«ژائو لیجیان» سخنگوی وزارت امورخارجه چین در مصاحبه خبری در واکنش به اتهامات آمریکا علیه پروژه ابتکاری "کمربند راه و جاده" چین گفت: «نامیدن پروژه کمربند راه و جاده به تله بدهی روایتی جعلی است.»
او در ادامه سخنانش تاکید کرد طی ۹ سال گذشته از شروع این طرح ابتکاری که برپایه اصول رایزنی، مشارکت و منافع مشترک بنا شده است می گذرد. براساس پیشبینی بانک حهانی اگر تمامی پروژه های زیرساختی انتقالی طرح کمربند و جاده انجام و اجرا شود تا سال ۲۰۳۰ ، یک تریلیون و ۶۰۰ هزار میلیارد دلار درآمد برای جهان معادل ۱.۳ درصد تولید ناخالص داخلی جهانی برای کشورهای شریک چین خواهد داشت.
سخنگوی وزارت امورخارجه چین خاطرنشان کرد پروژه کمربند راه و جاده ۷ میلیون و ۶۰۰ هزار نفر را از فقر مطلق و ۳۲ میلیون نفر را از فقر نسبی از سال ۲۰۱۵ تا ۲۰۳۰میلادی می رهاند. در واقع، هیچ کدام از شرکای این پروژه اتهام "تله بدهی" آمریکا به چین را قبول ندارند بلکه برعکس بر این باورند که آمریکا باید مسئولیت ایجاد چنین تله تجاری را به عهده بگیرد.
وی همچنین افزود سیاستهای مالی انبساطی آمریکا، ابتکارهای مالی با نظارت سهلانگارانه و فروش کوتاه و معیوب کشورهای در حال توسعه را با بارمسئولیت بدهی پایین می کشند و همین موضوع دلیل اصلی است که برخی کشورها در تله های بدهی گیر می افتند.
ژائو لیجیان در پایان سخنانش گفت با در نظر گرفتن ابتکار جدید رو به جلو از سوی گروه ۷، چین همواره از پروژههای ابتکاری برای بهبود زیرساختهای جهانی استقبال میکند.چنین پروژههایی نباید یکدیگر را نقض کنند.
ابتکار کمربند و جاده چین یک طرح سرمایهگذاری در زیربناهای اقتصادی بیش از ۶۰ کشور جهان و توسعهٔ دو مسیر تجاری «کمربند اقتصادی راه ابریشم» و «راه ابریشم دریایی» است.