یک تحلیلگر سیاسی ضمن اشاره به اینکه دولت «امانوئل ماکرون » در فرانسه ، «ضعیف و به طور وحشتناکی منفور» است، عنوان کرد با توجه به شرایط فعلی، دولت فرانسه راهی جز توسل به مکانیسمهای سرکوب و حتی کمک گرفتن از ارتش، برای سرکوب اعتراضات مردمی که این کشور را فرا گرفته، ندارد.
«استاوروس ماورودیاس»، تحلیلگر سیاسی و استاد دانشگاه پانتیون یونان عنوان کرد اعتراضها در فرانسه در پی یک اتفاق نژادپرستانه و کشته شدن یک نوجوان مهاجر، گسترده و فراگیر شده است.
قتل این نوجوان بدست پلیس فرانسه با اعتراضات زیادی در سراسر فرانسه همراه شده و گروه های مختلف از جمله اقلیت های تحت آزار در این کشور، با راهاندازی تجمع های اعتراضی، خشم خود را نسبت به بی عدالتی ها ابراز می کنند.
ماورودیاس در گفتوگو با وبسایت پرس تی وی گفت چنین حوادثی در کشورهای غربی تازگی ندارد و سابقهای دیرینه دارد به طوری که اعضای جوامع اقلیت توسط نهادهای مجری قانون مورد هدف قرار می گیرند و در این میان، ایالات متحده سردمدار این گونه اقدامات است.
این تحلیلگر سیاسی افزود: کشورهای سرمایهداری غربی با کمبود نیروی کار انسانی مواجه اند و برای پر کردن این خلاء، مهاجران را از کشورهای مختلف جذب می کنند. اما این افراد با کمترین حقوق و در فقر زندگی می کنند و هدف انواع تبعیض ها و آزارها را قرار می گیرند.
ماورودیاس می گوید کشورهای غربی، بازارهای کار مجزایی را ایجاد می کنند که در آن، جمعیت مهاجرات جدای از بازار کار اصلی نگهداری می شوند. در این بازار، دستمزدها به شدت پایین و شرایط کاری نیز بسیار نامساعد است و اغلب این افراد پس از مدت کوتاهی، با بحران بیکاری دست و پنجه نرم خواهند کرد.
این استاد دانشگاه درباره استفاده بیش از حد دولت ماکرون از زور علیه معترضان فرانسوی گفت اتخاذ چنین رویه هایی نشان می دهد که دولت فعلی ضعیف و به شدت منفور است.
ماورودیاس ادامه داد: از آنجایی که دولت ماکرون، اکثریت پارلمانی را ندارد، ضعیف است و در واقع، یک دیکتاتوری را اداره می کند که در آن، رئیس جمهور همانند یک امپراتور، فرمان صادر می کند.
وی عنوان کرد: ماکرون از محبوبیتی نیز برخوردار نیست، چرا که او یک سیاستمدار افراطی است. او بیشرمانه از سرمایه داری حمایت (از طریق معافیت های مالیاتی و غیره) و علیه طبقه کارگر اقدام (مانند تغییرات اخیر قوانین تامین اجتماعی) می کند.
به گفته این تحلیلگر، تنها راه برای ماکرون جهت سرکوب این اعتراضات، توسل به مکانیسم های سرکوبگر و حتی استفاده از ارتش است. هرچند پلیس فرانسه نیز اخیرا خود را به تجهیزات نظامی مجهز کرده است.
ماورودیاس به پرس تی وی گفت: دولت های سرمایه داری غربی از جمله فرانسه، در بحرانی عمیق فرو رفته اند و ظرفیت های تولیدی آن ها به پایان رسیده است. بنابراین، برای غلبه به این مشکل، استثمار طبقه کارگر را در دستور کار قرار داده اند که این موضوع باعث عصبانیت و بروز واکنش های خشونت آمیز در آنها به جای تظاهرات مسالمت آمیز شده است.
این تحلیلگر سیاسی گفت افزایش نارضایتی ها در فرانسه و دیگر کشورهای غربی نشان می دهد که این دولت ها در روند بیگانگی فراینده با اکثریت جمعیت خود قرار گرفته اند.