پیش از این نیز خانم شیرین ابوعاقله خبرنگار فلسطینی شبکه الجزیره ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۱ (۱۱ مه ۲۰۲۲ میلادی)هنگام پوشش اخبار حمله نیروهای رژیم صهیونیست به اردوگاه جنین در کرانه باختری با وجود داشتن پوشش خبرنگاری با گلوله مستقیم نظامیان این رژیم به شهادت رسیده بود.
«غفران وراسنه» زن ۳۱ ساله فلسطینی که برای رادیو های محلی فعالیت داشت، ۱۱ خرداد ماه ۱۴۰۱ بعد از آزادی از زندان بر اثر تیراندازی نظامیان رژیم صهیونیستی در ورودی اردوگاه «العروب» در شمال شهر الخلیل به شهادت رسید.
بر اساس آمارهای موجود در ارتباط با کشته شدن خبرنگاران رسانه های مختلف در فلسطین اشغالی از زمان اشغال این سرزمین در سال ۱۹۴۸ میلادی تاکنون ۷۲ خبرنگار توسط نظامیان صهیونیست بر خلاف همه موازین و منشورهای بین المللی در ارتباط با کار رسانه ای در مناطق بحرانی کشته شده اند.
بر اساس اعلام منابع فلسطینی خبرنگاران رسانه های مختلف مستقر در این کشور همواره از دو جانب مورد تهدید هستند، یکی از سوی نظامیان صهیونیست هنگام ارتکاب جنایت علیه مردم مظلوم فلسطین و دیگری از سوی صهیونیست های تندرو (حریدی ها) مستقر در این سرزمین.
یکی دیگر از تهدیدات خبرنگاران هنگام فعالیت رسانه ای از سوی رژیم صهیونیستی دستگیری و زندانی شدن آنان همراه با شکنجه و انواع بدرفتاری است.
بر اساس اعلام روز ۱۵شهریور ماه کمیته حمایت از خبرنگاران فلسطین در حال حاضر ۲۱ خبرنگار رسانه های مختلف از جمله سه زن در زندان های رژیم صهیونیستی هستند.
بر اساس اعلام این کمیته خبرنگاران بازداشتی بر خلاف معاهدات بین المللی که آزادی عمل مطبوعات را تضمین می کند، در دادگاههای نظامی با قوانین نژادپرستانه محاکمه شده و درمعرض انواع سرکوب و شکنجه روانی قرار می گیرند و از حقوق اولیه مانند ملاقات با خانواده و رسیدگی پزشکی نیز محروم می باشند.
علاوه بربازداشت دایم خبرنگاران رسانه ها از سوی نظامیان صهیونیست و محاکمه آنها در دادگاه های نظامی، این نظامیان اقدام به بازداشت موقت خبرنگاران رسانه ها در جریان فعالیت های حرفه ای نیز در فلسطین اشغالی می کنند.
در همین ارتباط نظامیان این رژیم روز ۱۲ شهریورماه در شمال شرقی الخلیل اقدام به بازداشت موقت منتصر نصار خبرنگار تسنیم و تیم تصویربردار وی کردند.
حلمی الاعرج مدیر مرکز آزادیها در فلسطین اشغالی در ارتباط با کشته شدن و بازداشت خبرنگاران در فلسطین اشغالی معتقد است که مقام های رژیم صهیونیستی باید به خاطر جنایتهای خود علیه خبرنگاران در اراضی اشغالی مجازات شوند.
وی با اشاره به نقش مردم فلسطین در کمک به مستندسازی در این ارتباط و ارایه آنها به دیوان کیفری بین المللی جهت فراهم کردن مقدمات این محاکمه افزود، این اولین باری نیست که آنها مرتکب جنایت میشوند. اسرائیلیها در کشتار خبرنگاران سابقه طولانی دارند.
مدیر مرکز آزادی های در فلسطین تاکید کرد، تمامی سازمانها و نهادهای بینالمللی از جمله سازمان ملل متحد باید به مسئولیتهای قانونی خود در قبال اقدامات غیرقانونی اسرائیل علیه خبرنگاران عمل کرده و جنایتکاران جنگی را تحت پیگرد قانونی قرار دهند.
الاعرجی تصریح کرد، متاسفانه با تمام این اقدامات صهیونیست ها، ما اکنون شاهد استانداردهای دوگانه نهادهای بین المللی در قبال جنایات جنگی اسرائیل هستیم و هرگاه پای صهیونیسم در میان باشد، جامعه جهانی سکوت می کنند.
جنایت ها و اقدامات اسرائیل علیه خبرنگاران در حالی صورت می گیرد که این رژیم به دنبال شهادت ابوعاقله و درخواست آمریکا به عنوان حامی همه جانبه خودبرای توضیح در خصوص کشته شدن این خبرنگار فلسطینی – آمریکایی از ارایه توضیح در این ارتباط خودداری کرده و همین موضوع انتقاد آمریکا را به دنبال داشته است.
ایالات متحده امریکا پیشتر با وجود اصرار رژیم صهیونیستی در ناممکن بودن تعیین منبع شلیک به ابوعاقله، خواستار مشخص کردن مسئول قتل وی شده بود ولی تل آویو همچنان زیر بار چنین درخواستی و انجام تحقیقات در ارتباط با شناسایی عامل این جنایت و محاکمه وی نمی رود.
حنان عشراوی از سیاستمداران فلسطینی در همین ارتباط در توئیتی نوشت: ابهام آشکار، نتیجهگیری نادرست و دروغ؛ ارتش اسرائیل تصمیم گرفته خود را در مرگ ابوعاقله بیگناه جلوه دهد و این نفرتانگیز است.
عمر شاکر مدیر بخش اسرائیل و فلسطین در دیدهبان حقوق بشر نیز در همین ارتباط خاطر نشان کرد که همه شواهد نشان می دهد که نیروهای اسرائیلی ابوعاقله را کشته اند و گزارش این ارتش پنهان کردن حقایق است.
همه تلاش های تل آویو برای خودداری از شناسایی و محاکمه عامل قتل این خبرنگار در حالی است که راوینا شامداسانی کمیساریای حقوق بشر سازمان ملل نیز پیشتر اعلام کرده بود که نتایج تحقیقات درباره شهادت خبرنگار فلسطینی شبکه الجزیره به دست صهیونیستها نشان می دهد که وی توسط نظامیان رژیم صهیونیستی هدف گلوله مستقیم قرار گرفته است.
فرجام سخن این که جنایت نظامیان رژیم صهیونیستی علیه خبرنگاران در ادامه جنایت های مشابه این رژیم علیه کودکان، نوزادان زندانی همراه با مادرانشان، قتل ها و کشتارهای تاریخی مانند صبرا و شتیلا و اردوگاه های دیگر در لبنان و فلسطین، بمباران مناطق مسکونی غزه و کرانه باختری، محاصره بیش از یک دهه غزه و جلوگیری از ورود دارو و سوخت، سوزاندن زنده زنده اسرای مصری در جریان جنگ ۱۹۶۷ و دهها مورد مشابه با حمایت کشورهای غربی به خصوص آمریکا و انگلیس صورت می گیرد.
جا دارد برای چنین اقدامات و جنایت هایی از جمله کشتن میانگین یک خبرنگار در هر سال از زمان اشغال فلسطین، پرونده های سریالی نظیر پرونده های فساد بنیامین نتانیاهو نخست وزیر سابق رژیم صهیونیستی برای محاکمه سران این رژیم در دادگاه های بین المللی و حامیان آن برگزار شود.