به گزارش افکارنیوز به نقل از جوان آنلاین، نيروهاي مسلح پنجشنبه شب با مسلسل و موشكانداز آر. پي. جي به هتلي كه در نزديكي درياچه قرغه است، حمله كردند. به گزارش بي.بي.سي، آنها تعدادي زن و كودك را در اين حمله به گروگان گرفتند. به گفته داوود امين، معاون پليس كابل، اين هتل در محاصره مأموران امنيتي قرار گرفت و آنها تلاش كردند به زنان و كودكان آسيبي نرسد، اما با ورود نيروهاي امنيتي درگيري ميان آنها و مهاجمان مسلح درگرفت.
طالبان مسئولیت حمله به هتل را برعهده گرفت و اعلام کرد که این حمله متوجه خارجیان و افغانهایی بوده که از این هتل برای برگزاری «پارتیهای شبانه پیش از نماز جمعه سوءاستفاده میکنند.»
ذبیح الله مجاهد، سخنگوی طالبان گفته است که مکان انفجار از سوی مقامات افغان به عنوان مرکز تفریح همراه با فساد نیروهای خارجی طراحی شده بود. این هتل زمانی تفریحگاه اشرافیان افغان بوده و اکنون طالبان از آن تلقی مرکز فساد و فحشا دارد. دریاچه قرغه واقع در حدود ۱۰ کیلومتری مرکز کابل، از مناطق تفریحی پایتخت افغانستان به شمار میرود و امکانات تفریحی و تعدادی هتل به منظور استفاده مسافران در اطراف دریاچه ساخته شده است.
تیرباران ۴۰ نفر در حملات
مجاهد روز جمعه ادعا کرد که تعدادی از اعضای این گروه چهار تن از محافظان هتلی در ۹ کیلومتری کابل را کشته و وارد هتل شدند. وی گفت: اعضای طالبان ۲۵ نظامی خارجی و ۱۴ تن از مسئولان ارشد دولت افغانستان را از بقیه افراد جدا و آنها را تیرباران کردند. وی هدف از این عملیات را نظامیان خارجی و مسئولان دولتی افغانستان دانست. طالبان با این حمله ثابت کرد که منتظر خروج کامل نیروهای نظامی تا پایان سال ۲۰۱۴ نمیماند و پیشتر به کشورهایی که میخواهند جایگزین امنیتی پس از این تاریخ برای افغانستان باشند، نشان داد که برای برقراری امنیت در افغانستان با چنین صحنهای روبه رو هستند. اما
در حالی که هند یکی از جایگزینهای امنیتی امریکا پس از ۲۰۱۴ به شمار میآید و پانتا در سفر اخیرش به هند بر شراکت این کشور در موضوع افغانستان تأکید کرده و گفته است که هند باید در چارچوب توافقنامه استراتژیک سال گذشته میان دو کشور هند و افغانستان، نقشی برجسته در آموزش نیروهای نظامی افغان داشته باشد، طالبان روز گذشته با صدور بیانیهای اعلام کرد: «مردم هند و مقامات مسئول این کشور ۱۲ سال است که ناظر این جنگ هستند و از مطالبات و خواستههای مردم افغان آگاهند.»
این بیانیه طالبان به صراحت به هند میگوید که صحنه واقعی افغانستان این چنین است و اگر این کشور میخواهد جایگزین امنیتی باشد، باید درک صحیحی از موقعیت افغانستان داشته باشد.
آسوشیتدپرس در همین راستا گزارش داد: این حمله نشان میدهد که طالبان قصد ندارد منتظر خروج نیروهای بینالمللی تا پایان سال ۲۰۱۴ بماند.
خاتمه گروگانگیری پس از ۱۲ ساعت
خشونت طالبان در این حمله بالا بوده است، در حدی که صدیق صدیقی، سخنگوی وزارت کشور افغانستان به خبرگزاری آلمان گفت که نیروهای طالبان از گروگانها به عنوان سپر انسانی استفاده میکنند. به گفتهی وی در میان کشتهشدگان سه مأمور امنیتی هتل، یک پلیس و دو مهاجم به چشم میخورد. مهاجمان به مسلسلهای سنگین و خمپارهانداز مجهز بودهاند. آنان از تاریکی شب استفاده و به داخل هتل نفوذ کردند. در پی آن میان مهاجمان و نیروهای امنیتی تیراندازی صورت گرفته است.
ایوب سالنگی، رئیس پلیس کابل نیز به خبرگزاری رویترز گفت: نیروهای امنیتی نخست برای حفظ امنیت مهمانان هتل به حمله دست نزدهاند ولی در ساعات بامدادی جمعه عملیات برای نجات مهمانان هتل آغاز شد. در این میان ناتو شرکت نیروهای بینالمللی در عملیات نجات گروگانها را تأیید کرد. سرهنگ آدام ووژاک گفت که این عملیات توسط نیروهای افغانی انجام و از طرف نیروهای خارجی پشتیبانی میشود اما گزارشی درباره تلفات نیروهای بینالمللی وجود ندارد. از سوی دیگر وزارت کشور افغانستان اعلام کرد که پس از ۱۲ ساعت به گروگانگیری توسط شبه نظامیان طالبان در حومه کابل خاتمه داده است.
این در حالی است که اجلاس منطقهای در افغانستان با شرکت نمایندگان ۳۰ کشور در حال برگزاری است. بحثدر باره راهبردهایی در زمینه استقرار صلح و ثبات در افغانستان پیش از خروج نیروهای خارجی از این کشور موضوع اصلی اجلاس است.
در يك هفته گذشته سه نظامي امريكايي و ۲۰ افغان در حملات مختلف جان خود را از دست دادهاند. خشونت مسلحانه در مناطق مختلف افغانستان در حالي شدت گرفته است كه نيروهاي ناتو براي خروج از اين كشور در سال ۲۰۱۴ آماده ميشوند. آخرين حمله اين چنيني در ۱۵ آوريل با عنوان حمله بهاره به مراكز دولتي از جمله سفارتخانههاي موجود در كابل رخ داد كه با واكنش كشورهاي امريكا، فرانسه و انگليس مواجه شد.
شناسه خبر:
۱۱۴۹۹۴
طالبان در آستانه خروج نیروهای امریکایی، برای کشورهای «دیگر» خط و نشان میکشد
۱۲ساعت گروگانگیری خونین درهتل کابل
افغانستان روز گذشته حمله «تابستانه» طالبان را هم تجربه کرد که طی آن حدود ۴۰ تن کشته و دهها نفر زخمی شدند، اما پیام روشن این حمله به کشورهایی بود که میخواهند «جایگزین امنیتی» برای امریکا پس از خروج کامل نیروهای نظامی در سال ۲۰۱۴ باشند.
۰