سایت روزنامه اینترسپت نوشت: کارلوس دل تورو، وزیر نیروی دریایی آمریکا اعلام کرده که کشتی هجومی به نام یو اس اس فلوجه برای احیای سالروز جنگ پیاده نظام یگان دریایی در این شهر نامگذاری میشود. نیروهای آمریکایی یکی از بدترین را در شهر فلوجه مرتکب شدند و اکنون نام آن را بر یکی از کشتیهای نظامی خود میگذارند. ما تعجب میکنیم از اینکه آمریکا از کشتاری که در فلوجه مرتکب شده احساس شرمندگی نمیکند. چرا آمریکا یکی از خونینترین و بیرحمانهترین جنگهای خود در عراق را برای جشن گرفتن انتخاب کرده است. صدها مورخ اتفاق نظر دارند که فلوجه یکی از شهرهای عراقی است که شاهد بیشترین خشونت از سوی ارتش آمریکا بوده است.
چند هفته بعد از ورود آمریکاییها به بغداد در سال ۲۰۰۳ سربازان لشکر ۸۲ به سمت تعدادی از تظاهرکنندگان غیرنظامی تیراندازی کردند و ۱۷ تن از آنها را به قتل رساندند. ارتش آمریکا در آن زمان مدعی شد که ابتدا نیروهای عراقی تیراندازی کرده بودند؛ اما دلیل قانع کنندهای برای این مساله وجود ندارد. این عملیات مقدمهای برای سیلی از خشونت و ویرانی در عراق در سال ۲۰۰۴ بود. عملیات ریختن خون عراقیها در آن سال شامل هزاران غیرنظامی بود و زندانیان زیادی نیز به قتل رسیده و شکنجه شدند.
این روزنامه نوشت: خشونت در فلوجه تا بعد از دوره اشغال وحشیانه عراق توسط آمریکا ادامه داشت. در سالهای بعد این شهر شاهد افزایش میزان ابتلا به سرطان و اختلالات روانی و موارد سقط به دلیل استفاده آمریکا از اورانیوم بود. آمریکا به جای عذرخواهی از کارهایی که در فلوجه کرده میخواهد کارهایش را جشن بگیرد.
وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) اعلام کرد یک کشتی جنگی به ارزش ۲۴ میلیارد دلار به نام یو اس اس فلوجه نامگذاری خواهد شد. مقامات واشنگتن همواره درباره این مساله صحبت میکردند که دهها سرباز آمریکایی در فلوجه کشته شدند؛ اما تعداد زیاد غیر نظامیان کشته شده عراقی را نادیده گرفتند. آنها همچنین جنایتهای جنگی نیروهای آمریکایی و پیامدهای بهداشتی و پزشکی را که ساکنان این منطقه همچنان از آن رنج میبرند، نادیده گرفتند. به نظر میرسد که این جنایتها برای پنتاگون مهم نبود.
بیمارستان فلوجه در سال کنونی شاهد تولد نوزادانی با معلولیتهای خطرناک و متفاوت بود. مسؤولان عراقی پیشتر اعلام کردند که این کشور شاهد بالاترین میزان اختلالات و معلولیتهای روانی در جهان طی دو دهه گذشته بوده است. بین کشورهایی که طی جنگ جهانی دوم با سلاح ممنوعه مورد هدف قرار گرفتند عراق در بالاترین سطح قرار دارد.
در پژوهشی که ۹ نوامبر ۲۰۲۰ با عنوان "کودکان فلوجه: معمای پزشکی در قلب جنگ عراق" منتشر شد، آمده است: از زمان اشغال عراق توسط آمریکا در سال ۲۰۰۳ پزشکان از آمار بالای اختلالات روانی بین کودکان این شهر صحبت میکنند. بسیاری از ساکنان معتقدند که حملات آمریکا علیه این شهر رابطه مستقیمی با این اختلالات دارد. حمله دومی که اوایل نوامبر ۲۰۰۴ آغاز شد یکی از بدترین جنگهای آمریکا در عراق بود. محاصرهای که حدود شش هفته طول کشید منجر به کشته شدن هزاران عراقی و نابودی بیشتر شهر شد.
پژوهشی که در سال ۲۰۱۱ انجام شده نشان میدهد که در ازای هر ۱۰۰۰ تولد جدید حدود ۱۴۷ مورد با اختلالات روانی به دنیا میآیند. میزان اختلالات روانی کودکان فلوجه ۱۴ بار از مشابه آن در شهرهای هیروشیما و ناکازاکی ژاپن بیشتر است. بر اساس پژوهشی در سال ۲۰۱۰ که روزنامه گاردین آن را منتشر کرد میزان اختلالات و معلولیتها بین نوزادان در فلوجه ۱۱ برابر میزان طبیعی جهانی است و طی نیمه اول ۲۰۱۰ به میزان بیسابقهای رسید. در این پژوهش آمده است: منبع این آسیبها سلاحی است که آمریکا در سال ۲۰۰۴ در فلوجه استفاده کرد.