دومین زیردریایی هسته‌ای آمریکا وارد کره جنوبی شد

 کمتر از یک هفته پس از ورود نخستین زیردریایی هسته ای آمریکا به کره جنوبی پس از 40 سال، و در بحبوحه افزایش تنش ها با کره شمالی، امروز دومین نوع از این زیردریایی، وارد جزیره ججو شد.

ارتش کره جنوبی در بیانیه ای اعلام کرد زیردریایی یو اس اس آناپولیس وارد یک پایگاه دریایی در جزیره ججو در جنوب کره شد تا تجهیزات و تاسیسات نظامی را بارگیری کرده و ماموریت عملیاتی نامعلومی را انجام دهد.

در این بیانیه آمده است نیروی دریایی دو کشور در نظر دارند موقعیت دفاعی مشترک خود را با رسیدن زیردریایی یو اس اس آناپولیس به کره جنوبی تقویت کرده و فعالیت های مبادله ای انجام دهند تا از این طریق هفتادمین سالگرد اتحاد آمریکا با کره جنوبی را گرامی بدارند.

این در حالی است که سه شنبه هفته گذشته یک فروند زیر دریایی هسته‌ای آمریکا برای نخستین بار از 40 سال پیش تاکنون، به منظور مقابله با تهدیدات کره شمالی وارد بندر بوسان در کره جنوبی شد.

وزیر دفاع کره جنوبی ضمن تایید ورود این زیردریایی، آن را زیردریایی یو اس اس کنتاکی و از خانواده زیردریایی‌های موشک بالستیک اوهایو معرفی کرد.

این در حالی است که دولت آمریکا نسبت به بکارگیری تجهیزات استراتژیک بیشتر مانند ناوهای هواپیمابر، زیردریایی‌ها و بمب افکن‌های دور برد در کره جنوبی به منظور مقابله با کره شمالی که موشک های قدرتمند قاره پیمایی را آزمایش کرده، متعهد شده است.

دومین زیردریایی هسته‌ای آمریکا وارد کره جنوبی شد

صبح روز بعد از آن، کره شمالی در پاسخ به ورود زیردریایی هسته‌ای آمریکا به کره جنوبی، دو فروند موشک بالستیک کوتاه برد را به سمت دریای ژاپن پرتاب کرد.

کره شمالی چند روز قبل نیز یک فروند موشک دور برد را از سواحل شرقی خود پرتاب کرد که با ثبت زمان پرواز 74 دقیقه‌ای رکورد طولانی ترین زمان پرواز موشک را ثبت کرد.

پس از این پرتاب موشکی کشورهای آمریکا، کره جنوبی و ژاپن امروز یک مانور دفاع موشکی دریایی مشترک را برگزار کردند.

شلیک موشک‌های بالستیک کره شمالی با سرعت بی سابقه در سال گذشته، باعث شد تا چندی قبل سه کشور آمریکا، ژاپن و کره جنوبی در مورد افزایش تبادل اطلاعات به توافق برسند.

کره شمالی از سال 2017 تاکنون 14 فروند موشک با دامنه پروازی 5500 کیلومتر و بیشتر را آزمایش کرده که ژاپن آنها را در دسته موشک های بالستیک طبقه بندی می کند. بیشترین میزان پرتاب این موشک ها با 7 موشک در سال 2022 بوده است. از ابتدای سال جاری میلادی تاکنون نیز پیونگ یانگ 4 فروند از این نوع موشک ها را آزمایش کرده است.

روابط بین متحدان آسیایی آمریکا در ماه‌های اخیر نیز به علت فعالیت‌های موشکی کره شمالی گرمتر شده است. به طوری که چندی قبل، آمریکا، ژاپن و کره جنوبی تمرینات دفاعی موشکی مشترکی را با هدف مقابله با تهدیدات کره شمالی برگزار کردند.

کره شمالی طی چند سال اخیر تلاش داشته تا با ارتقای توان تسلیحاتی خود بازدارندگی نظامی در برابر ائتلاف نظامی آمریکا و کره جنوبی ایجاد کند.