در حالی که فشارهای همه جانبه کشورهای غربی علیه روسیه در قبال بحران اوکراین ادامه دارد، مجلس نمایندگان آمریکا کمک ۴۰ میلیارد دلاری به اوکراین را مصوب کرد.
رسانههای آمریکایی صبح روز سه شنبه (امروز به وقت تهران) گزارش دادند که مجلس نمایندگان آمریکا بسته کمک حدود ۴۰ میلیارد دلاری این کشور به اوکراین را تصویب کرد و آن را به مجلس سنای آمریکا ارجاع داد.
به گزارش وبگاه «پالتیکو»، اولین گام از قانونی شدن کمک تازه و ۴۰ میلیارد دلاری آمریکاییها به اوکراین برداشته شد و مجلس نمایندگان آمریکا با ۳۶۸ رای موافق در برابر ۵۷ رای مخالف، به این طرح رای مثبت داد.
با توصیب این طرح در مجلس نمایندگان آمریکا، حالا این طرح به مجلس سنای آمریکا ارجاع شد تا بعد از تصویب در این مجلس، به منظور تبدیل آن به قانون به کاخ سفید ارجاع شود تا با امضای رئیسجمهور آمریکا به قانون تبدیل شود.
«چاک شومر» رهبر اکثریت دموکرات مجلس سنای آمریکا در اظهاراتی وعده داد که تصویب این طرح در مجلس سنا «فورا» انجام خواهد شد و برای تبدیل به قانون به کاخ سفید ارجاع خواهد شد.
تصویب این طرح در شرایطی انجام شد که رهبران حزب جمهوریخواه در کنگره خواستار افزودن ۱۰ میلیارد دلار کمک بابت تامین مالی مقابله با همه گیری ویروس کرونا شده بودند. جو بایدن رئیسجمهور دموکرات آمریکا خواستار تصویب کمک ۳۳ میلیارد دلاری به اوکراین شده بود.
پالتیکو در گزارش خود نوشت: «۴۰ میلیارد دلار معادل بیش از ۵ درصد از کل بودجه ۷۸۲ میلیارد دلاری امنیت ملی ایالات متحده است و قانونگذاران (کنگره) ترجیح دادند حتی بیشتر از آنچه که بایدن در ابتدا درخواست کرده بود، برای برنامههای نظامی و بشردوستانه بودجه در نظر بگیرند».
تداوم حمایتهای آمریکا در شرایطی انجام میگیرد که فشارهای غرب علیه روسیه ادامه دارد. روسیه از پنجم اسفند دستور حمله نظامی به اوکراین را صادر کرد. این تحول چند روز بعد از آن رخ داد که مسکو رسماً استقلال جمهوریهای «دونتسک» و «لوهانسک» در شرق اوکراین را به رسمیت شناخت. پوتین هدف از عملیات نظامی کشورش را «غیرنظامی کردن اوکراین» و «نازیزدایی» از این کشور اعلام کرده است.