بشر است.
وزیر امورخارجه عراق تصریح کرد که توهین به ادیان و مقدسات آن به منزله تحریک به نفرت است که نوعی تبعیض به شمار میرود و این امر همزیستی را مختل میکند و به خشونت دامن میزد.
وی همچنین از جامعه جهانی خواست به مسئولیتها و تعهدات اخلاقی خود بر اساس قطعنامههای بینالمللی که بر جرمانگاری نژادپرستی در جهان تصریح دارد، عمل کنند.
فواد حسین تاکید کرد که ما معتقدیم آزادی بیان بر اساس مبانی حقوق بشری شامل توهین به اعتقادات و کتب آسمانی نمیشود. عراق از کشورهایی که در آن هتک حرمت قرآن کریم صورت میگیرد ، میخواهد به احساسات و مقدسات بیش از 2 میلیارد مسلمان در جهان احترام بگذارند.
وی تاکید کرد که دولت ما به ریاست محمد شیاع السودانی اقدامات جدی برای حفاظت از هیئتهای دیپلماتیک اتخاذ کرده است. عراق به رویکرد دموکراتیک خود در دادن فرصت به مردم در آزادی بیان در چارچوب قوانین بین المللی و ملی و احترام به ادیان و معتقدات متعهد است.
فواد حسین در ادامه افزود که ما با دموکراسی فعال به دنبال توسعه روابط با کشورهای دوست هستیم و عراق جهت جلوگیری از تکرار هتک حرمت قرآن کریم 5 پیشنهاد را به سازمان همکاری اسلامی ارائه میکند.
1- تشکیل کمیتهای متشکل از وزرای خارجه کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی با عضویت دبیرکل این سازمان، با هدف تداوم گفتگوها با کشورهای اتحادیه اروپا و سایر سازمانهای منطقهای برای دستیابی به راهحلهای توافقی جهت جلوگیری از گسترش و تکرار این اعمال شنیع.
2- تشدید تلاشها و اقدامات جهت صدور قطعنامههای بینالمللی در آینده به گونهای که هر زمان لازم باشد، این اقدامات عدم اهانت به کتب آسمانی یا توهین به ادیان و نمادهای دینی را تضمین نماید.
3- تلاش برای مبارزه با پدیده اسلامهراسی از طریق چارچوببندی فرهنگی و گفتمان بینالمللی میانهرویی که قطعنامههای بینالمللی و اسناد مربوطه سازمان ملل به آن رسمیت میبخشند.
4-از دبیرکل و نمایندگان کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی در پایتختهایی که جنایات هتک حرمت قرآن کریم و نمادهای مقدس اسلامی دیگر در آنجا صورت می گیرد، می خواهیم که تلاشهای جمعی بیشتری را در سطح پارلمانها، رسانهها، سازمانهای مدنی و ارگانهای دولتی این کشورها جهت بیان مواضع اعضای سازمان همکاری اسلامی، انجام دهند.
5- از سازمانهای جامعه مدنی اسلامی در کشورهای عضو می خواهیم که با همتایان خود در کشورهایی که هتک حرمت قرآن کریم و توهین به مقدسات اسلامی صورت میگیرد، همکاری نمایند و یک گروه داوطلب متشکل از کارشناسان حقوق بینالملل جهت تبین جنبههای قانونی موضوع و رجوع به دادگاههای داخلی و سپس اقامه دعوی در مراجع قضائی بینالمللی تشکیل دهند.
روز گذشته «سلوان مومیکا» شهروند عراقی به همراه یک شخص دیگر، مجددا در یک اقدام هتاکانه دیگر یک نسخه از قرآن کریم را این بار در مقابل پارلمان سوئد به آتش کشید.
دوشنبه هفته گذشته نیز منابع خبری گزارش دادند که برخی افراد در جنایت جدید، اقدام به سوزاندن مجدد قرآن کریم در برابر سفارت عراق در کپنهاگ پایتخت دانمارک کردند.
جمعه هفته گذشته نیز گروهی افراطی «ملیگرایان دانمارکی» اقدام به آتش زدن نسخهای از قرآن کریم در برابر سفارت عراق در کپنهاگ، پایتخت دانمارک کردند. این گروه افراطی دانمارکی با برافراشتن بنرهایی علیه اسلام و سر دادن شعارهایی اهانتبار به آن، اقدام به انداختن قرآن کریم و پرچم عراق روی زمین کرده و به آن اهانت کردند.
به گفته چندین منبع رسانهای، این گروه افراطی دانمارکی حمله خود را در میان تدابیر امنیتی شدید پلیس انجام دادهاند، گروه مذکور پیش از این در برابر سفارت ترکیه در کپنهاگ به قرآن کریم و پرچم ترکیه اهانت کرده بودند.
روز پنجشنبه 20 جولای نیز برای دومین بار در چند هفته اخیر ، متجاوزان و هتاکان به مقدسات اسلامی در سوئد با مجوز دولت این کشور و تحت حمایت نیروهای پلیس با برگزاری یک تجمع ضد اسلامی در استکهلم مقابل سفارت عراق، به قرآن کریم هتاکی کردند. «سلوان مومیکا» شهروند افراطی سوئدی که عراقیتبار است در این تجمع، بار دیگر با حمایت پلیس سوئد به قرآن کریم هتاکی کرد و پرچم عراق را نیز آتش زد.