در پی تیراندازی مرگبار در یک مدرسه ابتدایی در تگزاس آمریکا و کشته شدن دستکم 19 دانش آموز، باراک اوباما رئیس جمهور سابق آمریکا، در بیانیهای، انگشت اتهام را به سمت حزب جمهوری خواه و لابی اسلحه گرفت و قصور آنها در محدود نکردن قوانین حمل سلاح را عامل این قبیل حوادث دانست.
وی در این بیانیه که در نشریه هیل منتشر شده، افزود: در سراسر آمریکا والدین از فرزندان خود مراقبت می کنند اما همیشه نگرانند که ممکن است چه اتفاقی برای آنها در مدرسه، سوپرمارکت یا هر مکان عمومی دیگری بیافتد.
اوباما ضمن ابراز همدردی با خانوده های قربانیان حادثه تیراندازی روز گذشته در یک مدرسه ابتدایی در تگزاس، اظهار کرد من و همسرم شریک غم افرادی هستیم که دردی را تجربه کردهاند که هیچ کس نباید آن را تجربه کند.
وی خاطرنشان کرد ما از این موضوع عصبانی هستیم. ده سال پس از حادثه تیراندازی در مدرسه سندی هوک و تنها ده روز پس از حادثه تیراندازی در سوپرمارکتی در شهر بوفالو، کشور ما نه از ترس بلکه از لابی اسلحه بی رمق شده است. لابی اسلحه و یک حزب سیاسی (اشاره به حزب جمهوری خواه) که تمایلی برای جلوگیری از وقوع چنین حوادث مرگبار و دردناکی ندارد، متهم اصلی این جنایات هستند.
رئیس جمهور سابق آمریکا تصریح کرد برای انجام اقدامی عملی، زمان زیادی گذشته و حالا یک تراژدی دیگر اتفاق افتاده و خانواده های آمریکایی باید منتظر تراژدی دیگری باشند.
علاوه بر این، جو بایدن از اعضای کنگره خواست تا در مقابل لابی اسلحه به پا خاسته و قانون محدودیت حمل سلاح را تصویب کنند.
بایدن پس از فرود هواپیمایش بر زمین هنگام بازگشت از سفر آسیایی خود، ضمن ابراز همدردی با خانواده قربانیان حادثه اظهار کرد اگر قانون گذاران قوانین سختگیرانه تری را درباره حمل سلاح تصویب می کردند، شاید اتفاقی که روز گذشته در مدرسه ابتدایی افتاد، رخ نمی داد.
پس از این حادثه، کاملا هریس معاون جو بایدن نیز خواستار توقف این نوع خشونت ها در سراسر آمریکا شد.
روز سهشنبه بر اثر تیراندازی در یک مدرسه ابتدایی در شهر «اوالد» ایالت تگزاس آمریکا، 21 نفر از جمله 19 کودک کشته شدند.
شبکه ای.بی.سی. نیوز بهنقل از پلیس ایالت تگزاس اعلام کرد که مظنون حادثه تیراندازی دستگیر شده است.
این در حالی است که آمارهای جدید اداره تحقیقات فدرال آمریکا نشان میدهد که حوادث تیراندازی در سال 2021 بیش از 50 درصد افزایش یافته است.
فعالان و حامیان کنترل سلاح در آمریکا امیدوار بودند که ریاستجمهوری جو بایدن بتواند موجب پیشرفت در زمینه جلوگیری از خشونت با اسلحه در این کشور شود ولی با گذشت حدود دو سال از ریاستجمهوری بایدن این امیدها به یأس و سرخوردگی تبدیل شده است.
فعالان کنترل سلاح در آمریکا بر این باورند که عملکرد دولت وی برای مقابله با خشونت اسلحه و کنترل تسلیحات واقعاً ناامیدکننده بوده است.
بایدن نیز مانند رؤسای جمهور قبلی آمریکا دستورات اجرایی متعددی را برای جلوگیری از خشونت با اسلحه صادر کرد ولی قانون مربوط به بررسی سوابق خریداران سلاح در سنای آمریکا رد شد.
فعالان و حامیان مقابله با خشونت اسلحه در آمریکا از بایدن خواستهاند فشار بیشتری را بر کنگره وارد کند تا نمایندگان اقدامات قاطعتری را اتخاذ و اجرا کنند.