مقامات استرالیایی در حالی از اعمال محدودیت های جدید کرونایی خودداری می کنند و معتقدند که میزان بستری شدن در بیمارستان ها پایین خواهد ماند که امروز در میان موجی دیگر از ابتلای روزانه به سویه جدید ویروس کرونا « اومیکرون »، اولین مورد مرگ در این کشور گزارش شد.
مرگ این مرد در دهه ۸۰ زندگی اش به نقطه عطفی در استرالیا تبدیل می شود که در حال بازگشایی ها پس از ۲ سال محدودیت های سختگیرانه در این کشور از آغاز همه گیری ویروس کرونا بود.
با این وجود که کارشناسان معتقدند سرعت گسترش و سرایت سویه «اومیکرون» اگر چه بیشتر است اما از سویه های پیشین خفیف تر است در حالی در استرالیا رو به افزایش است. این کشور بسیاری از محدودیت ها را برداشته بود و شهروندان استرالیایی مجوز ورود به کشور بدون سپری کردن قرنطینه در بدو ورود را داشتند. با این حال تعداد موارد ابتلا به ویروس «اومیکرون» به بالاترین رقم از ابتدای این همه گیری در استرالیا رسیده است.
مقامات استرالیایی اطلاعات بیشتری درباره مرگ ثبت شده بر اثر «اومیکرون» منتشر نکردند. تنها اطلاعات موجود حاکی است که این مرد در خانه سالمندان به ویروس مبتلا شده و در بیمارستانی در «سیدنی» از دنیا رفته است.
«کریستین سلوی» اپیدمیولوژیست مرکز بهداشت نیو ساوث ولز در ویدئویی که توسط دولت استرالیا منتشر شد، اعلام کرد این نخستین مرگ در ایالت «نیو ساوث ولز» بر اثر ابتلا به سویه «اومیکرون» بوده است.
تمامی ۶ مورد مرگی که از روز گذشته در این کشور ثبت شده و مرگ این مرد نیز در میان آنها گزارش شده بود در ایالت های پرجمعیت «نیوساوث ولز» و «ویکتوریا» بودند.
استرالیا امروز بیش از ۹ هزار و ۴۰۰ مورد جدید ابتلا به کرونا گزارش داده است که بیشتر این آمار در دو ایالت «نیوساوث ولز» و «ویکتوریا» بودند.
با این وجود «آناستازیا پالاسزچوک» فرماندار «کوئینزلند»در مصاحبه ای با خبرنگاران گفت: «با وجود اینکه آمار مبتلایان به بیماری در حال افزایش است، اما تاثیری بر سیستم بیمارستان ها نداشته است.» در کوئینزلند ۷۸۴ مورد ابتلای جدید گزارش شده که در این میان ۴ نفر در بیمارستان بستری شدند.
مقامات استرالیایی که تاکنون در برابر بازگشت کامل به محدودیت های کرونایی مقاومت کردند، برخی محدودیت ها را نیز برگردانده اند. امروز در نیو ساوث ولز ورود به مکان های عمومی با در دست داشتن کد QR واکسیناسیون امکان پذیر است و در بسیاری ایالات نیز استفاده از ماسک در مکان های سرپوشیده عمومی اجباری شده است. همچنین مدت زمان تزریق دُز تقویتی واکسن کرونا از ۶ ماه به ۴ ماه کاهش پیدا کرده و ممکن است حتی به زودی تا ۳ ماه نیز کاهش یابد.