افزایش مهاجرت از عربستان در نتیجه سیاست‌های محمد بن سلمان

منابع حقوق بشر ی از افزایش مهاجرت خانواده‌های بازداشت شدگان آزادی بیان  و مدافعان حقوق بشر در عربستان سعودی از ترس ظلم مقامات سعودی خبر دادند.

 به گزارش سعودی لیکس، این منابع تاکید کردند که بسیاری از اعضای خانواده بازداشت شدگان آزادی بیان آواره شده‌اند یا به دنبال مهاجرت به خارج از کشور برای تضمین امنیت خود هستند.

در همین راستا سازمان حقوق بشری «ذوینا»  اعلام کرد که به خانواده‌های بازداشت شدگان آزادی بیان و بستگان آنها کمک، مشاوره و تسهیلات مرتبط در روندهای پناهندگی خارج از عربستان ارائه می‌کند.

« عبدالحکیم الدخیل» مدیر سازمان حقوق بشری ذوینا در بیانیه‌ای اعلام کرد که این سازمان  درخواست‌های پناهندگی خانواده بازداشت شدگان را در خارج از کشور  بررسی می‌کند و به کسانی که مایل به حمایت هستند مشاوره حقوقی رایگان ارائه می‌دهد.  این برای حمایت از بازداشت شدگان ستمدیده، کمک به خانواده‌های آنها، رهایی آنها از رنج و تلاش برای حمایت از فرزندانشان در زندان‌های آل سعود است.

سرکوب و ارعاب دولت عربستان علیه بازداشت شدگان و فعالان سعودی منجر به ترس آن‌ها برای بازگشت به کشور خود و افزایش مهاجرت شده است. آمار مهاجرت به خارج از عربستان سعودی در سال‌های اخیر همزمان با سرکوب وحشیانه «محمد بن سلمان» ولیعهد سعودی علیه مردم این کشور افزایش یافته است.

رژیم آل سعود به جای اینکه از استعداد نخبگان خود در کشور استفاده کند ، با اقدامات متزلزل خود بهترین جوانان و استعدادهای این کشور را به مهاجرات وادار می‌کند.

اخیرا آمارها نشان دادند که هزاران جوان سعودی به دلیل سرکوب شدید آزادی‌های عمومی و هرگونه انتقاد از رژیم آل سعود به کشورهای اروپایی و کانادا مهاجرت کردند. آمارهای کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان نشان می‌دهد که مهاجرت در ابتدای سال 2015 با درصد زیادی افزایش یافت و به 1150 مرد و زن سعودی رسید، در حالی که تعداد پناهجویان سعودی در سال 2017 به 2392 مورد رسید.

بر اساس ارقام موجود، پنج کشور غربی در سال 2017 میزبان اکثر پناهجویان سعودی بودند، به طوری که 1114 نفر به ایالات متحده پناهنده شدند، 453 نفر دیگر کانادا را ترجیح دادند و حدود 191 نفر به استرالیا پناه بردند. انگلیس نیز 184 نفر و آلمان 147 نفر را پذیرفت.

«آدام کوگل» پژوهشگر بخش خاورمیانه در دیده‌بان حقوق بشر به این شبکه آمریکایی گفت: «مردم (عربستان سعودی) از سرکوبگری سیاسی فرار کرده‌اند و این موضوع به روشنی به محمد بن سلمان و کارهایی که او انجام داه، مرتبط است و به نظرم، آمارها (تعداد مهاجران و پناهجویان) تاییدکننده این موضوع است».

 از جمله فعالانی که در آن زمان در خواست پناهندگی کردند،«هاله الدوسری» نویسنده واشنگتن پست بود که در سال 2015 به اطلاعاتی مبنی بر موج بازداشت فعالان حقوق بشری دست یافت.

پیش از این، سعودی‌هایی که درخواست پناهندگی می‌کردند ، به دلایل تبعیض جنسی یا مذهبی این کار را انجام می‌دادند، اما از زمانی که «ملک سلمان بن عبدالعزیز» پادشاه عربستان پسرش را به عنوان ولیعهد منصوب کرد، تعداد پناهندگان سیاسی افزایش یافته و الگوی پناهندگی سیاسی متفاوت شده است.

سرکوب آزادی بیان در عربستان سعودی موضوع تازه‌ای نیست و ریشه‌ای تاریخی در کارنامه آل سعود دارد، اما ناظران معتقدند این امر در دوره اخیر در سایه اقدامات ولیعهد جوان برای حذف مخالفان جهت تصاحب تاج و تخت پدر، با شدت بیشتری دنبال می‌شود.

افزایش مهاجرت از عربستان در نتیجه سیاست‌های محمد بن سلمان

هیچ یک از اقشار جامعه سعودی نمی‌توانند از بازداشت و سایر مجازات‌های رژیم آل سعود تحت حکمرانی ملک سلمان و پسرش در امان باشند و شنیدن اخبار  مربوط به نقض حقوق بشر در عربستان تبدیل به یک سریال تکرای شده است. به ویژه اینکه مقامات عربستان بسترسازی‌های لازم جهت جاسوسی از مخالفان در داخل و خارج کشور را به روش‌های مختلف از جمله در فضای مجازی فراهم کرده‌اند.