« عمار الحکیم » رئیس ائتلاف قوی الدوله العراقیة امروز در استقبال از خمیس الخنجر رئیس ائتلاف عزم خواستار رعایت انصاف در قبال مخالفان به نتایج انتخابات شد.
به گزارش موازین نیوز، الحکیم ضمن تبریک به خمیس الخنجر برای ائتلافی که به تازگی تشکیل داده است، با او به بررسی تازهترین تحولات در عرصه سیاسی عراق و منطقه و نتایج انتخابات اخیر این کشور پرداخت.
رئیس جریان حکمت ملی عراق بر لزوم برقراری تعادل در همه عرصههای عراق تاکید کرد و مجدداً خواستار رسیدگی جدی دادگاه فدرال به درخواستها برای رعایت انصاف در قبال احزاب معترض به نتایج انتخابات شد.
وی افزود: انصاف در برابر مخالفان و بیان حقیقت آنچه رخ داده است، اعتماد شهروندان را به روند انتخابات و نظام دموکراتیک افزایش می دهد.
رسانههای عراقی روز شنبه از تشکیل یک ائتلاف سنی جدید در عراق به رهبری رئیس ائتلاف عزم و متشکل از ۳۴ نماینده خبر دادند.
طبق این گزارش، نام العزم بر ائتلاف جدید گذاشته شده و متشکل از ۳۴ نماینده پارلمان از پنج حزب سیاسی ائتلاف عزم، حزب جماهیر، جنبش حسم برای اصلاحات، قرارداد ملی، و ائتلاف عربی در کرکوک است.
الخنجر در سخنانی در این باره اظهار کرد که او تلاش خواهد کرد تا ائتلاف جدید به پیش بردن روند تشکیل دولت جدید عراق کمک کرده و برگزاری جلسه نخست پارلمان را تسهیل کند.
از سوی دیگر «محمد الحلبوسی» رئیس ائتلاف سنی تقدم و رئیس پارلمان عراق نیز امروز به دیدار «هادی العامری» رئیس ائتلاف الفتح عراق رفت.
در بیانیه دفتر الحلبوسی در این خصوص آمده است: الحلبوسی و العامری ضمن بررسی تحولات سیاسی به تبادل نظر در خصوص مرحله آتی و ساز و کار برون رفت از بحران سیاسی کشور در چارچوب قانون اساسی پرداختند.
الحلبوسی بر لزوم تشکیل یک دولت قوی و کارآمد تاکید کرده و گفته است: تفاهمات و دیدارها ادامه دارد و ما درصدد پیشبرد روند تشکیل یک دولت قوی و رفع بن بست سیاسی هستیم.
رئیس ائتلاف سنی تقدم تصریح کرد: عراق باید شاهد دولتی قوی و کارآمد در مرحله آتی باشد و درباره روند دیدارهای فعلی الحلبوسی و اینکه به سمت تشکیل دولت اکثریت یا توافقی پیش می رود گفت ما منتظر تفاهمات سیاسی هستیم.
الحلبوسی پس از دیدار با العامری به دیدار عمار الحکیم نیز رفت و با او درباره اوضاع سیاسی و تاکید بر پایان بحران سیاسی فعلی این کشور گفتوگو کرد.
العامری رئیس ائتلاف الفتح مهمترین گروه معترض به نتیجه انتخابات عراق است که به تازگی هم اسناد و شواهد بروز تقلب گسترده در انتخابات این کشور را به دادگاه فدرال ارائه کرده است.
انتخابات پارلمانی در ۱۸ مهر ماه برگزار شد و پس از اعلام نتایج بسیاری از گروههای سیاسی معتقد به تقلب گسترده بودند تا جایی که در ورودیهای منطقه سبز تحصن و درگیری رخ داد. کمیته هماهنگی شیعیان عراق موسوم به «الاطار التنسیقی» شامل احزاب و گروههای شیعه شامل ائتلاف «الفتح»، «دوله القانون»، «عصائب اهل الحق» به اضافه «کتائب حزبالله» و دیگر جریانهای شیعی است که بیشترین انتقاد و اعتراض را به این نتایج داشت.
شمارش آرا در انتخابات عراق به صورت الکترونیک انجام شد؛ اما کمیساریای عالی مستقل انتخابات در روز انتخابات نیز اعلام کرد به منظور اطمینان از نتایج شمارش الکترونیک، آراء برخی مراکز را به قید قرعه به صورت دستی شمارش خواهد کرد و با شمارش الکترونیکی آراء مقایسه خواهد کرد. پس از شمارش دستی آراء در این شعب اخذ رأی، کمیساریا از انطباق کامل شمارش آرای دستی و الکترونیکی خبر داد؛ مسئلهای که با اعتراض مجدد ائتلافهای سیاسی و طرفداران آنها همراه شد.
برخی سیاستمداران عراقی نیز با تایید نفوذ امارات، انگلیس و آمریکا در انتخابات اخیر این کشور، فرضیه دستکاری و دخالت این طرفهای خارجی در نتایج انتخابات پارلمانی اخیر را تأیید کردند.
در همین حال معترضان به نتیجه انتخابات همچنان در نزدیکی منطقه سبز بغداد به تحصن خود ادامه میدهند.