رسانههای یونانی روز یکشنبه گزارش دادند که یونان قرار است حصار مرزی خود با ترکیه را در شمال شرقی این کشور در منطقه «فرس» در «اوروس» ۲۶ کیلومتر گسترش دهد.
به گزارش وبگاه «احوال» به نقل از روزنامه «اکاثیمرینی» «تاکیس تئودوریکاکوس» وزیر حفاظت مدنی یونان به اعضای پارلمان یونان گفت که علاوه بر تعمیر نردههای موجود، ۲۶ کیلومتر حصار اضافی در مکانهای منتخب در شمال شرقی احداث خواهد شد.
یونان و ترکیه مدتهاست بر سر یک رشته مسائل، از جمله مهاجرانی که به دنبال پناهندگی در اتحادیه اروپا در مرزهای یونان از طریق ترکیه هستند، علیرغم توافق اتحادیه اروپا و ترکیه در سال ۲۰۱۶ برای جلوگیری از جریانهای مهاجرت، اختلاف دارند.
بر اساس قراردادی که در سال ۲۰۱۶ بین ترکیه و اتحادیه اروپا امضا شد، آنکارا موافقت کرد در ازای دریافت ۶ میلیارد یورو برای حمایت از خدمات مرتبط با پناهجویان و وعده سفر بدون ویزا به اتحادیه اروپا، جریان مهاجران و پناهجویان به اتحادیه اروپا را محدود کند.
یونان در ماه اوت ساخت دیواری به طول ۴۰ کیلومتر را تکمیل کرد و یک سامانه نظارتی پیشرفته در مرز خود با ترکیه نصب کرد تا از هجوم مهاجران افغان پس از تسلط طالبان بر افغانستان جلوگیری کند.
تئودوریکاکوس گفت که از آوریل تا نوامبر، از ورود ۱۴۳۴۷۲ نفر به یونان جلوگیری شده، در حالی که این رقم در مدت مشابه سال گذشته ۹۸۷۹۸ نفر بود. این مقام ارشد دولت یونان همچنین مقامهای ترکیه را به دست داشتن در عملیاتی در منطقه «اوروس» در مارس ۲۰۲۰ که شامل استفاده از مهاجران غیرقانونی برای نقض مرزهای یونان بود، متهم کرد.
آتن، اغلب ترکیه را به استفاده ابزاری از مهاجران میکند و میگوید که آنکارا موظف است بر اساس توافق اتحادیه اروپا و ترکیه از ورود پناهجویان به یونان جلوگیری کند. ترکیه نیز یونان را به عقب راندن مهاجران از طریق دریای اژه متهم میکند و میگوید که این جنایت علیه بشریت است.
ترکیه و یونان نقاط اصلی عبور و مرور مهاجران با هدف عبور از اروپا ، فرار از جنگ برای شروع زندگی جدید بوده اند. در این بین ترکیه، یونان را متهم به اخراج گسترده و اخراج اجباری بدون دسترسی مهاجران به مراحل پناهندگی کرده است که نقض قوانین بین المللی است.
«عمر چلیک» سخنگوی حزب عدالت و توسعه اخیرا گفت هیچ کشوری نباید ترکیه را به عنوان اردوگاه پناهجویان خود بداند زیرا این کشور بیش از این ظرفیت نگهداری از مهاجران غیرقانونی را ندارد.
چلیک طی نشست خبری توضیح داد: «ادارات دولتی در حال گفتوگو با تمام طرفهای مرتبط هستند. تفکیک مسئولیت بین نهادهای دولتی انجام شده است. ترکیه مردمانی را که از مرگ فرار میکنند، در آغوش میکشد. اما اجازه نمیدهیم که از ما سوءاستفاده شود.»
وی با انتقاد از «لحن فاشیستی» و نژادپرستانه برخی کشورها درباره مهاجران، اظهار داشت: «ترکیه اردوگاه مهاجران هیچک کشوری نیست. هیچ کسی نباید چنین تفکری نسبت به منطقه داشته باشد. ترکیه دیگر ظرفیت پذیرش موجهای بیشتر مهاجران را ندارد.»